40+2tt bez poslíčků a tvrdnutí břicha. Mám se připravit na umělé vyvolání?

24. únor 2023

Ahoj za celé těhotenství jsem cítila jen kopance ale tvrdnutí nebo posly ani jednou Jsem už vlastně na konci těhu a při poslední kontrole 17.2. mi při 1cm otevření dělali Hamiltona ale nic se nestalo Mám ještě naději že se něco rozjede nebo už jen odpočítávat den vyvolání ? Díky za vaše zkušenosti
Anonym z důvodu příbuzných na platformě

elwe
24. únor 2023

U mě se začalo něco dít až týden po termínu, porodila jsem bez vyvolání o tři dny později. Předtím ani poslíček, a obecně byl ten konec těhotenství pohodový. Ještě to nevzdávej.

klchudik
24. únor 2023

Já měla poslíčky cca od 7 měsíce. A stejně mě začali vyvolávat 40+5 a porodila jsem 41+0...

jjasmina
24. únor 2023

No já poslicky neměla, ani tvrdnuti, bumbac, odtekla plodovka, ale nakonec stejně museli vyvolalat. Ale bylo to úplně v pohodě ❤️ a i rychle, není se čeho bát

angelchild
24. únor 2023

Ted mi vyvolavali ve 41+1 tt predtim zadne naznaky porodu. Bylo to hodne rychle, ale nebala bych se toho

mishka87
24. únor 2023

Neměla jsem žádné poslíčky, ani tvrdnutí břicha. Na prst jsem byla otevřena už od 38tt a Hamiltona mi dělali celkem 2x a nic. Ve 40+6tt jsem měla jít na kontrolu a dohodnout se, co bude dál. Nakonec mi noc před tím odtekla plodová voda a mladej byl za 8 hodin na světě.

eviicka
24. únor 2023

To ti nikdo neřekne, mně u obou břicho tvrdlo už od 24 tt, ke konci poslíčky, dole vše nachystané a stejně vždy vyvolávání (porody pak rychlé, nekomplikované). U jiných holek nic a porody se rozběhly sami. Držím palce😉.

lenerka1
24. únor 2023

U prvního jsem to měla přesně stejně, žádné tvrdnutí, žádní poslíčci, malý se narodil 9 dní po termínu, 5 hodin před nástupem na vyvolání 😁 Super na popostrčení je kořeněný nápoj (skořice, hřebíček, zázvor) a skočná hudba.

me_druhe_ja
24. únor 2023

To fakt nikdo neví. Já taky nic, Hamilton nic,zkoušela jsem všechny babský rady na vyvolání s nic, a vyvolat se muselo na začátku 42tt. A někdo jinej taky nic a najednou praskne voda a jede to. 🙂

mishka87
24. únor 2023

@lenerka1 Já porodila 15 minut před plánovanou kontrolou. Den předtím jsem strouhala asi 40 rohlíků na strouhanku a u toho se pohupovala do rytmu hudby. Možná to pomohlo a jako bonus jsme měli strouhanku skoro na celý rok 😀

kubesovaadelka
24. únor 2023

Mě zabral až druhý Hamilton první mi byl udělá jak tobě 40+2 druhý 40+6 dopoledne a večer jsem jela rodit. Tak zkus ještě poprosit o dalšího pokud je možnost. Nicméně já mivala aspon poslední týden ty nepravidelné poslíčky a tvrdnutí břicha taky.

ondul
24. únor 2023

U prvniho tehotentsvi jsem nemela jedineho poslucka, bricho mi netvrdlo, 40+0 v jednu ranu praskla voda, za hodinu zacaly kontrakce a za necely tri hodinky malej venku.

rencinka87
24. únor 2023

Rodila jsem obe deti 41+2, v obou pripadech se rozjel porod sam den pred nastupem na vyvolani, u prvniho syna jsem nemela za cele tehotenstvi krome par tvrdnuti bricha spis zpocatku (nervy) zadny poslicky, proste az prvni kontrakci, u druhyho jsem mela posledni tydny takovy jemny tvrdnuti a az kdyz mi k tomu trosku prdla voda, pochopila jsem, ze to uz poslicci nejsou 😁 hamiltona a podobne mi nikdo nedelal, posledni tydny uz me nevysetrovali.
Takze porodit sama rozhodne muzes, doporucuju uvolnit se, presvedcit sebe i prcka, ze je vsechno nachystany a ze muzete, uzit si posledni dny bez miminka a tesit se na dny s miminkem 😉

lvl16
24. únor 2023

U mě 40+2 nic (hamilton proběhl také) a 40+4 praskla voda. Nicméně i tak se muselo přistoupit k vyvolávání :(.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru