Ostrá jídla, kardamon - můžu jíst v prvním trimestru?

petull77
1. bře 2016

Ahoj holčiny, chci se poradit ohledně bylinek. Jsem trošku zmatená ohledně množství toho, co se nesmí za bylinky. Mám ráda indické jídlo a dávám si pravidelně smoothie s kardamonem. Teď jsem někde četla že je nebezpečný pro třetí trimestr a někde píší i že pro první. Máte nějaká zkušenost? Jedly jste a nic se nestalo? Jíte pravidelně? díky moc za sdílení, přeji fajn den 😉

xtina_13
3. bře 2016

Já pila v prvním trimestru CHAI s kardamonem místo kafe a vpohodě. Tak minimálně 1-2x týdně. Do jídla jej nedávám, ale občas jej přihodím do sladkých věcí (různé želé, dezerty) ale tam tak 2-3 celé kardamony na várku.

odula
3. bře 2016

@petull77 no, vidíš. já jsem zase četla weby, kde kardamon doporučujou vedle zázvoru jako úlevu od těhotenských nevolností. 😉 jednou mě zase vyděsil jeden lékárník, že prej se nemůže v žádnym případě nic, co obsahuje mentol... (přičemž jsem se týdny před tím ládovala mentolovýma bonbonama pže mi ulevovaly od nevolností). tak jsem se ptala sestry a ta na mě koukala jak na blázna... :D někdy mi přijde, že historky o tom co se může a co ne v těh., jsou takový svýho druhu "urban legends" :D .
no, asi všeho s mírou, nevysypala bych do sebe kardamon v kýblu a myslim si, že jako koření rozhodně nevadí. Stejně jako chili, curry atd.
ohledně bylinek je to asi složitější, některý můžou obsahovat dost silný látky, který by mohly třeba vyvolávat kontrakce a v odvaru z nich jsou mnohem účinnější než ta trocha koření co přidáš do jídla. mrkni sem: https://www.modrykonik.cz/bylinky-v-tehotenstvi/

katinkastud
3. bře 2016
Uživatel katinkastud je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od katinkastud.

Já jsem normálně jedla indické jídlo. Už se to snažím omezovat, ale jde to špatně :D Jsem na začátku druhého a všechno je v pohodě

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru