Kojit z jednoho nebo obou prsů?

pspring
29. zář 2016

Ahoj,
mám 3 měsíčního syna a doposud jsem ho vždy kojila při každém krmení pouze z jednoho prsu, v intervalu 3 a v noci 6 hodin. 😎 Je to asi 14dní, kdy začal být u kojení ale nespokojený a "lovil" dál. Taky se začal budit dříve cca po 2 hodinách přes den a po 1,5 hodině v noci! Od té doby tedy při každém kojení přikládám k oboum. 😒 Nevíte čím to může být? Málo mléka, větší hlad, atd.? Přibírá ale až moc, cca 40g denně a nyní má 6480g.

lenkas1982
29. zář 2016

Ahoj, důvodů může být víc, ale podle mě postupuješ správně. Může to klidně být růstový spurt a má opravdu větší hlad, to by i odpovídalo tomu vyššímu přibírání. Děti nepřibírají a nerostou pořád stejně, někdy "si poskočí". Kojené dítě váží a přibírá přesně tolik, kolik má. Určitě ho neomezuj. Jestli vypije jedno prso a ještě chce, je podle mě správné řešení dát mu i druhé. Ona se tím i podpoří tvorba mléka.

kubilka
29. zář 2016

@pspring Ahoj, nám jsou 2 m a plně kojíme jen 3 týdny, předtím jsme museli dokrmovat. Všechny laktační poradkyně mi řekli, že pokud to mimčo vyžaduje, ať ho nechávám u obou prsou a klidně se pak zas vrátíme k tomu prvnímu. Několikrát jsem se ptala, jestli se nemůže mimčo přejíst a prý nemůže (mateřského mléka). My kojíme podle potřeb miminka, v noci většinou 3x, přes den je to různé. Někdy po hodině, jindy po 4 hod, někdy po dvou.

poslední 2 dny jsem se prala s tím, že byl u prsa neklidný, přišlo mi, že mu to nestačí a rozčiloval se a měl stále hlad. Prý se postupně tvorba mléka upravuje podle potřeb miminka. Chce to prý více pít, nahřívat prsa, aby to pak lépe teklo a přikládat častěji. Tím se zvýší případná laktace.

My jsme se začátku měli režim úplně jiný, mění se to podle potřeb miminka. Ještě se zeptám - máte dudlík? To všechny zastánkyně kojení striktně odsuzují, že to kazí techniku a děti pak u prsa mohou být nespokojené... Ale my dudlík stále máme, sice jen třeba na pár minut během dne a v noci skoro vůbec, takže nedovedu posoudit, jak moc dudlík škodí.

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
pspring
autor
29. zář 2016

@kubilka
Dudlík máme jen na pár minut, třeba když se zdržím v obchodě a nechci kojit mezi regály 😀

kubilka
29. zář 2016

To máme stejně :D Pokud se třeba nestihneme včas vrátit z procházky... Nebo pokud jsme najedeny a chytne nas na prochazce z niceho nic plac... Vím, že kdyz dam dudlicek, tak se zklidni a me ten plac nerve srdce. Kolikrat nepomuze ani chovani, ani zpivani, ani drncani... Plinka je cista a brisko najedeny... V tomto pripade dudlik milujeme :D

pspring
autor
29. zář 2016

Je to asi hloupý a mylný dojem, ale bojím se, když budu kojit z obou při 1 krmení a malej si pak po 2 hodinách řekne o další krmení, že nebudu mít z čeho . . . 😒

kubilka
29. zář 2016

Já když chtěla zvýšit laktaci, tak jsem kojila každou hodinu, i min... Když je poptávka, je i nabídka. Přišlo mi, že taky nic nemám, ale naopak se mi tím tvořilo více mléka. Vždy kojim z obou

lichtakova
29. zář 2016

@pspring ja bych to skoro videla na rustovy spurt,jinak vsechny deti jsem kojila s dudlikem a k tomu jeste kapky proti nadymani ve strikacce,to byl proste muj zpusob,ktery se mi osvedcil.Prvni ditko jsem kojila na stridacku a posledniho z obou celou dobu.

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
pspring
autor
29. zář 2016

@olga_ Pocit nalitých prsou jsem měla tak první měsíc. Malý nebyl na pití zase tak náročný cca 7 krmení za celý den, přes noc vydžel 6-8 hodin spát, takže ta poptávka zkraje taková nebyla. Teď mám takový pocit, jako by si prsa zvykla krmit malé miminko, které nepotřebuje takové dávky, takže se tvorbu snažím podpořit i homeopatiky a kojícím čajem. A malého samozřejmě krmím jakmile si řekne. Přibývá dost, takže mléka asi málo tedy není. Jen je to pro mě novinka, že mu jedno už nestačí . . . Ale jak píšete neustále se to asi tedy proměňuje. 🙂

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
kekulice
29. zář 2016

@pspring v noci se tvoří více mléka a čím častěji, tím lepe. Ze začátku jsem to nějak zvládala a pak najednou bylo málo. Hodně jsem pila caro a brala jsem kapky pískavice. Po těch kapkách jsem mohla kojit pořád 😀, to byl mazec. Pak se to všechno ustálilo a pohoda.

faura88
10. lis 2019

Dobrý den, ja po rozkojeni kojila z jednoho a bylo to dobré, laktační poradkyne mi taky radila jedno kojení z jednoho. Před několika dny desetitydenni dcerka začala po deseti min prso tahat, vztekat se , asi teče málo nvm....měla jsem pocit, že má furt hlad, začala jsem přikrmovat a teď strašně přibrala skokem....což asi taky není úplně dobře. Je chyba střídat ty prsy .....možná se nedostane k tomu zadnímu a není pořádne zasycena???