Syndrom polycystických ovarií, setkaly jste se s tím?

nathalka22
21. srp 2017

Syndrom polycystických ovarii..
Někdo kdo se setkal s tím samým problémem??😕

listopadka1
21. srp 2017

Měla jsem, museli jsme na IVF. Ale po prvním porodu se to srovnalo a teď jsem otěhotněla přirozeně.

aklin
21. srp 2017

Mela jsem, chodili jsme do car, v den domluvy na iui, doktor zjistil tehotenstvi. Nikdo nechapal. Ja taky ne.

nathalka22
autor
21. srp 2017

@listopadka1
Takže se to bez ivf neobejde?? 😢😢😢
Co vás tedy na ivf čekalo přesně?

nathalka22
autor
21. srp 2017

@aklin
A jedla jste taky prvni nejake tabletky nebo chodila jen na gyndu nebo vas hned hnali na ivf??

nathalka22
autor
21. srp 2017

Já totiž nevím co dál,nechtěla bych hned se nechat natlacit do ivf 😕
Tak se ptám jestli to jde i jinak ...

gabulkam
21. srp 2017

Také mám PCO, skončili jsme již v CAR, máme za sebou 2x neúspěšné IUI, doufám, že to takto vyjde, IVF je pro nás nemyslitelné, tak snad se zadaří. Četla jsem několik příběhů, kdy opravdu stačilo IUI a nebo zkoušely holky IUI a nakonec se zadařilo přirozeně, to je různé....

nathalka22
autor
21. srp 2017

@gabulkam
No ráda bych tomu chtěla dost napomoct...
Nechce se mi hned dávat nehorázné sumy na ivf a iui...😢😢😢

nathalka22
autor
21. srp 2017

@gabulkam Taky bych si o tom rada precetla jakoze ruzne pribehy poradite kde?
Jsem z toho zoufala...

gabulkam
21. srp 2017

@nathalka22 IUI není zas tak nehorázná suma a alespoň nás v CAR vyšetřili oba i s manželem - přeci jen je dobré vědět, že alespoň manžel je OK. Při přípravě na IUI je alespoň zjistitelné jestli vůbec rostou folikuly.

Jinak co se týče příběhů, tak tady na koníkovi je spousta diskuzí a skupin, kde se to řeší a pokud zadáš do vyhledávače syndrom pco, tak ti vyjede spousta informací a diskuzí..

pajule88
21. srp 2017

@nathalka22 Taky mám diagnostikované PCOS. Už 3 roky se snažíme otěhotnět, máme za sebou klasické snažení, clostilbegyt, IUI i IVF a KET. Po několika cyklech clostíku (dávka 1-1-1) se zadařilo a otěhotněla jsem, bohužel po několika dnech mimi samo odešlo. IUI 2x bez úspěchu, IVF úspěšné, bohužel skončilo zamlklým těhu a KET se taky neudržel. Být tebou bych nejdřív vyzkoušela jiné metody. Co ti doporučil gynekolog? Vyzkoušela jsi už něco?

snailice
21. srp 2017

@nathalka22 taky mám PCOS. Byla jsem odkázána na CAR, kde jsem nakonec skončila na dávkách Clostilbegitu 3x1 denně a to nakonec pomohlo s kombinací IUI -povedlo se na podruhé (termín mám v listopadu). Předtím jsem zkoušelala sama srovnat cyklus pomocí kontryhelu a to mi vůbec nepomohlo, ani samotný Duphaston, co mi dával předtím můj dr. na srovnání cyklu, mi nepomohl. Koukni klidně na můj profil, u fotoalba to mám trochu víc rozepsané, ale věř že to není konec světa (já si to po oznámení tohoto syndromu myslela). V CAR rovnou udělají manželovi/přítelovi spermiogram, takže budete vědět jestli není problém ještě někde jinde + ti vemou krev na další rozbory. A IUI není drahé, já například platila 1.500,- Kč za jedno IUI 🙂

swetlusska
21. srp 2017

Dnes se na všechno moc spěchá, lékaři z toho dělají hned kšeft. Vykašli se na to, změň lékaře, žij zdravě a hlídej jestli a kdy máš ovulaci. Mě už posílali s PCO ke všem čertům ale nikam jsem nešla!, vydrželi jsme "čekat" 8 měsíců a povedlo se přirozeně. Takže to jde i bez zbytečnýho strašení.

aklin
21. srp 2017

@nathalka22 nez me muj gyndar poslal do CAR, predepsal mi utrogestan, clostilbegit. Kdyz jsem je uzivala, ovulace byla. Vysadila jsem, a byla jsem.opet bez ovu. Po tomhle me doktor poslal do caru. Po vysetreni v car mi predepsal pregnyl, na ktery ani nedoslo. Mezitim jsem mela.zdrav. potize, kdy mi pomohly odpoutat mysl od snazeni a ono se zadarilo.

anetagsxr
21. srp 2017

Diagnostikovan a 3/4 roku clostibegyt abych měla alespoň MS. Pak změna gynekologa ten navrhl laparoskopii, která byla v červnu 2016. V dubnu 2017 pozitivní těhu test. Bez hormonů atd. Podotýkám, že jsme chtěli s mimcem počkat ještě rok.takze trochu nečekané 😂 jo a čekám jednovaječné dvojčatka 😂 ale to na to asi nemělo vliv

gabulkam
21. srp 2017

@anetagsxr
@snailice Holky, to je krásný. Moc gratuluji... Já dám snad na modlení, aby nám to další IUI vyšlo...

uzivatelkapetra
21. srp 2017

Taky mám pco, ale spíše napiš jak konkrétně k němu došlo? Někdo má hodně testosteronu nebo prolaktinu, já mám nízké FSH a vysoké AMH.
Ovulaci ani ms nemám vůbec, při clostilbegytu folikul byl, takže mám za sebou dvě iui(které mě stály jen 250Kč za ovitrelle).
Někdo MS má, ale třeba nepravidelně.
Je toho hodně a zde na koníkovi je na toto téma popsáno hodně 🙂
Ale nezoufej, mimčo bude, jen ne hned

listopadka1
21. srp 2017

@nathalka22 ne nutne, hrozne talezi na tom, jak moc silny ten syndrom mas. u nekoho staci hormonalni terapie, nekdy vyjde iui... ja to mela hodne silne, vajecniky jsem mela skoro ucpane, prakticky jsem neovulovala, menses jsem dostavala tak po 3-4 mesicich. to me doktor hned upozornoval, ze to asi jen tak nepujde. ale nemej z toho hruzu,ivf neni nic hroznyho (jen to neni nejlevnejsi) ame se ted za sukni drzi uzasna rocni holcicka. no a ackoli jsem tomu vubec neverila, po porodu se to zlepsilo natolik, ze jsem otehotnela ani nevim jak 😁