Konečně to vyšlo. Co na nevolnosti?

snazilka94
18. lis 2023

Ahojte . Po 4 rokoch snaženia a 4 neúspešných inseminaciach sa nám podarilo prirodzene otehotnieť . Neviem ani opísať aký sme šťastný . Nemáme to ešte potvrdené od lekára k tomu idem až budúci týždeň ale digitálny test mi ukázal 3+ a tehotenská kalkulačka mi ukazuje 6+3tt . Myslela som si že budem s tých stasnejsich ale bohužiaľ nie . Je mi hrozne zle . Nepomáhajú lizatka pre tehotné nemôžem jesť zo všetkého má napína pijem len čistú vodu nič iné do seba nedostanem . Poraďte mi čo na tie nevoľnosti . Nezvracala som ešte len sa.mi zdvíha žalúdok . Ďakujem za všetky rady .

cilkat
18. lis 2023

Moc držím palce.
Mě trochu pomáhal tvaroh (doktorka explicitně doporučila Míša zmrzlinu), jogurtový a kefírový nápoje, pribináček... (kupodivu ne klasický jogurt)... a pak věci jako na kolečka nakrájený rohlík (v lepších dnech i s máslem), suchý těstoviny, takový ty různý kukuřicný a rejžový chlebíčky (bez příchuti, opět v lepší dny s máslem... ale nesnesla jsme v nich kmín. Ani ve stopovém množství). Pak mi procházely kuřecí prsa (na kostičky orestovaný na másle) a kupodivu jablka. (na nějakou "pestrou stravu" šlo rovnou zapomenout). Důležitý je jíst v malých porcích a pokud možno skoro furt. Fakt si udělat třeba rohlíkové jednohubky a tlačit je celý dopoledne.

kadla88
18. lis 2023

Ahoj, moc gratuluji. Vyzkoušeno nemám, ale bavila jsem se svou gastroeneteroložkou, ze jsem u dcery do 6.mesice zvracela a ona mi rekla, ze jeji dcera, kdyz byla tehotna, tak zvracela taky a tak ji doporucila Gastrotuss a dcera si to pry moc pochvalovala. Tak treba muzes zkusit.

ludmilka90
18. lis 2023

@snazilka94 Gratuluji! Mě jediné co trochu pomohlo bylo vychlazená coca-cola, jinak jsem první trimestr byla pouze na piškotech a rohlících. Když jsme měla lepší dny tak jablka a nektarinky.

snazilka94
autor
18. lis 2023

@cilkat ďakujem za.tip skúsim to . Ja som si tak najivne myslela.ze budem ja s tých štátnych a budem mať nádherné tehotenstvo bez týchto veci ale nevyšlo mi to 😁 nevadí hlavne nech je bábätko v poriadku .

snazilka94
autor
18. lis 2023

@kadla88 a to su nejaké tabletky alebo tak ?

snazilka94
autor
18. lis 2023

@ludmilka90 tak to si ma potešila 😁 tak hádam že zvládnem zjesť aj niečo iné 😁

zmrzlinka
18. lis 2023

U prvního jsem zvracela do 5.mesice a jedine co mi pomáhalo.byka ledová cola a nealko pivo.A pak pojídat suché piškoty,BeBe nebo suchý rohlík.Drzim palce.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru