OGTT test. Jak dlouho trvá?

hani_na
19. dub 2022

Holky, jakou máte zkušenost s délkou ogtt testu? Avizují 3 hodiny a chci jít pak ještě na seminář. Už si to nepamatuji z minulého těhotenství..

jjasmina
19. dub 2022

@hani_na 2-3h, nicméně hladova s motanim hlavy jsem byla ráda, že jsem někde sebou nešvihla

hani_na
autor
19. dub 2022

@jjasmina Já tam minule omdlela, tak si taky říkám, jestli to není ambiciózní plán..

jjasmina
19. dub 2022

@hani_na je 😄

j.a.n.i
19. dub 2022

@hani_na Tak teoreticky stačí 2 hodiny, ale reálně bych počítala tak ty 2,5 - 3, záleží jak rychle mají vyhodnocený ten lačný odběr.

cilkat
19. dub 2022

Ve velkém odběrovém centru 2,5 hodiny... pokud omdlíváš, tak pak ještě půl hoďky na sváču... Pokud máš na semináři jen sedět a poslouchat, tak by to jít mělo. Ale třeba něco prezentovat už bych nedoporučovala (vlastně i proto, že to pro někoho může být takový stres, že zkreslí výsledek testu 😉 ).

mizumys
20. dub 2022

@hani_na holky a kde delaji tyhle testy?

tynka9
20. dub 2022

U prvních dvou tehotenstvi mi dělali letmou kontrolu glukometrem, pokud ok, tak brali zilní krev a rovnou dávali vypít roztok a pak + 2 hodiny k tomu, u třetího ve stejné laborce rovnou vzali krev ze žily, hodinu jsme čekaly na výsledky, pak roztok a pak teprv ty 2 hod k tomu. A pokud přišel člověk třeba 4., 5. v pořadí, ještě se to minimálně o půl hod protáhlo, než vždycky paní vše vyridila s předchozíma maminkama 🙈 takže skoro 4 hodiny jak vyšité, děs běs

cilkat
20. dub 2022

Většina větších polyklinik má odběrové místo, které mimo jiné provádí i tenhle test...(v Praze vím minimálně o třech... ale počítám, že v Děčíně taky bude)

journals
20. dub 2022

Zrovna zítra mě to čeká 😣🥴 už si napamatuji - výsledky říkají rovnou hned?
@mizumys na gyn klinice

tynka9
20. dub 2022

@mizumys asi záleží, odkud jsi a jaké má tvůj dr zvyklosti - mě posílal na odběrové místo na poliklinice, kde se odebírá vše možné (nechávala jsem si zároveň s oGTT odebrat i protilátky na kovid např 😀). Dr ti řekne, kam si zavolat, kde se objednat 🙂

mizumys
21. dub 2022

@tynka9
@journals takze treba v Ceske lipe v nemocnici? Jezdím tam na screeningy, jinak jsem Šluknovsky vybezek

tynka9
21. dub 2022

@mizumys nemám tušení, jsem z jihlavska. Určitě te nasměruje gyn dr

journals
21. dub 2022

@mizumys netuším, zeptej se svého dr.

tynka9
21. dub 2022

@mizumys minimálně od ošetřujícího lékaře dostáváš žádanku a na té většinou je kontakt na objednání. A se screeningy to nemusí mít nic společného, ty dělají i někteří gynekologové u sebe v ordinaci, ale oGTT je trochu něco jiného na provedení/odbornost

mizumys
22. dub 2022

@tynka9
@journals tak dekuji

nijij
22. dub 2022

U nás se dělá v diabetologicke poradně, cca 2,5-3 h výsledky jsou na druhý den

krisstina93
22. dub 2022

Já byla 3x a vždy to trvalo 2 hodiny. Přišla sem, nabrali krev nalačno, pak sem vypila tu glokozu (vypila sem to teda rychle na ex) a od té chvíle se počítala hodina do dalšího odběru a poslední odběr byl po dvou hodinách. Takže sem přišla v 7 ráno a v 9 odcházela. Pro výsledky sem si šla druhý den. Ale taky mi bylo zle, u prvního sem skoro omdlela, to mě museli pokládat na lehátko v ordinaci. Druhý a třetí mi nebylo tak blbě, ale třetí sem musela absolvovat v respirátoru a to mi taky nepřidalo, tak možná zjisti, jestli na těch respirátorech trvají, někde je ještě vyžadují. Jinak Dr by měl říct, kam se objednat, já šla na polikliniku, kde se dělají klasické nabery.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru