Podolí nebo Apolinář?

nika110818
18. lis 2020

Ahoj, vim, ze diskuze na toto tema tady jiz byly, ale rada bych novejsi aktualni informace. 🙂 byla jsem na 100% rozhodnuta pro Podoli, ale jelikoz 2 tydny pred mym terminem maji uzaveru kvuli malovani, zvazuju, jestli to risknout a treba rovnou neregistrovat nekde jinde, napr. Apolinare. Prosim, mohl by se nekdo podelit o zkusenosti? Predem moc dekuji. 😊

moncicakhj
18. lis 2020

Pokud víš, že v Podolí rodit nebudeš. Já se tam chystám znovu. Tak bych volila Thomayerku Krči!! Tu si hodně chválí.

simcakoc
19. lis 2020

Ahoj, rodila jsme letos v únoru u Apolináře a za mě super. Dostala jsem se tam náhodou až k porodu, takže nevím jak to chodí na poradnách,ale personál úplně super. Ať už na porodních boxech tak poté na šestinedělí. Jediny co mi trochu vadilo, je sociální zařízení. Byli jsme na pokoji pro tři, přístup do sprch přímo z pokoje. Koupelna společná pro dva pokoje. A někomu by mohlo vadit, že návštěvy se odehrávají na chodbě, ale v téhle době je to asi jedno.

tensorflow
19. lis 2020

Ja rodila u Apolinare a na Bulovce. Pokud bych mela jeste nekdy rodit, tak urcite zas Bulovka. Apolinar ani za zlaty prase.

nika110818
autor
19. lis 2020

@tensorflow a v cem byl problem u Apolinare, jestli se muzu zeptat? Dekuji.

nika110818
autor
19. lis 2020

@simcakoc dekuji za info. Jestli se muzu zeptat, jak vypadaji porodni boxy? Opravdu jsou jednotlive rodicky oddelene jen plentou?

simcakoc
19. lis 2020

@nika110818 ja jsem byla na boxu, který byl hodně malí. Když u mě byl personál zatáhnout se nedalo. Ja jsem byla hospitalizovaná kvůli odtoku vody. Byla jsem na předporodním pokoji. Na box jsem se dostala až na poslední chvíli a hned rodila. Jak to chodí, když ses tam delší dobu to netuším. Po porodu nás tam nechali a tu plentu zatahli.

honzinenka
19. lis 2020

Já hlasuju pro Motol, i když nebyl ve volbě.. 🙂

nika110818
autor
19. lis 2020

@honzinenka dekuji. Ja to asi risknu s registraci v Podoli a budu se modlit, at nerodim v dobe malovani. 🙂

simcakoc
19. lis 2020

@nika110818 ono i když budeš rodit mimo dobu malování není jisté, že budes rodit tam kde chceš. Ja byla registrovaná na Bulovce a nakonec skončila u Apolináře, řekli že STOP stav a že mám smůlu.

honzinenka
19. lis 2020

@nika110818 Tak ať to dobře dopadne, také jsme slyšela na Podolí chválu. 🙂 Každopádně my máme Motol nejblíž, tak nebylo co řešit. 🙂 A nelitovala jsem. V Motole jsou poporodní pokoje po dvou ( dá se připlatit za jednolůžák, ale s druhou maminkou si můžete hlídat děti 🙂 ),přišly mi moderně vybavené, koupelna a záchod jsou pro dva pokoje, plus je tam umývárnička, každé poporodní oddělení (cca 18-20maminek, celkem 10pokojů) má sestřičku pro miminka a sestřičku pro maminky. Měla jsem plánovaného císaře, takže jsem v porodní místnosti čekala s mužem než dokončí neplánovaného císaře přede mnou - byla dost velká, je tam sprcha, my jsme byli usazeni dokonce i na pohovku, co tam byla, vedle v místnosti byla vana s míčem.. Muž koukal přes sklo, viděli jsme na sebe, bylo to skvělé.. Na JIP mohl hned odpoledne muž na návštevu na cca 2hod, na poporodní mohl už na celé odpoledne. (Rodila jsem těně před koronou na konci února.) Všichni byli milí a ochotní, profesionální i doktoři, měli takový " sportovní" přístup v dobrém slova smyslu - občas i vtipkovali.. Miminka mají erární monitory dechu, oblečení, plenky, základní kosmetiku.

petrak15
21. lis 2020

Já rodila u Apolinare 2x a vzdy ve stejnem kridle, ale porodni boxy jsou v klidu. Mezi boxy je zdena stena, ale ne uplne ke stropu. Chodbu a box deli zatahovaci dvere. Slysite rodit jine zeny, to je trochu vtipne. Ale personal super, jednou jsem rodila uplne sama, podruhe bylo plno. Nespechali, nastrih nedelali, po porodu mi dite dali na bricho, vyfotili, dokonce v nejvetsim frmolu mi dali olej na zada a masirovali, jejich napad. A urcite mě nenutili do zadne polohy. Prisla jsem bez porodniho planu.

nika110818
autor
21. lis 2020

@petrak15 to zni moc dobre, dekuji.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru