Červená skvrna na tváři čtyřměsíčního miminka. Máte zkušenost?

rastauzzi
8. kvě 2020

Dobrý den, jsem tady nová. Pročítala jsem zdejší web a nakonec jsem se rozhodla vám napsat, třeba má někdo podobnou zkušenost. Mám čtyřměsíční holčičku, kterou plně kojím. Zhruba před dvěma měsíci se jí začal na jedné tvářičce tvořit červený suchý flek. Připomíná mi to lišej, nebo tak něco. Nejdříve jsem jí to vždy namazala Bephanthenem a zmizelo to. Pokaždé se to ale po nějaké době objevilo znovu. Teď jí to mažu 3x denně zinkovou mastí. Na dva dny se to úplně ztratilo. Když to ale přestanu mazat, je to za další den zase zpět. Bojím se zda nejde o projev atopického ekzému. K pediatriatrovi jdeme koncem měsíce.
Tento flek má pouze na té jedné tváři, nikde jinde na těle. Nemáte někdo s podobným projevem zkušenost?

janule1940
8. kvě 2020

@rastauzzi jj,v tomhle veku často začíná exem,i nám začal.uz bojujeme s dietou.doporucuji fb stránky kojení při abkm nebo stránky spokojené deti bez alergii.v první radě se vynechává vse mléčné a sója,pak vejce,a kdyz to nepomůže,tak další alergeny-hovezi a kuřecí maso,ořechy,kakao,brambory,cuketa,rajčata,jablka atd.clovek musí hledat.ja jsem od zítřka na totální eliminační dietě-jen 4 potraviny s jakmile uvidím,ze má syn exem pryč a stolici v pořádku,zacnu každý den přidávat jednu potravinu a testovat,zda je ok.jsk vypada stolice dcerky?neni nazelenala,nahnedla,průjem nebo zácpa,hlen?mazanim jen potlačite příznaky,ale nevyřešíte příčinu.psk se vám muže projevit později alergie napr.na prach,zvířata,astma atd.mazani má smysl jen,kdyz je vyřešena příčina,tj.potravinova nesnášenlivost.pokud nekojite,je třeba otestovat nove mléko-neocate,alfamino.

lenatko91
8. kvě 2020

Malá má úplně to samé, jen má suché místa i na nožkách. Doktorka tvrdila, že je to seborea. Bohužel neporadím, spíš bych sama radu uvítala..

janule1940
8. kvě 2020

@lenatko91 psala jsem výše,prostudujte.seborea je kvasinka,tam doporucuji skupinu poradna pro atopicky exem zde na MK.proctete si úvodní články zakladatelka skupiny,vse tam hezky vysvětluje.

janule1940
8. kvě 2020

zde příklad toho,kdyz jsme vychytali alergen-u nas mimo jiné i vepřové maso a ryze.rozdil 4 dnů.
@rastauzzi
@lenatko91

rastauzzi
autor
8. kvě 2020

@janule1940 Dcera je plně kojená. Stolici má normální- řídkou po mléku jak v tomto věku bývá. Nic zvláštního nepozoruji. Četla jsem ty stránky Věry Zíkové a začnu držet tu dietu. Zatím jsem dala pryč kravské mléko a budu to sledovat.
Pro jistotu jsem dceru objednala na kožní.

rastauzzi
autor
8. kvě 2020

@janule1940 To je paráda. 🙂

rastauzzi
autor
8. kvě 2020

@lenatko91 Dcera měla tu seboreu v šestinedělí. Měla suché žluté krusty na hlavě ve vláskách a v obočí. Promazávala jsem jí to Excipialem a vyčesávala. Zbavily jsme se toho tak do měsíce.

lula86
8. kvě 2020

@rastauzzi nám to začlo o fous dřív (3,5m) na stejném místě a mažeme zinkovou a řídíme se rady podle skupiny ae zlepšilo se nam, je to sice boj na dlouhou trať, ale je vidět že to je k dobru a úplnému zbavení.

janule1940
8. kvě 2020

@lula86 nám prave pomohla kombinace skupin,od pani zikove bereme hylak a gut pro infant,jíme hodně zelené zeleniny a omezujeme uplne cukry a hodně i sacharidy,od pani jirickove zase mame vytipovane alergeny a jedeme na FELD dietu,po které začneme pomalu přidávat a testovat potraviny.po vyřazeni alergenů se nám pusinku sama vyčistila bez mazání,ale neměli jsme to v akutním stavu,viz fotky výše.

rastauzzi
autor
12. kvě 2020

Děkuji všem. 😉