Krátká stehenní kost

babymama6699
21. črc 2023

Ahoj ženy, dnes jsem byla na těhotenské poradně ve 36.tt a miminku naměřili 64mm FL. Hodně krátkou stehenní kost, která podle nich, není v normě. Setkal se s tím ještě někdo?
Popř. dorostlo vám miminko?

hvezdicka09
21. črc 2023

@babymama6699 ahoj, ja měla ve 37. tydnu ještě o 2 mm kratší, ještě jsem neporodila. Na předchozích vysetrenich to bylo v normě a až v tom 37. tydnu byla kratší. Dr řekla ze v tomto tydnu to už nevadí, ze kdyby to byla známka problemu tak by ta kost byla krátká už dřív, ze takto proste jen miminko bude mít kratší stehna a je pravda ze ženy z rodiny ze strany muže mají menší postavu. Ptala jsem se na to ještě dvou doktoru a oba mi řekli totéž. Co na to řekli tobě??

babymama6699
autor
21. črc 2023

@hvezdicka09 moc děkuju! Mně řekli, že celkově bude drobnější a za dva týdny jdeme na přeměření. Po konzultaci s jinou lékařkou jsem klidnější… ta říkala, že je to měření strašně nepřesné, že kliknou o milimetr vedle a hned šílené skoky.

hvezdicka09
21. črc 2023

@babymama6699 jj a kor v tom posledním trimestru už je to prý hodně nepřesné. Ještě mi jeden dr řekl ze takto ke konci tehotenstvi miminka už rostou dost nerovnomerne.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru