Věkový rozdíl 26 měsíců

1. led 2022

Ahoj všem. Asi jako každou druhomaminku mě přepadají pocity nejistoty. První syn měl snad všechno, porodni asfyxii, návštěvy neurologie, koliky, ABKM, atopický ekzém, o každém zubu jsme věděli, spánek přes den klidně jen 30 minut, vstávání v pět ráno, časté noční buzení. Dneska má rok a půl, spí už mnohem lépe, kočár už bereme jen na delší trasy, jinak dá vše pěšky nebo na odražedle, nechce krmit, takže od roka jí sám, když slyší, že napouštím vanu, sám se svlékne, doma je bez plen, na ven a na noc je ještě má. Do porodu daleko, určitě se ještě posune, ale stejně mám pořád v hlavě představu, že se mi narodí stejně náročné miminko a já se nerozkrájím..

mamikry
1. led 2022

My jsme meli prvniho syna taky jako zkousku nervu. Nespal ve dne ani v noci, porad se musel nosit, nezabavil se sam ani na chvili, neodlozitelne dite... druhy byl zlaty! Dite za odmenu. Vsude mu bylo dobre, spinkal skoro celou noc, porad se smal. Ekzem mel teda taky, ale mimo to fakt poklad. Jsou od sebe 23 mesicu. Takze se muze stat, ze po takhle narocnem miminku budes mit uplneho klidase. 😉

babetak
1. led 2022

Buďte v klidu, vše se dá zvládnout 😉 první dcery mám od sebe 15m. Pak 5 let pauza a následně tři děti během 4let 🙈😂 Nejmladší už má 2 roky, mladší trojka mě sice jednou přivede k Chocholoušková 😂, ale neměnila bych. Taky jsem se dopředu bála, ale ono to tak nějak samo nakonec vyplynulo a vše se zvládlo. Apropo každé dítko je opravdu jiné. U nás vše z jednoho vrhu a co kus, to povahově originál a to stejne v případne nemoci atd. Věřím tomu, že vše zvládnete 👍😘.

bemo
1. led 2022

Naše první dvě děti jsou od sebe 21 měsíců. A měli jsme to úplně stejně. První dcera byla hodně náročná a druhé těhotenství nebylo tak rychle plánované tak jsem se bála. Ale nakonec to bylo tak, že syn byl úplné zlatíčko a měli jsme ho fakt za odměnu.

veroniqess
1. led 2022

Jsem na začátku těhotenství. Když dobře dopadne, budu mit od sebe děti 25 měsíců. Syn byl taky náročnější miminko, hodně plakal a psychicky to pro mě bylo docela těžké. Ale pak bylo pořád lépe a lépe a dneska je to tak úžasný a dokonalý chlapeček, že jsem ochotna přežít cokoliv, abych měla ještě jedno 😃 Ono to nějak půjde 😊 Mám k tomu skvělýho chlapa, se kterým vím, že zvládneme všechno

kwk
1. led 2022

Cekame miminko a s dcerkou budou od sebe 19 mesicu. Druhe bylo planovane, ale stejne si rikam jake to bude 🙈 chtela jsem deti idealne 2 roky od sebe, ale kdyz ted vidim jak je jeste malicka, snad to neponese tezce az tu bude sourozenec.
Mala je uzasna, hrozne hodna a tak doufam, ze nebude na prcka zarlit 🙏

evinahosta
2. led 2022

Nasi kluci jsou od sebe necelych 26 mesicu (2 roky a mesic a pul) … taky jsem se toho strasne bala, prvni syn nespavec, krikloun, reflux, neodlozitelnej, vzbudilo ho i jen malicke tuknuti nekde za dvermi, proste tragedie..kolem toho roku a ctvrt byl suprovej, tak jsme zadelali na dalsi, a mam pocit, ze snad tim momentem se z nej stal dabel na zemi, mesic pred porodem uz to bylo uplne divoky, vecne nespokojeny batole se zachvatama vzteku .. takze jsem se uplne hroutila, predstavovala si, ze se mi k tomu vsemu narodi dalsi narocny mimino, a nedokazala jsem si to proste predstavit..
Ted tady mam skoro trimesicni slunicko, ktery (klepu na drevo!) skoro nebreci, porad se usmiva..prvni syn usnul jen u prsa a vesmes spal jen na mne a nesmel se ozvat zadny zvuk…druhy syn usina sam temer ihned po polozeni do kolibky a zabaleni do zavinovacky a muzu mu u hlavy treba vyskladavat mycku a on spokojene spinka, vzdycky mi takovy miminko pripadalo jako scifi…jako opravdu nemohli byt s brachou vic rozdilni..

Takze neves hlavu, jednak se to muze opravdu stat i tobe, ze bude druhe miminko “za odmenu” 🙂 a druhak - i kdyz si to clovek nedokaze vubec predstavit, jak skloubi batole a mimino..tak to nejak prijde samo 🙂 uz od narozeni mladsiho mi to pripadalo cely uplne prirozeny, i kdyz zpetne vidim, ze jsem se v tom samozrejme trosku placala a hledala system..a zkoordinovat zimni oblikani me+deti na prvni vychazku byl horor - nevedela jsem, koho oblict prvni, a nez jsem kazdymu z nas navlikla potrebny vrstvy, mela jsem chut to vzdat a zustat do jara doma 😀

Neboj, zvladnes to, a pokud jsi mela hodne narocne prvni dite, myslim, ze uz je mala sance, aby druhe bylo uplne stejne narocne, to by proste byla velka nahoda 🙂

fifinka2020
2. led 2022

Mám zkušenost, že když se něčeho hodně bojíš, nepřijde to 🙂, respektive možná přijde, ale tím, že na to budeš připravena, tak to nebude tak hrozné... já Teda taky měla extrémně náročného syna a teď druhé hodne, ale taky mě pár věcí zaskočilo- právě jak to skloubit. Druhé dítko moc nespí, buď na mne nebo venku a potřebuje naprostý klid a syn zas nevydrží 5 minut si hrát sám a pořád na mě volá nebo dela hluk..takže občas rostu, jak to mám jako vyřešit🙂. Ale snažím si dávat kratkodobe cíle a nedělat věci navíc, vidět každý společný měsíc jakože zvládnu i ty další a že vše je jen dočasně🙂.

i_vet2
2. led 2022

Holky my budem mít rozdíl 23měsíců 😀 a syn byl psycho miminko , jak popisujes rev od rána do večera , 30 minut spanky, budicky v 5 ráno, koliky zjištěno abkm , jako samé hrůzy.. hrozne sem se těšila ale neuzila sem si s ním to mateřství. . Jen samé hruzy a přežívání. . Teď se těším na holčičku a věřím že to bude miminko za odměnu a kdyby ne tak a manželem vtipkujeme že stejně nebude horší jak syn taj už budem připraveni 😀😀😀😀

herminka
2. led 2022

Zvládneš to! Já mám rozdíl 27 měsíců, ale druhá jsou dvojčata - samozřejmě kdybych věděla, že se narodí dvě děti, jdu do dalšího těhotenství později. První syn byl taky docela náročné dítě (naštěstí ne zdravotně, ale byl strašně uplakaný a neodložitelný), trochu jsme se děsili, že to budeme mít dvojmo a ještě k tomu batole, ale dvojčata naštěstí byla celkem v pohodě.

goovana
2. led 2022

Ja mám děti od sebe 20 měsíců a zvládám to na pohodu..chce to jen mít nějaký harmonogram
A dcera byla taky hodně narocna
Kojeni nešlo
Umělé mléko zvracela
Koliky
Ale syn je úplný andílek
Vůbec neplace
Kojeni nám jde na výbornou má 4 měsíce měří 68 cm a váží 7900g
Občas je to na palici ale neměnila bych

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru