Malý, 6 měsíců, se staví kolem nábytku, ale neleze. Mám to nějak řešit?

10. led 2022

Ahoj, chci se zeptat zda mám nějak řešit Že malý zatím přeskočil fázi lezení. Vím že jsi říkala že to vadí, na druhou stranu jemu ale pouze 6 měsíců tak nevím. Pérovat na kolenou umí krásně, nově se teď staví kolem nábytku, Ale last nechce protože se všude dostane plazením. Kdyby jsi už nestoupal tak to absolutně neřeším, protože nalezení má ještě času dost ale když už si stoupá tak fakt nevím ...

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
10. led 2022

Pardon za chyby, diktování na telefonu ... 😁

ito
10. led 2022

Dokud nezacne chodit, tak je to jeste ok. Ja si s malym zaplatila konzultaci u fyziot., protoze v 11 m taky stoupal ale nelozil. U naseho doktora mi rekli, ze nektere deti holt lezeni preskoci. Fyzio zkontrolovala, jestli si stoupa dobre tzn. pres rytire, jestli se plazi dobre a rikala, ze se nemam bat, ze jeste nez zacne sam chodit, tak poleze a opravdu pak do mesice zacal i lozit. Jo a denne jsem mu pak delala prekazky a nastavovala nohy pri plazeni, aby sel na kolinka pri tom prelezani. U vas jen nevim kvuli tomu nizsimu veku, ale dodnes jsem rada, ze jsem si tu fyzioterapeutku zaplatila, byla to fakt jen jedna navsteva a clovek byl klidnejsi.

honeya
10. led 2022

U nás taky dřív stál a obcházel nábytek než lezl. Na to přijde, má čas. Takže neřešila bych zatím.

bousovka007
10. led 2022

myslím, že mi kdysi dávno fyzioterapeutka vysvětlovala, že obcházení nábytku do stran se vnímá spíš jako lezení, protože využívá jen tři opěrné body. Taky mi děti nejdříve stály u nábytku a pak se pěkně rozlezli. Důležité je, aby neměli k dispozici nic, co by mohli tlačit před sebou a zvykat si na špatně položené těžiště. A také aby se do toho stoje u opory nepřitahovali rukama (například za látku na sedačce a podobně)

fouskovi
10. led 2022

Mě mladší poprvé stoupl v 7 měsícich obcházel od 8 měsíce a chodil od10 měsíce

delphine1
10. led 2022

Jestli na to přišel sám, nikdo mu nepomáhá, nezvedá ho, nemá žádné choditko atd , tak bych to neřešila. Můj se začal stavět v 10 měsících, lézt ve 12 a chodit začal až ve 13 měsících. Každé dítě má jiné tempo.
Je docela možné že se ještě rozleze, jak bude chtít mít “výhled z výšky” i uprostřed místnosti.

martt
10. led 2022

Měla jsem to tak u syna. Lézt začal až kolem 10 měsíce. A stoupat si začal už kolem 6 měsíce. Pokud se stoupá sám tak s tím nic neuděláš. Hlavně ho hodně hlidej. Protoze syn, když se začal stavět a jeste nelez , tak se kacel do zadu a párkrát se stalo, že jsem ho nestačila chytit a zuchnul se do zadu do hlavy. Naštěstí byl ok , ale já jsem vždy mela strach jestli si něco neudělal. 🤣

autor
10. led 2022

Díky za odpovědi ☺️