Za jak dlouho po císaři jste rodily normálně?

michalka14072014
15. bře 2016

Ahoj,
mám dvě děti, první kluk narozen přirozeně a rychle a druhý císařem kvůli KP, navíc měl ještě strčenou nohu v porodních cestách, tak by to normálně šlo dost těžko.
Bohužel ten druhý porod mě hodně psychicky poznamenal ( aniž by mě to předtím napadlo ) . Od začátku se mi nelíbilo, že se narodil v den, který jsem si určila já, ne až v době, kdy se chtělo jemu samotnému a po porodu tenhle pocit "viny a selhání" hodně zesílil, nakonec jsem ještě ani moc nekojila, což byla velká zrada, protože častým kojením jsem měla pocit, že mu nahrazuju jeho těžký příchod na svět. O mlíko jsem přišla nejspíš proto, že mám děti po roce, starší ještě nechodil, když se prcek narodil, takže jsem nespala, nejedla... Nebyl čas. Rozumově sice vím, že to tahkle bylo lepší, protože kdybych se rozhodla rodit normálně, museli by mu na 90% vykloubit jednu kyčel, ale necítím to tak.
A teď moje otázka, plánujeme si ještě třetí mimnko, snad tu vytouženou holčičku, ale představa dalšího císaře mě trochu děsí. Dokonce hodně uvažuju nad ambulantním porodem. Tak se ptám po jaké době jste po císaři rodily zase normálně? A nebo vám to doktoři rovnou rozmlouvají?
Mně řekl doktor minimálně dva roky, ale přijde mi to málo a to si radši rok počkám, pokud by tam byla o dost větší šance přirozeného porodu. Čas mám, bude mi teprve 26.

Děkuji všem za příspěvky M. 🙂

lukza
15. bře 2016

mě muj dr.řekl že otěhotnět pul roku po cisaři je riziko ale muže se to ale pokud to jde lepší počkat ja otěhotněla přesně rok po cisaři a vše v pohodě a rodila jsem normálně takže kluci jsou po sobě 21 měsícu 🙂) jo a dr.hned řekl že po cisaři mužu rodit normálně pokud to pujde že už neplatí jednou cisař vždycky cisař. císaře jsem měla planovaný skrz polohu KP a u prvorodičky se prý nedoporučuje porod kp.tedka čekám třetí miminko a doufám že pujde taky přirozeně cisaře 🙂)

michalka14072014
autor
15. bře 2016

Tak to je dobrá zpráva, my bychom chtěla až déle, chceme teď trochu klid 🙂 ... Tak aby byli kluci 3,5 a 2,5 ideálně 🙂 .
Díky

nazka
15. bře 2016

@lukza a co bylo z hlediska rekonvalescence lepší? Císař nebo přirozeně?

michalka14072014
autor
15. bře 2016

Fyzicky císař pro mě teda.

nazka
15. bře 2016

@michalka14072014 díky za odpověď 🙂

petula1981
15. bře 2016

@michalka14072014 první porod mám akutním císařem, kvůli nepostupujícímu porodu, druhý porod mám po 22 měsících přirozeně - záleží na porodnici, každá to může mít nastavené jinak. Já byla v Podolí a tam povolují po sekci přirozený porod, pokud je mezi porody alespoň 18 měsíců, na UTZ kontrolují jizvu na děloze, která musí být v pořádku a dělají váhový odhad miminka - ten musí být do 4 kg.
Do druhého císaře mě nenutili, na první návštěvě v porodnici se ptali, jak si přeji rodit a když jsem řekla, že bych chtěla zkusit rodit klasicky, tak mě poslali na měření jizvy a ten váhový odhad. Protože vše bylo OK, tak mi to povolili. V květnu mě čeká 3. porod, tak doufám, že to zase půjde klasicky 🙂

michalka14072014
autor
15. bře 2016

To mám radost, mám kolem sebe holky, co rodily zatím jen jednou, nebo chtěli napodruhé taky císař a docela mě to trápilo, ale teď už jsem klidnější 🙂 . Já obě rodila v podolí.

petula1981
15. bře 2016

@nazka pro mě teda byla lepší fyzická rekonvalescence z klasického porodu. Byla jsem sice šitá a ze začátku to není nic moc, ale aspoň jsem se nebála zvedat staršího syna (což bych s jizvou na břichu měla strach). Ono i se sešitým břichem se blbě chodí a vstává z postele 🙂. No a z hlediska psychiky byl ten vaginální porod mnohem lepší, s tím císařem jsem se nějak nedokázala smířit.

nazka
15. bře 2016

@petula1981 děkuji za odpověď. a co ti vadilo na tom císaři, jakože jsi se s ním nedokázala smířit?Kamarádka má problém po druhém císaři, že má tenkou břišní stěnu, nedoporučují jí další mimi. Ale jinak byla spokojená.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru