Porodnice Apolinář versus Benešov, kde byste rodily vy?

edimaxik
3. led 2015

Ahoj holky, ráda bych si ucelila názor na tyto dvě možnosti. Registrovaná jsme u Apolináře a v Benešově jsem rodila první. Teď váhám, kam jet rodit....Benešov máme dál, ale už to tam znám, jsou tam vstřícní a moc se mi tam líbilo-nehledě na to, že nadstandart je za hubičku v porovnání s Apolinářem....Můžu znát vaše názory, kde byste rodily vy, případně, jak to teď chodí u Apolináře-návštěvy na pokoji, sociální zařízení atd...přítomnost otce v 1.době porodní....Díky moc-už semi to krátí, tak ať pak nezmatkujeme

kamino
3. led 2015

Nerodila jsem ani v jedne,nakonec to byly Vinohrady,ale jsem od Benesova a hlasuji pro Benesov. Je to mensi porodnice,da se rict rodinna,co vim od kamaradek,tak Apolinar je spis tovarna a uz se parkrat stalo,ze diky pretizenosti otec u porodu nemohl byt celou dobu.. Ovsem je pravdou,ze v pripade komplikaci je jistejsi Apolinar. V Benesove take rodilo hodne kamaradek a jeste jsem neslysela stiznost na chovani lekaru i dalsiho personalu..

alboo
4. led 2015

🙂 ani jedno, bene moc dobře znám (nechci rozebírat jak) a tam rodit, tak se fakt modlit, aby se nic neposralo, jinak je to v háji, sice to maj krásný nový, celkem levný, ale prostě ale
apolinář - jestli někomu jde o perfektní odbornou péči a nevadí mu nesoukromí, tak jo. Ale je třeba fakt počítat s tím, že otce pustej do vnitř až na finále a tak. Návštěvy na pokoji nejsou, soc zařízení hrozný...
já sem tohle hodnbě řešila, když sem se registrovala... furt sem chtěla do podolí a i sem to témeř obrečela, že se mi tam nepodařilo zaregistrovat, z nouze sem se registrovala k apolináři,ale ta představa porodu tam, mě děsila a nakonec jsem skončila v krči, kam jsem nejdřív nechtěla ani náhodou, stará hnusná a tak, sem si říkala, ale sem fakt ráda, sice cena nadstandartu šílená, ale péče supr a to jsme byla fakt dáreček 🙂

efkas
12. led 2015

když něco v Benešově po....o,tak skončíš u Apolináře 😒

mmlenka
12. led 2015

První jsem rodila u Apolináře a druhé v Benešově. Z Apolináře jsem byla dost znechucená, dokud jsem si nepřiplatila nadstandard. Benešov byl skvělý od začátku do konce.

magda172015
12. únor 2015

Ja ted v lednu7. Rodila ve vinohradech..chtela jsem take v Ben.ale nakknec jsme se rozhodli pro Vin.uz kvuli tomu ze pokud jsou komplikace....a bohuzel byly .... neni nutny prevoz jinam. Byla sem velice spokojena.

klaarka
12. únor 2015

To je téma přesně pro mě. Já to taky řešila. Mám obě nemocnice zhruba stejně daleko. Ale švagrová pracovala v BN, tak mi ji vřele nedoporučila. (Vybavení sice nejlepší v republice, ale ten personál stojí za nic). Proto jsem šla k Apo a byla tam třikrát nadmíru spokojená. Mám zkušenosti staré 1,5 roku, budou tu přispívat holky určitě s aktuálnějšíma informacema.

janazacekova
21. únor 2015

Ja som rodila u Apolinara. Co sa tyka samotneho porodu som vcelku spokojna, prijem je sice strasny, mala miestnost, kde sa nevies ani pohodlne posadit, nekonecne kolo otazok hadam od troch osob a ked je frmol ako pri mojom porode, tak vas nechaju stat aj na chodbe. Partner bol pri mne po umiestneni na porodny box a podani epiduralu. Potom bolo uz vsetko ok, porodne asistentky prijemne aj lekari. Vsetko mi vysvetlili, skutocne pomahali ako mohli. Poporodne oddelenie teda nic moc, najhorsie na tom su socialne zariadenia, sice ciste ale chladne a zastarale. Ale to sa da prezit, hlavne ze mate pri sebe svojho drobca. Som znovu tehotna a rodit budem opat u Apolinara.

rami81
14. bře 2015

Za me Benesov byla jsem moc spokojena ikdyz se vyskytl problem u miminka druhy den po porodu tak okamzite resili,sice miminko muselo byt prevezene na JIRP,ale dle lekaru z JIRP nasadili vhodnou lecbu ktera miminku zachranila zivot,hlave pry i zjistili priznaky velmi brzo s cimz se lekari na JIRp tolik casto nesetkavaji.

rami81
14. bře 2015

@efkas to neni uplne pravda,zalezi ktera porodnice bude mit volno. A pokud se stane neco s miminkem po porodu,tak odvezou pouze to na JIRP do Prahy,tech je v Praze nekolik

z_kopretinka
14. bře 2015

Škoda, že u Apolináře nemůže být partner na čekatelském pokoji :( Ale kapacita to prostě neumožňuje. Co se týče personálu byla jsem spokojená. Trochu jsem se bála boxu, ale v danou chvíli mi bylo naprosto jedno jestli jsem na nádraží nebo ve vlastním pokoji :D Současně se mnou zrovna nerodila žádná jiná maminka, takže byl box otevřený, ale po porodu nám nechali soukromí a zatáhli ty jejich zašupovačky :D Celkově co se týče porodu moje soukromí jsem nějak neřešila. Byla jsem ráda, že jsem tam a že budou vědět co a jak hlavně kvůli miminku, protože jsem rodila o měsíc dřív. Na běžném oddělení návštěvy jen na chodbu před oddělení. Na placeném pokoji můžou před pokoj nebo na pokoj po domluvě s druhou maminkou. Druhé dítě bych šla rodit znovu k Apolináři.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru