Váha a výška ve 4,5 letech u kluka a příklad jídelníčku

cocinela85
27. srp 2014

Ahoj holky prosím Vás o váhu a výšku vašich synků okolo 4-5 let. Jde mi o to že jsme asi moc "velký". Oblečení teď kupuji na velikost 6-8let a to hlavně kvůli bříšku... Pokud mi napíšete i příklad toho co vaši kluci přes den sní budu Vám vděčná. Syn většinou snídá jogurt, pak nějakou svačinku (někdy jablko, někdy koláček), pak oběd (klasika co jíme my), odpoledne zase nějaká svačinka (pokud jsme třeba venku tak zmrzlina, ale to pak už nic jiného, prostě vždy jakoby jen jedna věc), večeře je třeba rohlík se šunkou (většinou ne teplá). Sladkému dá tak nějak normálně (snažíme se mu dávat co nejméně, ale teď v létě třeba právě zmrzlinu jo). Pije z 99% pouze čistou vodu (jednou za čas ochuceného Kubíka) a taky celkem dost mléka (ráno i večer 0,4l kakaa). Měříme 110cm a vážíme 25,5Kg. Děkuji Kristýna

makka
27. srp 2014

Synovi bude 5 let v rijnu,20 kg a 116 cm. Mam pocit ze ji cimdal mene. Snidane pulka krajicku s maslem a salamem,obed,svacina prevazne jogurt. Dale ovoce,zmrzlina,sladkosti jsme ubrali. Vecere. Pije stavu,caj a obcas kakao.

kass86
27. srp 2014

Moc neporadím, ale třeba já jsem ve čtyřech měsících měla oblečení na roční dítě, v roce na tříleté a v jedenácti jsem měřila 171 cm 😀. Naštěstí jsem se brzy zastavila a mám jen 180 cm. Každý je prostě jiný 🙂. Asi bych se poradila s doktorkou.

dezyre
27. srp 2014

Syn necelé 4,5 roku má 116 cm a 19 kg. Jí jak kdy, ale většinou - snídaně buď jogurt s buchtou nebo rohlík se šunkou, oběd - polévka nebo druhé, svačina nějaké ovoce s buchtou, croasanem, něco co vezmeme ven, večeře pečivo s něčím.

salikova
27. srp 2014

náš prcek je opravdu prcek - 9.10. bude mít 5 let a měří 102cm a váží 16kg
jí v podstatě to, co jí tvůj;)
- snídaně kakao (250ml) + rohlík se šunkou, loupáček, koláček, mysli, lupínky nebo jogurt
- svačina většinou ovoce s jogurtem (bílým) + bebe sušenky, křupky nebo medvídci
- oběd doma bez polívky a dávám mu hodně zeleniny, kterou má rád (vařenou i syrovou)
- svačina bebe, křupky rohlík nebo chleba, ovoce + teď dost často zmrzka nebo nanuk🙂
- večeře rohlík nebo chleba se šunkou, sýrem nebo paštikou, vyjímečně i tousty nebo párky, ale zase hodně zeleniny + kakao(250ml)
pije vodu nebo neslazený čaj, někdy džusíka nebo kubíka
chodí na dva sportovní kroužky, o prázdninách jsme celý den venku, bruslíme, jezdíme na kole,...

Jestli se ti něco nezdá, spíš se portaď se svou doktorkou -;)

werunkaw123
27. srp 2014

Tohle se nedá takhle brát a srovnávat ostatní děti dle věku... každé dítě je jiné, to je to samé jako s tím, že jedno začne chodit na 10m a jiné třeba na 18m..

jasekd
27. srp 2014

Nas Martin, 4,5 roku, 105 cm, necelych 15 kg.
Kvuli jeho male chuti k jidlu a malemu vzrustu a castejsi nemocnosti v zime, zejmena opakujici se zanet str, ucha, jsme drzeli pul roku bezmlecnou dietu. Pri diete se rozjedl a jedl i veci, ktere drive nechtel. Ted o prazdninach byl bez diety, opet se zhorsil, takze asi zase zacnem.
Jidelnicek s BKM/ bez BKM:

Snidane:
Kolac, buchta (pekla jsem i bezmlecne)
nebo lupinky, seminka, susene brusinky s mlekem/ryzovym mlekem
nebo chleba s lucinou nebo maslem a goudou, sunkou/burakovym maslem, sunkou, rajce
K piti caj, nekdy redeny dzus.
Svacina:
Doma nejcasteji ovoce, pripadne lupinky apod, pokud nebyly k snidani. Ve skolce jejich svaciny, vetsinou pecivo s pomazankou, delala jsem bez BKM.
Obed:
skolkovy nebo stejny jako my, varila jsem alternativy bez BKM
Svacina:
Jogurt/ pudink z ryzomlika
nebo ovoce
nebo pecivo s necim
Vecere:
Pecivo s necim, zelenina
nebo polevka zeleninova
nebo teple jidlo
Pije vetsinou cistou vodu, nekdy caj nebo stavu, co se tyka sladkosti, obcas zmzlina, nejaky ten medvidek nebo oplatka, ne denne. Susene ovoce.

alpakovo
28. srp 2014

Syn bude mít v lednu 5, měříme 116cm a máme 17kg 😒 To poslední kilo jsme přibírali dva roky!!!!! A co se týče jídelníčku, u nás to nejde všechno vypsat, on jí totiž skoro furt 😀 Třeba dnešní večeře byla pečená kachna s bramborovou kaší, pak si na to dal misku jahod a završil to čerstvě uvařenou rajskou polévkou 😅 Holt každý je jiný 😉

veruska007
29. srp 2014

Jsme na tom jako @alpakovo. Syn má 5. 116 cm, 17 kg. Hubeňour, co jí skoro pořád 🙂. Klidně i dvě, tři porce jídla. Jí 5x denně plus téměř mezi každým jídlem mezijídlo 😉

suricata23
3. zář 2014

Syn 4,5 cca 115 cm, 16 kg, sní toho dost, ale poslední rok či rok a půl, se jen vytahuje, vůbec netloustne, je pořád hubenější 😉 Neřešíme, jí, prospívá, geneticky má být po kom