Co když se miminko neotočí hlavou dolů?

adells
10. črc 2019

Ahoj holky, jsem 29tt a doktorka mi rekla, ze se mala jeste neotocila hlavou dolu ale ma jeste cas. Jsem prvorodicka a rodit budu ve Stode (plzensky kraj)
Chci se zeptat, kdo jste to tak mel ze se Vam mimco neotocilo hlavickou dolu? Sli jste na cisarsky rez? Nebo Vas donutili porodit nohama napred? Mam z toho trochu strach... Diky za odpovedi 😉

terkapali
10. črc 2019

Mě se malá otočila až 35tt😂, ale plánované bylo, že bych šla na císař, sám mě to doporučil doktor. Řeč o porodu "nohama na před" nepadlo ani slovo... (Brno)

hermij
10. črc 2019

Zkus ještě soukromě navštívit porodní asistentku, anebo proškolenou fyzioterapeutku. Klidně oboje :D Na kontakt ve svém okolí se můžeš zkusit zeptat Mgr. Mariky Bajerové, školí v tomto tématu další fyzioterapeutky. Do poslední chvíle se malá může otočit... i kdyby se císař naplánoval 🙂

stef9328
10. črc 2019

Prvni porod jsem rodila koncem panevnim, sice sekce byla domluvena,jenze mala si to rozmyslela, a necekane vylezla o 10 dni driv, porod uplne bez problemu, jenze pak musela 4mesice nosit siroke baleni,kvuli tomu,ze cele tehu ai v brise sedela. Ted u druheho tehotenstvi se mala otocila az kolem 36 tydne, sama od sebe pri dosezeni orgasmu. U prvni jsem delala cokoliv aby se otocila ale nic nepomohlo, dokonce ani ten hmat.

leymea
10. črc 2019

Ja myslim, ze prvorodicku nutit do prirozeneho porodu nemuzou. Hlavne pokud ma v porodnich cestach nozicky tak to jedine cisar. Kdyby si dite sedelo na prdelce tak by to slo, ale jako prvorodicka bych mela veliky strach. Rekla bych, ze ve 29tt je jeste brzo. Syn nebyl otoceny ve 33tt a mel dole prave nozicky a doktorka mi narovinu rekla, ze se uz neotoci a musim na cisare. Obrecela jsem to, ale zbytecne, protoze ve 35tt uz byl otoceny hlavickou dolu 😊 muze se klidne otocit i v den porodu. Preji hodne stesti, aby se prcek otocil 😊

nikolavod
11. črc 2019

Mě se malý točil do 37tt, pak se konečně usadil hlavičkou dolů🙏 jinak do cca 33tt byl pořád KP a pak každý týden byl otočený jinak😊 jinak já byla rozhodnuta na císařský řez, doporučila mi to gynekoložka a já bych se i bála rodit KP😎 jinak jsem dělala kočicí hřbety a to se otočil poprvé, tak můžeš zkusit💪😊

hezz17
11. črc 2019

Mě seděla na zadku od 20.tt bez hnutí. Měla jsem domluveneho lékaře, který by mi přišel k porodu i když by nebyl ve službě. Nakonec měla dcera velký vahovy odhad, takže šla sekcí.
Zkoušela jsem všechny možné psi kusy, ale nezabralo vůbec nic. I jsem byla na údajně zazracnem moxovani. A nic 😀

martiniquest
11. črc 2019

Mne se maly otocil ve 39tt. Zamyslela jsem se nad tim, cim to v hlave blokuju, promluvila k nemu a svitila mu baterkounpres bricho.

martiniquest
11. črc 2019

Jinak, varianta co kdyz...nektere porodnice nechavaji rodit KP prirozene, ale vetsina ne. KP neni zadna hruza, je to jen jina pozice. Taky jich existuje nekolik variant a vetsina z nich je normalne poroditelna.

drep
11. črc 2019

Dcera se otočila někdy ve 33. Týdnu, nicméně kdyby se neotočila, byla jsem rozhodnutá porodit spontánně a jen jsem doufala, že přemluvím někoho sloužícího, aby do toho šel se mnou. Pokud by poloha kp byl jediný problém, nikdy bych do sekce dobrovolně nešla.

merope
12. črc 2019

Já při příjmu ve 33tt mládě hlavou dolů, následující den KP - oni se můžou klidně točit jak na obrtlíku, dokud mají dost místa.

Jinak část KP lze rodit přirozeně - to by měli vědět doktoři - někdy i řeknou, že to může a nemusí jít. U mě to nešlo jinak a pak jsem skoro 6 týdnů lítala na gyndu na převazy zlobící jizvy. Zlatý klasický porod.

alterego
12. črc 2019

Dcera byla od 31tt koncem pánevním (předtím byla hlavou dolů). V 37tt mi praskla voda. V porodnici se zeptali, jestli to chci zkusit přirozeně. Nechtěla jsem, takže naplánovali na ráno císař. Po císaři jsem se ptala na důvod, proč se netočila -měla krátkou pupeční šňůru a byla do ní i zamotaná rukou. Prý by přirozený porod byl docela mazec (i pro obvod hlavičky 36,5cm). Jsem ráda, že jsem podstoupila sekci, po pár dnech jsem už ani břicho necítila, nemám žádné srůsty. 😉

animali
12. črc 2019

Prvni dcera se neotocila, sedela si na zadku snad celou dobu. Byl mi nabizen jak prirozeny porod, tak cisar. Rozhodla jsem se pro prirozeny porod. Sla jsem na vyvolani 38+0 tt. Temer po celou dobu jsem byla napojena na monitor, pri sebemenší pochybnosti bych sla na sal. Porod trval dele, on ten mekky zadecek sestupuje dele, nez hlavicka. Ale slo to naprosto bez komplikaci a nelituji. Dcerka byla po porodu naprosto v poradku, ja take. Ted jsem 38+2tt, druhe mimi je hlavou dolu, ale kdyby bylo opet konec panevni, nevaham a rodim normalne.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru