Spaní na pravém boku. Můžu tím malému ublížit?

myshak30
25. bře 2022

Ahoj holky 🙂 Dnes jsem viděla článek a docela mě zaskočil. Už nevím čemu mám věřit a čemu ne a jestli se můžu hýbat, abych s malým byla v pořádku :D Psali tam, že není dobré spát na pravém boku. Jsem v osmém týdnu a na pravém boku spím docela dost, ale spíš spím na pravém boku a v klubíčku, ne na boku s nataženýma nohama. Myslíte, že tím opravdu můžete malému nejak uškodit?

elesse
25. bře 2022

Nemuze, spi jak ti vyhovuje. Jen pozdeji se doporucuje nespat na zadech, ale na levem boku.

veronikacv
25. bře 2022

Spi, jak jsi zvykla. Ja spala i na brise, dokud to bylo prijemny. Pozdeji se nedoporucuje spat na zadech, ale ono te to pravdepodobne donuti pak samo, ja na zadech omdlevala a nemohla dychat 😀 ale to az po 8. mesici.

marimanta
25. bře 2022

@myshak30 v osmém tydnu je to úplně fuk 😉 Já jsem až do konce spala na pravém boku, protože na levém mi to nebylo pohodlné. A dokud to šlo, klidně i na břiše. Nejstarší dítě má 12 let a následky mého nezodpovědného spaní si nenese 😆😉

sirinfirst
25. bře 2022

Vždycky jsem se snažila usnout na levém a vždycky se probudila na pravém 😀 .. Jde o nějaké utlačování tepen, či co, ale myslím, že tělo ví, a pokud by bylo něco špatně, otočíš se automaticky.

garpova
25. bře 2022

Ahoj, já jsem se někde v těhotenství dočetla, že spaní na levém boku je lepší kvůli průtoku krve, tuším v břišní tepně, ale už je to 3 roky, co jsem to řešila. Snažila jsem se tak usínat, budila jsem se na zádech. Toto doporučení je podle mého až v posledních týdnech těhotenství, kdy je všechno utlačováno velkým dítětem a může ti to alespoň trochu ulevit. Zkus někde pohledat.

krisstina93
25. bře 2022

Tak ono to neovlivnis, i když usnes správně, tak se ve spánku otočíš. Ono by se nemělo spát kvůli utlaceni tepen a pak kvůli pálení žáhy, ale pokud je ti to prijemne, spi jak si zvykla. Já spala i na břiše a v 8tt bych to neřešila vůbec, to spíš až pak, když už je velké břicho, ale to sem spala obtočená na kojícím polštáři a blbě se mi otáčelo.

myshak30
autor
25. bře 2022

Děkuju Vám za Vaše odpovědi, hned se cítím klidnější 🙂

elesse
25. bře 2022

A hlavně, já ke konci spala strašně špatně, tak jsem byla ráda, že usnu aspoň v nějaké poloze:D

anyyyn
26. bře 2022

Já na pravém boku a spíš v klubíčku spala celé těhotenství, a vše v pořádku😉. Na levém to nešlo, protože se mi vždy skřípli záda.

drep
26. bře 2022

Spaní na pravém boku a na zádech může být problém v pozdních fázích těhotenství, kdy obří děloha může (a nemusí) utlačovat dolní dutou žílu a aortu. To se projeví snížením krevního tlaku, pocitem černa před očima, na omdlení atd, takže sama žena pozná, že jí tak nevyhovuje spát. V osmém týdnu má dítě centimetr?, takže nic neutlačuje a spi jak ti vyhovuje

aanisecek
26. bře 2022

@myshak30 mě tohle přijdou jenom samé keci 🙈
Radši nic nečíst😁
Já tak nějak jak to šlo, tak jsem spala jenom na břiše 😁A to se nedoporučovalo také..jenže já jinak neušla.takze spěte tak jak vám to přijde pohodlné 🙂
Člověk třeba usne na zádech a probudí se na boku..tomu se prostě nedá poručit 😁😉

saraca
20. kvě 2022

Lékař řekl: optimálně levý bok- průtok krve, případně pravý, záda spíš moc ne. Ale tohle se fakt nedá dodržovat x měsíců. A nakonec se převaluju jak velryba s plným břichem a to není příjemné.

sfet
22. únor 2023

Spala jsem, jak mi bylo pohodlné, nikomu se nic nestalo. Jen ke konci už to byl boj, břicho veliké, že jsem správnou polohu musela hledat.

lvl16
22. únor 2023

Spím, jak mi to je pohodlné. V prvním trimestru jsem spala klidně i na břiše, teď jsem 24tt a spím na obou bocích, na zádech už mi to není příjemné. Co si pamatuji z prvního těhotenství, tak ke konci jsem pak skutečně spala jen na levém boku, protože na pravém se mi dělalo zle. Ono si tělo samo řekne 🙂.

kubesovaadelka
22. únor 2023

@myshak30 já to ze začátku taky četla, ale prostě to nešlo, já spím celý život na břiše a světě div se, i těhotná jsem tak spala, dokud to šlo, pak jak už to nešlo tak na boku levý pravý jsem střídala, na zádech jsem nespala, neboť jsem se pak nemohla zvednout 😂😂 ale spi jak je to tobě příjemné, ne co se píše. Píše se taky, že miminko pak po narození musí spinkat na zádech apod. Dceru mi už v porodnici dávali spát na bříško a je to zdravá, dravá, krásná holčička

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru