Mojžíšova metoda. Máte zkušenost?

danca2719
11. pro 2019

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat zda-li tady je některá z Vás která touhle metodou prošla a poté otěhotněla. Ve zkratce jsem už po dvou operacích, odstranění polypu a taky srustu z dělohy + laparoskopie vejcovodu, HSK a profuk vejcovodu. Vejcovody mám v pořádku, ovulaci jsem do operace měla pravidelně každý měsíc tak samo MS, po operaci jsem už dva měsíce a moje tělo nějak blázni. MS po operaci dorazila až za měsíc, teď v prosinci jsem měla MS dorazit už 8.12 ale nedorazila. Dneska po vyšetření u Dr zjištěné 3 cysty, dostala jsem duphaston který mám užívat týden. Jsem z toho celkově špatná, pač se snažíme už 3ti rok a myslela jsem si, že po operaci bude vše tak jak má být a že právě budu mít krásné 3 měsíce na to otěhotnět, poněvadž se to doporučuje. Uz rok jsem s přítelem v IVF centru, kde Jsme podstoupili genetiku i imunologii a vše dopadlo dobře, zítra jdu poprvé právě na zmiňovanou Mojzisovou metodu a vůbec nevím co mě čeká a jak to probíhá.
Kdyby některá z Vás měla nějakou zkušenost, budu rada za každou zprávu a radu co zrovna Vám pomohlo.
Předem moc děkuji! 🙂

suromana
11. pro 2019

Nemohla jsem dlouho otěhotnět, bez zjištěné příčiny. Před třetím pokusem v rámci IVF jsem podstoupila cvičení podle Mojžíšové, ale bylo to takové dvoudenní fyzio, paní mě komplet srovnala, odblokovala páteř, pánevní dno per rectum, k tomu jsem v CARu dostala kortikoidy, protože imunologie dopadla hraničně, tak to zkoušeli, co to udělá, no a poprvé jsem otěhotněla, i když to ještě nedopadlo, pak další pokus za 3 měsíce opět dva dny Mojžíšová, a z toho už máme syna. Těžko říct, zda za to mohou kortikoidy nebo Mojžíšová, každopádně to srovnání celého těla bylo fakt znát, paní byla moc šikovná, škoda, že už je v důchodu, stihla jsem ji taktak. Přeji hodně štěstí, my na syna čekali 5 let, teď čekáme po čtyřech letech od syna druhé, bohužel, je to někdy běh na dlouhou trať .

danca2719
autor
11. pro 2019

@suromana Moc Vám děkuji za reakci, ano to mate pravdu je to běh na dlouhou trať. Nicméně jsem opravdu vkládala důvěru tomu, že po operaci to bude vše jednodušší, ale naopak je to ještě horší. Protože jsem první měsíc byla úplně bez ovulace a teď zas MS nedorazila plus k tomu ty cysty. Nicméně se na zítřek i těším, třeba mi to doopravdy pomůže a conevidet se zadari! 🙂 a ještě jednou teda moc dekuji, jsem rada za Vás že to takhle dopadlo.

lennus
11. pro 2019

@danca2719 Ano, cvičila jsem plus chodila k homeopatičce a věřím, že to pomohlo. Rovněž doporučuju lázně, mám tady o nich článek.

lennus
11. pro 2019

@suromana Takhle jednorázově kdo ví, ale už samotný odblok může pomoct, taky jsem byla už dvakrát.

My zase čekali na donošené miminko, až čtvrté těhotenství dopadlo do konce. A lázně jsou taky super, plus mám další tipy, dělala jsem toho opravdu moc.

lv
12. pro 2019

Po operaci srustu mne naucili cviky v laznich, cca pul roku jsem je cvicila dost pravidelně. Ač se myslelo, ze nikdy neotehotnim prirozene, 2x to vyslo, hned, úspěšně. Kdo vi, treba to cvičení vliv melo.

biedronca
12. pro 2019

@danca2719 Mojžíšovku jsem cvičila. Na Rehabilitaci pracuji.
Ale pozor. Je opravdu nezbytně nutné,abyste cvičila dle naučených cviký pravidelnĚ KAŽDÝ DEN, a vzhledem k opakováním jednotlivých cviků, může to nakonec zabrat i necelou hodinu.
Takže jdete do toho jen v případě, že se zakousnete a opravdu budete pravidelně kazdý den hodinu cvičit.
Pak je důležité, chodit 1x měsícně na odblokování a mobilizaci kostrčě, pánve, kyčlí a beder, přímo za fyzioterapeutkou. Odblokování kostrče se dělá přes konečník - nebojte, všechno vám dnes určtiě vysvětlí. Holkám se i srovnal cyklus. Některé tady dochází i rok,pravidelně na tu mobilizaci.
Mojížšovka nezaručí že otěhotníte. Ale může tomu trochu dopomoct, protože všechny svaly pravidelným cvičením se vám uvolní, prokrví, srovnají se kloubu a nebudou stažené atd. A hlavně je to perfektní i na záda (nebudou bolet atd). Takže za mě ano, doporučuji. Ale chce to pravidelnost, bez toho to nemá zadný efekt ani smysl.

lennus
12. pro 2019

@biedronca V lázních nám říkali, že netřeba cvičit tolik opakování, že stačí 5, ale můj fyzio zas tvrdil opak

pavlusak
12. pro 2019

@danca2719ano!! Nemohla jsem 15 mesicu otehotnet, vyzkousela vse mozne, prosli jsme oba vsemi vysetrenimi v ivf centru..vse v poradku. zacala jsem cvicit Mojisovou jako pripravu na planovane Ivf, takze pomalinku po 3 cvicich, ktere jsme postupne vzdy po 3 tydnech pridavali plus odblokovani... ani jsem nedosla na vsech 12 cviku a po necelych 2 mesicich opravdu pravidelne kazdy den( cvicil se mnou i manzel aby me podporil) jsem nasla pozitivni test a volala do centra ze IVF rusim, protoze se to povedlo priprozene!!! Nic jineho jsem nezmenila, takze muselo to byt tim cvicenim!!!

evula19
12. pro 2019

já jsem cvičila denně 4 měsíce + 2 mobilizace, ted jsem v 36tt, sice přes IVF, ale věřím, že to pomohlo a velký bonus je, že mě od té doby nebolí záda!

vineta
12. pro 2019

@lennus Můžu dotaz, lázně jsi měla na neschopenku nebo sis musela brát dovolenou?

lennus
12. pro 2019

@vineta Ani jedno, firma, kde jsem pracovala, měla 23 dní sick days, už přesný počet nevím, ale šlo to z toho.

lennus
12. pro 2019

@evula19 Mojžíšová a lázně můžou velmi pomoct i před plánovaným ivf, jen to bohužel dr nedoporučují, já si to vyběhala.

biedronca
12. pro 2019

@vineta nemocenska se bere

evula19
12. pro 2019

@lennus právě, lázně jsem nestihla, ale cvičení Mojžíšové hodně věřím!

danca2719
autor
12. pro 2019

@lennus Moc Vám všem děkuji za reakce a zkušenosti, přiznám se že až teď po laparoskopii mám problémy, včera zjištěné 3 cysty u vaječníku, taky už druhy cyklus nepravidelný a bez ovulace. Nikdy predtim jsem žádné problémy takové neměla. Teď mám od Dr předepsaný duphaston a clostilbegyt který mám užívat od 5dc do 9dc a jen půl tabletky, tak jsem zvědavá. Dneska jsem holky poprvé byla na prvním cvičení Mojžišové metody, musím však uznat že to je možná neuvěřitelné ale hodně se mi ulevilo, měla jsem toho více blokleho a nikdy jsem neverila tomu, ze tak lehké cviky nám někdy můžou pomoct. Paní byla moc příjemná a cviky mě bavily. Těším se na zítra až si zase zacvicim, každopádně mě čeká druhé kolo po MS a to bude vyšetření přes konecnik, někdo píše že je to hrozné někdo zas naopak ze se to dá vydržet, jaký mate názor na to vy???? Já se už ničeho nebojím a pro miminko udělám vše! 🙂

biedronca
12. pro 2019

@danca2719 Je to nepříjemých pár minut. Hold se Vám prstem vrtají v zadku. A první mobilizace i může trošku bolet, protože právě se všechno odblokuje. Kazdopádně vydržet se to dá, jsou mnoooheeem horší věci.
A hlavně se pak budete cítit jako znovuzrozená,uvidíte. Naprosto uvolená, odblokována, celé tělo,kloubu a svaly nastaveno tak jak ma být v dobrém postavení 🙂 Jen to chce opravdu PRAVIDELNĚ cvičit. A odměnou Vám budou nebolavá záda a třeba i miminko .

lennus
12. pro 2019

@danca2719 Odblokování kostrče je malinko nepříjemné, ale při prodýchávání je to raz dva hotové a v pohodě. Absolvovala jsem už 2x.
Doporučuju mrknout se i na potíže z psychosomatického hlediska, zajímavá je kniha Nemoc jako řeč ženské duše, pomoct může i TČM, homeopatie, zajímavá je i kineziologie, kraniosakrální terapie či rodinné konstelace jako doplněk k léčbě. Psychika je alfa omega. Já toho dělala celkem dost, měla jsem potíže s donošením miminka.

lennus
12. pro 2019

@evula19 A nemůžeš ještě zkusit nebo už to nejde kvůli věku?

danca2719
autor
12. pro 2019

@biedronca já se toho právě nebojím, jen jsem chtěla vědět názor ostatních. Každopádně pokud mi to má pomoct tak budu dělat vše co bude v mých silách, cvičit budu určitě každý den! 🙂

vineta
12. pro 2019

@lennus Děkuju.
@biedronca Děkuju. Já právě někde četla, že také záleží, jak to schválí, buď dají jen nějaký příspěvek, pak nedají nemocenskou, nebo komplet i s nemocenskou. Zkusím zjistit. A tys v lázních byla?

vineta
12. pro 2019

@danca2719 Mobilizace kostrče není příjemná hlavně psychicky, fyzicky to nebyla žádná hrůza. Já pravidelně cvičit nezvládla, respektive jsem do cvičení otěhotněla, potratila a pak jsem se k tomu už nevrátila, ale teď se plánuji k tomu vrátit. Jinak u nás problém gynekologicky žádný, fyzioterapeutka mi ale diagnostikovala syndrom pánevního dna. 3 potraty, no, je načase se po rekonvalescenci zase do cvičení pustit. Držím palce, ať jde cvičení od ruky a ať přinese výsledky 😘

lennus
12. pro 2019

@vineta Ano, byla, mrkni na mé články, vše tam píšu a je tu i diskuze. Nejdřív mi tvrdili, že nemám nárok, ale nakonec to klaplo, chce to zkusit. Ale podle mě nárok rozhodně máš

danca2719
autor
12. pro 2019

@vineta Děkuji za reakci a je mi líto toho, čím sis prošla a prochazis. Nicméně Vám dam tady určitě vědět, jak jsem dopadla a jaký na to mám názor já.

vineta
12. pro 2019

@lennus Děkuji, kouknu 😘

vineta
12. pro 2019

@danca2719 Moc držím palce 😘

biedronca
12. pro 2019

@vineta Byla! ted v červenci.
A je to nejlepší co jsem mohla udělat. Tobě se divím,že po tolika nezdarech, jsi tam nebyla už dávno.
STačí zajít za gyn a nebo obvodní (se kterou je lepší domluva) a ona přímo žádost vypíše. Přidáš k tomu veškeré vysledky z vyšetření, zprávu z CARU a pošleš a nebo odneseš to na svou pojištovnu. Oni to do 30 dní schválí (já to měla do týdne) nebo případně zamítnou.
Pak už jen čekáš až ti zavolají z lazní, kdy máš nástup. Což musí být do 3 měsíců od podání zádosti.
Určitě bych řekla, že na to nárok máš. Ja tam šla po 4 potratech.
3 tydny opravdu neděláš nic a jen odpočíváš. Masáže koupele, obklady, cvičení, psytereapeutické cvičení.... jídlo a prostředí krasné. Přístup perfektní. Jako opravdu 3tydenní dovolena. Kazda ženská by to měla absolvovat normalně povinně jednou za pár let.

vineta
12. pro 2019

@biedronca Paráda, zeptám se na to doktorky při kontrole. Díky moc 😘

vineta
12. pro 2019

@biedronca A v jakých lázních jsi byla? Také ve Františkovo? Díky moc 😘

biedronca
12. pro 2019

@vineta Ne, ja šla do Klimkovic. To mame 40 min cesty od baraku totiž🙂

vineta
12. pro 2019

@biedronca Aha, díky moc ☺️