Bolesti ve 3. trimestru. Někdo podobně? Co s tím?

18. lis 2020

Je mi trochu trapne, tak radeji anonyme. Cekam sve treti dite, jsem ve 33tt a uz druhy den me boli podbrisek. Bolest je takova, ze me to obcas i pichne kdyz si sedam atd...dole me malej stoura jako by se chtel dostat ven, porad chodim curat, mam pocit nafoukleho bricha, ale mozna to je i tvrdnuti (bohuzel to nepoznam). Sem tam mam pocit jako bych mela zacpu, ale tu nemam. Pohyby citim. Ma nekdo stejne nebo podobne problemy? Popripade co s tim?

agneska7
18. lis 2020

Dělat se s tím nic nedá , to je prostě 3. Trimestr a bude to horší 😉

autor
18. lis 2020

@agneska7 jeste, ze je to naposledy 😀

priefi
18. lis 2020

A který jsi TT, do 36tt bys mohla brát magnosolv. Navíc jedno info, hlazení bříška dráždí dělohu a ta pak pracuje. Proto u rizikových těhu se nedoporučuje hlazení bříška.

any2any
18. lis 2020

Jsem tez tehotna potreti a poslicky mam tentokrat od cca 29./30.tt. Docela me zaskocili (1. tehu - zadni poslicci, 2. tehu - poslicci cca posledni mesic...) a ted takhle brzo. Holt se neda nic delat, jen vydrzet. 😉

autor
18. lis 2020

@any2any v predeslych tehu jsem mela bolesti az pri porodu. Ted je to tedy mazec od zacatku... uz aby byl alespon prosinec 🙂

any2any
18. lis 2020

Jojo, ja u 1. tez, bolesti az v den porodu. U 2. jsem mela takove poslicky, ze jsem porod temer nepoznala a do porodnice to malem nestihla. Ted mam poslicky skoro 3 mesice pred porodem a manzel se uz ted desi, ze to zase nepoznam a ze nebudeme stihat. 😆

michaela666
18. lis 2020

@priefi Můžu se zeptat odkud máš info o tom, že hlazení bříška se nedoporučuje?? Ptala jsem se na to jedné porodní asistentky, a podle ní je to hloupost. Ať klidně při povídání bříšku i hladím, že je to klasický mýtus...teda pokud nemáš nějaké rizikové těhotenství a vážné komplikace.

priefi
18. lis 2020

@michaela666 říkal mi to můj bývalý doktor, když jsem čekala staršího syna a pak mi to říkala i moje nová doktorka, když jsem čekala mladšího syna. V obou případech jsem byla riziková.

aneta_v
18. lis 2020

@michaela666 mně to teď řekli v prenatální poradně v porodnici, mam tedy v anamnéze předčasný porod, který se podruhé nepotvrdil, ale taky mi nedoporučili hladit si bříško. Vlastně i u první na rizikovém oddělení, tam mi to vysloveně zakázali

michaela666
18. lis 2020

@aneta_v
@priefi Děkuju zase jsem o něco chytřejší. 🙂

priefi
19. lis 2020

@michaela666 nemáš zač 😉 Pokud je těhu v pořádku a nejsou žádné problémy, tak samozřejmě vůbec nevadí, když si těhotná hladí bříško. Pro mě bylo extrémně těžké si ho nehlásit, ale zas já ho měla permanentně tvrdé a bolavé.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru