Apolinář, Motol, jiná?

offspring23
2. dub 2023

Zdravím. Snažila jsem se najít nějaké aktivní téma, zejména o porodnici u Apolináře, ale nenašla jsem...
Zatím ještě docela dopředu začínám vybírat porodnici. Byli jsme teď v CARu u Apolináře, nevadilo by mi tam už "zůstat", ale nemůžu najít nějaké aktuální zkušenosti... A informace na nternetu se různě rozcházejí.
Pozitivní, co jsem k němu našla: Pracují s PA, doktor vůbec nemusí být přítomen, nechávají porodu zjevně docela volný průběh, snad to není klasické přikurtování k lehátku a tlač. Ale děsí mě "porodní boxy", trochu mě děsí společné pokoje a sociální zařízení společné na chodbě, návštěvy na chodbě... takový divný mix mezi moderní porodnicí a 70. léty.
V Motole to taky překvapivě vypadá docela ok, ale zase nemají ty asistentky. A pro mě je asi docela důležitá.
Ráda bych rodila v soukromí, ideálně s tlumenými světly a v pozici, která mi bude příjemná, aniž by na mě někdo tlačil, že už teda musim, protože za mnou je další matka...
Máte někdo zkušenosti, prosím? Ideálně s tím Apolinářem?

lentilkah
3. dub 2023

Troufnu si tvrdit, ze v zadne porodnici te nebudou nutit tlacit jen proto, ze tam maji naval dalsich rodicek. Takhle porod fakt nefunguje.

lentilkah
3. dub 2023

Jinak porodni asistenky jsou v kazde porodnici- provazi te celym porodem. Lekar ti klystyr fakt delat nebude.

kitycat
3. dub 2023

@offspring23 ja som bola na jesen U apolinare. O boxoch ti toho moc nepoviem, mala som akutny cisar, ale baby co so mnou boli na izbe to nejako neriesili. Trosku ich polakal krik inej rodicky, ale ked to na ne prislo, tak uz len sli na to a neriesili okolie.

Maju tam asi 4 rozne 6N oddelenia, samostatne, dvojlozkove a trojlozkove izby. Ja som bola na tej trojlozkovej a bola to pohoda, mala som skvele spolurodicky na izbe. Sprcha spolocna pre dve izby, wc na chodbe, cize ti to nesmrdelo do izby. Nie som si ista ci nadstandardy mali vlastne kupelne s wc...

Personal bol velmi mily, zariadenie zastaralé, skrina tragedia, ale mali fajn polohovacie postele. Bola som tam 5 dni, naspala asi 5h dokopy takze sa mi niektore sestry zdali horsie, ale asi to bola ta unava.. Len doprava tam je taka zlozitejsia.
Ak chces nemocnicu po ruke tak ten Motol, ja ho mam blizko, ale nesla som tam

mia_von_prag
3. dub 2023

Apolinař je teď po prerabce, maji porodní pokoje. Podivej na jejich Facebook. Ja rodila na boxu a nebyl problém. Nikdo mě nerušil.
Co je špatné na návštěvách na chodbě? Podivej na to z druhé strany.
Představ si, že si na pokoji s další maminkou a má tam 3 hodiny návštevu, když ty zrovna oddychujes nebo kojiš, nebo jdeš ze sprchy s vložkou v ruce. Já jsem byla u Apolináře maximálně spokojená.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru