Apolinář vs. Benešov - ktorú by ste si vybrali?

kaccistar
13. bře 2015

ahoj holky, blizi sa termin prihlasenia sa do porodnice (14+0) a stale sa neviem rozhodnut, ci Benesov, ci Apolinar. Je mi jasne, ze Apolinar je kompletne vybaveny, na druhej strane tam muz nemoze na "hekarnu" a vraj su tam len porodne boxy.. Benesov je novy, mensi a vacsi nadstandard.. Co by ste brali vy? (len pre info - ak u Aplinare, tak urcite planujem nadstandard priplatit, aby som mala solo izbu). Dakujem za rady a nazory, pripadne skusenosti. 😉

sleepers
13. bře 2015

@kaccistar Benešov. Vůbec bych neváhala. Ty porodní boxy, tudíž žádný soukr., to by mi strašně vadilo. Navíc na Benešov jsou super recenze. Není to taková "továrna".

kaccistar
autor
13. bře 2015

@sleepers no prave, tiez premyslam, ze dam ten Benesov, ale aj som citala niekde zase, ze "znama ma znamu, co tam pracuje a fakt nedoporucuje".. tak som trochu v strese. Je mozne nahlasit sa predbezne aj tam aj tam? Nevies nahodou? 🙂

hojda
13. bře 2015

U každé porodnice najdeš někoho, kdo chválí a kdo ne. Záleží, co preferuješ ty. Velká nemocnice má své plusy i mínusy, stejně jako malá. Já vybrala malou a byla jsem moc spokojená. Já jako jediná rodící ten den, to bylo fakt super.

sleepers
13. bře 2015

@kaccistar pokud vím, tak registrace je povinná jen v pražských por. V těch menších typu Benešov, Neratovice, Mělník apod.se jen ke konci, tuším 36.tt hlásíš v porodnici a tím se registruješ. Ale ruku do ohně za to nedám.

aajda
13. bře 2015

Já vybírala mezi Podolím a Benešovem. Nakonec jsem to udělala tak, že jsem registrovaná v Podolí, protože kdyby něco, tak je tam k dispozici určitě lepší péče o "problémy", ať už u matky, nebo u dítěte... Ale pokud bude vše ok, tak se pak registruju ještě do Benešova. Ale v tom 14+0 ví člověk prd, takže jistota registrace je podle mého lepší...

pincola
13. bře 2015

Benešov-asi na tebe bude víc času, bude to komfortnější a porod si víc užiješ.
Apol.-když se tobě nebo mimi něco stane, běhom minuty nakluše personál z ARA a u porodního lůžka převezme mimi doktor z dětského JIPU a mimi může být do dvou minut nejpozději na přístrojích. Když ho povezou z Benešova, bude mít stejnou péči za půl hodiny. Zas Apol. nemá komfortní koupelny a pokoje. Za sebe radím bezpečí. Já bych šla rodit k Apol. a neváhala bych ani chvíli. je to v celku jedno, kde rodíš, dokud nenastane průšvih.

kaccistar
autor
13. bře 2015

@sleepers zrovna som to pozerala na strankach Benesova a je to tak, takze staci sa nahlasit az v tom neskorsom tyzdni, ako hovoris. Dakujem za radu 🙂

kaccistar
autor
13. bře 2015

@aajda asi to tak tiez urobim 🙂 nahlasim sa na Apolinar a bude dost casu, aby som sa potom registrovala do Benesova 🙂
@pincola to je fakt, ze to bezpecie je dolezitejsie, ako komfort. Na druhej strane ma stale odradzaju tie porodne boxy. A chcela by som,aby bol partner so mnou pocas celej tej doby (on by chcel tiez). Tak preto stale vaham.

vercik83
13. bře 2015

@kaccistar ahoj, rozhodovala jsem se taky. Do apolinare jsem se prihlasila " kdyby" nastal problem pred 36.tt ale rodit jsem chtěla v Benešově a nahlasila jsem se tam az ten 36. nebo 37.tt. Taky tam lekare znam a mohu doporucit. Prostredi pekne, zadna masovyroba, jednoluzak jsem si taky zvolila. Byla jsem moc spokojena.

pincola
14. bře 2015

@kaccistar Se mnou manžel byl všude, jen ne na tom prvním přijímacím minitoru a pak ne v koupelně po klistru, ale o to jsem ani nestála😀 Nahlaš se do obou, to je dobrý nápad! Rozhodneš se pak🙂

kaccistar
autor
14. bře 2015

@pincola 🙂 o to by som asi ani ja nestala 🙂 takze si bola u Apolinare? citala som na nete, ze tam ale nie je partner s rodickou na "hekarne", ze ho tam nepustia, pretoze tam je viac zenskych.. nie je to teda tak?
@vercik83 myslim, ze to presne tak aj ja urobim 🙂

klaarka
14. bře 2015

Ja stala pred stejnym problemem. Zvolila jsem vzdy Apo. Naprosta spokojenost. BN je snad nej v republice,co se vybaveni tyce,ale personal je stale spatny. Vim o od svagrove,ktera tam pracuje.

pincola
14. bře 2015

@kaccistar Ano rodila jsem u Apolináře a doporučuji. Na žádnou hekárnu mě nikdo neposlal, nevím, jestli to tam ještě je, nebo ne. Rodila jsem celkem dlouho, ale po vyšetření m poslali na chodbu a´t prodýchávám s manželem, pak do přípravny, tam jsem byla bez manžela. To je ten klistýr a sprcha, tam bych ho opravdu ani nechtěla. A Pak už rovnou na box a tam byl se mnou celou dobu. Já byla moc spokojená, většina personálu moc milá, ale v tak velké porodnici se najdou určitě i vyjímky. Ale vyloženě špatný tam nebyl nikdo. U porodu vůbec, to byla byla paráda a pak akorát na šestinedělí byla jedna nepříjemná dětská sestra ohledně kojení. Ale to byla fakt jedna z 50 lidí, na které jsem tam narazila.
Holky jen chci poprosit, ty z vás , které víte, že tam nejspíš rodit nechcete, ať se tam neregistrujete. Míst je tam fakt málo a jsou holky, které zas by měly nervy v kýblu rodit někde jinde a když vy jim sezobnete místo a pak ho na poslední chvíli pustíte, ony budou ve stresu v jiné porodnici úplně zbytečně. Pokud někdo neví jako
@kaccistar tak to chápu. Já bych doporučila, když už jste tam přihlášené jít fakt tam a tak to i brát. Ale samozřejmě pokud se před porodem stane, že pocítíte, že tam vyloženě nechcete, tak ne, nic se nedá dělat na sílu. Ale neblokovat prosím zbytečně místo, pokud někdo ví, že tam na 80 procent rodit nebude a má to jen, kdyby náhodou. Jsou maminky, které nikam jinam nechtějí, důvěřují Apolináři, už tam třeba i rodily, znají to tam a když se tam nedostanou, tak to pak obrečí. Jasně pokud se nestihnou zaregistrovat, tak smůla, tam prostě jde ta, která se včas přihlásí. Ale nebrat ta místa zbytečně, pokud se vám tam moc nechce. Já bych radila toto: kdo chce komfortnější prostředí a ne ty boxy a zároveň chce porodnici s velkým zázemím, zkuste se zamyslet na porodnicí v Podolí. Tam je to komfortnější (podle slov kamarádek, já tam nerodila) a zároveň jsou tam též zvyklí na komplikované porody a mají tam velké zázemí pro novorozence. Myslím, že se tam taky registruje 14+0. Ale taky je tam obrovský nával. Držím palce holky!!!!! Krásný porody přeju!!! 🙂

vercik83
14. bře 2015

@pincola máš pravdu s tím že se tím zabírá např.u apolináře místo, ale nakonec jsem se tam taky zapsala, i když jsem měla černé svědomí. Ve 35. Tt jsem se odhlásila.

pincola
14. bře 2015

@vercik83 Já zas chápu, že člověk někdy neví a neumí se včas rozhodnout. Spíš jsem to myslela na holky, co tam nechtěj, ale jen pro jistotu se tam přihlásej. Černé svědomí zas neměj, to je zbytečné🙂 Ale příště fakt zkus to Podolí, kamarádky si to tam chválej🙂

kaccistar
autor
14. bře 2015

@klaarka a v čom je personál spatny? Neskúsený, alebo arogantný? Alebo v akom zmysle? 🙂

klaarka
14. bře 2015

Nezkušený. Je tam prý hodně čerstvých doktorů bez praxe. Neochotný. Spolužačka mi říkala, jakým způsobem ji v BN učili kojit - tamhle máte na zdi obrázek, podle toho to dělejte. Co se týče kojení, při první mimču mi to přišlo horší než samotný porod. U Apo mi sestra několikrát ukazovala, jak na to. Je to věda.

lutu11
14. bře 2015

Ahoj, rodila som u Apolinara v r.2014 a za seba ho rozhodne nedoporucujem. Doviezla ma tam zachranka po odteceni plodovej vody. Bohuzial porod sa vobec nerozbehol a personal cakal neuveritelne 4 dni, kym so mnou zacali nieco robit. Pritom 3 - 4 den som mala slabe srdecne ozvy dietata, a ked som ich na to upozornovala, tak mi mlada doktorka povedala, ze to riesili aj s veducim sluzby a ze ,,plod ma dobru akceleraciu", tak ma nechali tak. Musim povedat, ze hlavne potom, co slabli tie ozvy som taky pocit zufalstva dlho nezazila.
Po 4 dnoch sa to ukoncilo sekciou, co sa dalo cakat. A napokon apagar skore bolo pomerne nizke 7,7,8. Maly nedychal, bol modry a doteraz stale je v motorickom vyvoji niekolko mesiacov pozadu.
Pikoska na zaver: poporodne oddelenie na zachodoch nemalo umyvadlo s tecucou vodou. Pozerala som na to a neverila vlastnym ociam. 30 zenskych s natrhnutou ritou na 2 zachodky a na jednom z nich nieje umyvadlo s tecucou vodou.... Skvele. Za mna tuto porodnicu fakt nedoporucujem.

kyti75
14. bře 2015

Ja rodila v Bene 2x, 2010 a 2013 a byla jsem moc spokojena. Chovali se ke me moc hezky, druheho jsem rodila 35+6 a vse v pohode. Kdyz pak slysim, ze se k nekomu chovali spatne, nechce se mi to ani verit.

alboo
14. bře 2015

@kaccistar dovolím si přidat svoji zkušenost. Jsem zdravotník, Bene znám velmi dobře (nechci říkat, jak 😎 ) ale nerodila sem tam. Sice je k porodnice krásná, nová, ale prostě, jedno velký ale. Apolinář je sice supr odborná péče o dítě, zázemí nic moc. Já sem chtěla strašně do Podolí, dost težko sem to nesla, že mi nepodařilo zaregistrovat, tak sem se z nouze předběžně přihlásila k Apolináři a pak z toho nemohla skoro spát, že nebudu mít soukromí, že snad radši do bene a tak. Nakonec se zvolila Tomayerku, sice stará hnusná, ale malá, rodí se tam od 32tt, takže péče je taky na dobrý úrovni a připlatili jsme si nadstandart a byla se opravdu spokojená a to je u mě co říct. Jinak v bene sem viděla pár porodů a do dnes a to už je pár let, vidím před sebou porod, kdy miminko nebylo úplně ok a než doběhl pediatr 4.patra dolů, park a mám pocit že 2patra nahoru na sál, tak mi bylo zle... ale tohle má každý z nás trochu jinak nastavený, někdo chce supr péči o dítě (Podolí a Apík), někdo soukormí (Benešov - když dalo by se taky polemizovat), Tomayerka a tak

vercik83
14. bře 2015

@kaccistar v benešově není žádný čerstvý absolvent, znám ty doktory, mají cca 4 roky praxe nejmíň. Nemuzu si stezovat, ja byla moc spokojena. Ale s tim kojenim to je pravda, to byla jedinna chyba. Myslim ze je fajn mit v zaloze domluvenou nejakou laktacni poradkyni. Je to sluzba hrazena pojistovnou-3 navstevy tusim. Jinak za me benesov bezva a rodit bych tam sla znova.

mmlenka
14. bře 2015

Prvni porod jsem mela u Apolinare a druhy v Benesove. U Apolinare jsem byla strasne nespokojena - minimalne dve hodiny stravene cekanim na kontroly pred porodem (u prvniho ditete ok, s druhym dost blbe); u prijmu k porodu me jedna PA sprdla tak, ze jsem se z toho rozbrecela; PA mi po porodu odmitla udelat bezduvodne bonding; na sestinedeli jsem dostala vynadano, ze mi manzel donesl kytku. Nez jsem si zaplatila nadstandard, tak to bylo po psychicke strance priserny. V Benesove to bylo vsechno uplne naopak - vsichni strasne prijemni, vetsinou kratke cekani. Apolinar bude urcite v peci o dite i matku lepsi v pripade prusvihu, ale me po psychicke strance neskutecne zklamal.

werumka
14. bře 2015

@kaccistar
Za mě osobně - rozhodování stylem volím "bezpečí" nebo "komfort" není tak úplně na místě. Co by pak dělaly ženy, které bydlí na malém městě a Apolináře mají 200 km daleko 🙂 V každé porodnici si poradí a MUSÍ si poradit, když nastanou komplikace. Když se něco stane, odváží se dítě do větší nemocnice. Tak to prostě je, víc v tom nemá smysl hledat. Na obou místech se může leccos stát a nutně to neznamená, že v té velké si poradí líp. Pokud by se v průběhu těhotenství něco stalo, tak Tě stejně na porod pošlou do velké nemocnice, kde mají rizikovku a rizikové porody - registrace neregistrace. S takovými se v těch velkých porodnicích počítá a jdou často mimo registrace, protože jinde rodit nemůžou. Takže bych byla v klidu a šla do Benešova.

rami81
14. bře 2015

@klaarka to co pisete neni vubec pravda. Lekari maji dost zkusenosti, ja osobne jsem s kojenim to co popisujete nezazila,sestricka mi ze zacatku vysvezlila a i pomohla a stejne tak to bylo u u mych spolubydlich

rami81
14. bře 2015

@kaccistar rodila jsem v Benesove a mohu jen doporucit,ikdyz detatko melo neocekavane 40hod po porodu problemy,tak vse se zacalo velmi rychle resit, detatko bylo rychle zamedikovano a nasledne probehl prevoz do Prahy na JIRP,kde jsem se pozdeji dozvedela ze postup by byl naprosto stejny ikdyby jsme byli u Apolinare ci v Podoli. Diky Benesovu mam nyni temer dvoulete detatko ktere je zdrave a tesi se ze zivota.
Ikdyz miminko bylo odvezeno a ja musela jeste zustat v nemocnici,tak sestricky ochotne poradily a pomohly rozjetim laktace,nez miminko odvazeli tak se umela krasne prisat a zkouselo i sat,ale mlicko jeste nebylo,diky radam a podpore sester kojim do dneska
Pokud jeste v budoucnu budu mit dalsi ditko,tak jdu opet do Benesova

vercik83
15. bře 2015

@rami81 to je sestra od sestry jako vsude asi

xvitk101
15. bře 2015

@kaccistar a proto jsem si uz dvakrat vybrala Podoli. Na porodnim sale komfort a bezpeci o mně a o dite. To sestinedeli jsem holt prezila na oddeleni, co pamatuje hodne. Vzdy je to o lidech. Mela jsem stesti na sestry i doktory. Takze tot ma zkusenost. A asi se vzdy nekde najde nekdo, kdo nebyl v dane porodnici spokojen, at je to Apolinar, Podoli nebo Benesov. Ja pokud budu jeste jednou tehotna a nebudu rodit v Nemecku, tak je Podoli jasna volba.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru