Neplánované třetí dítě s milencem

bella_001
15. bře 2015

Dobrý den, zdravím vás všechny. Nejsem si uplně jistá, jestli tohle téma patří zrovna do této kategorie, nicméně se pokusím. ..takže velmi stručně 😒 ...je mi 36, jsem samoživitelka se dvěma dětma, 10 a 7, otec již není. Mám velmi prestižní práci, kterou jsem se rozhodla po několika letech ukončit k poslednímu dubnu, především z důvodu časové vytíženosti a konfliktních situací s vedením a také nové výborné nabídky, kterou jsem si vždy přála....finančně jsem na tom ne moc zdařile, jelikož vše táhnu sama a velmi mi i pomáhají rodiče, kteří nejsou zrovna z chudých poměrů....bez nich by to byla skutečně síla a velká omezení, koupili mi auto, vlastně téměř vše dětem platí, veškeré kroužky, babička má velkou zálibu v nakupování oblečení, takže si myslím, že mají i nadmíru všeho...a teď již k věci, zadařilo se, naprosto záhadným zpusobem, samozřejmě v uvozovkách 🙂 , že jsem otěhotněla s jedním s nejlepších kamarádů..již v několika předchozích vztazích se snažil s partnerkami o dítě a nikdy to nešlo, a už byl téměř přesvědčen, že plodný nebude, přitom mě bylo jasně řečeno, že třetí dítě počít u mě by byl velký problém....každopádně jsem to neřešila, jelikož jsem se zařekla, že dvě jsou dost a už další mít nikdy nechci, i vzhledem k zdravotním problémum mladšího dítěte a také skutečnosti, že jsem na ně sama...vždy jsem se mohla i na dobu ovulace spolehnout naprosto stoprocentně....těhotenství bych tipla tak na čtvrtý týden, udělala jsem si již 4 testy a vždy jasně pozitivní...vzhledem k výše uvedenému bych vás ráda poprosila o váš objektivní názor, již jsem si vyslechla spoustu těch subjektivních od nejbližších přátel, nicméně by mi skutečně pomohly i názory jiné..tak nějak jsem již na 80% rozhodnutá, nicméně matka ve mě křičí neskutečných způsobem a nedá se s tím poprat tím správným způsobem..každopádně představa, že bych byla na tři děti sama je jedna velká šílenost, teď kdy jsem konečně dostala vysněnou práci, kdy jsem se konečně parádně sehráli a s dětma skvěle spolu fungujeme....s otcem dítěte jsme to už řešili velmi důkladně, několik hodin a výsledek byl ten, že je v šoku a absolutně nechápe, navíc je dle jeho ve fungujícím vztahu..a nechce se ho vzdát..je to komplikovanější..mě v žádným případě nechce ztratit, ale jako kamarádku...no prostě plky..který lze těžko odůvodnit..skutečně je to muj jeden ze skvělých kamarádů a nedovedu si představit, že by nebyl..měli jsem skutečně vzácný vztah....bylo toho povícero, každopádně to vidí tak, že by nejvhodnější řešení byl potrat, kdybych si ho nechala, samozřejmě by ho nezavrhl, ale zničilo by mu to vše, vztah atd..finanční zázemí...ale nechci se zde rozepisovat..už tak je to slohovka....ještě bych dodala, že potrat jsem již jednou podstoupila cca před 16 lety, a dodnes si vzpomenu...velmi mnoho děkuji za každou reakci!....

amazonka.k
16. bře 2015

@evcann To už je dnes špatný, když po sobě děti dědí oblečení ? Tak to budou mé děti asi také socky 😀

evcann
16. bře 2015

@amazonka.k neni to spatne, ja samozrejme nejake veci malemu dam taky po klukovi, ale ja spis myslela takovy to co maji tri deti a vice a ted to dulezite! - a nemaji na to prostredky. Opravdu jich u skoly vidim dost. Ale nejde ani tak o male deti, ale jak uz tu bylo receno, pak je tu skola, vyssi studium, daleko vic potreb a naroku a pak to teprve bude znat.

aaababy
16. bře 2015

@anetka1701 deti v detstvi maji sny,touhy a prani a rozum prijde az pozdeji. Tak ze pokud bude plakat ze ve 2.tr deti uz pracuji na tabletech a on s fixou na tabulce reknes mu ze takhle je to spravne protoze az vyrostes budes silnejsi ? Zivot je nevypocitatelny a deti vidi svet dnes a ne v dospelosti. Neznam dite ktere by bylo pokorne a spokojene i bez dnesnich ,,standardu" ta detska dusicka ma taky sve ,,potreby" chci aby deti byly stastne a mohly se zapojit do vseho. Ano maji lyze,snowboard,notebook,tablet i domaci kino ale vite co? Chodi k nam deti a vsechny pohromade jsou vesele a stastne po hromade. Spousta z nich ma doma taky vsechno a nekazi jim to charakter spis je to posunuje dal a dal. Vyvezu je i s kamaradama na hory kde blbnou na snowboardech a ja si delam v baru praci na pc. To je proste dnesni svet !!

aaababy
16. bře 2015

@amazonka.k jsou veci obnosene a obnosene.

evulina77
16. bře 2015

za mě je potrat zdravého dítěte, které neohrožuje můj život, zcela neomluvitelné. Je to prostě vražda a jinak se to nedá nazvat, i když hodně lidí pro to má pochopení. Existuje sice možnost dítě porodit a předat k přímé adopci, ale to není v našich podmínkách ani běžné a myslím si že ani moc proveditelné. Navíc nedovedu si představit, dát dítě po porodu pryč, ale určitá možnost je to taky.
Za mě tedy, dítě si nechat, otce uvést a chtít po něm výživné. Rodiče o tom informovat a né ptát na dovolení. Pokud ti s dětmi finančně pomáhají, je to fajn, ale je to jejich dobrá vůle. Za to se nemusiš stydět, ani se před někým ospravedlňovat. Otce bych o svém rozhodnutí informovla a dopředu bych se zajímala, kolik bych od něho měla dostávat. Z původní práce bych neodcházela, až na mateřskou a začala bych si dělat finanční rezervu.

tarra27
16. bře 2015

@evulina77 vid?? ja nevím co to je za "modu" chodit na potrat jako by to bylo jít do lekarny pro paralen....

evcann
16. bře 2015

@tarra27 pardon, ale 😀 na to uz se neda nic rict, naprosto zcestné mluvit to o tom, ze je to nejaka moda

amazonka.k
16. bře 2015

@aaababy Já nevím, tohle je smutnej dnešní svět, mám srovnání...kamarád i jeho starší bratr žili velmi skromně, na vše si museli sami našetřit z kapesného, oblečení měli ze sekáče, když měli všichni mobilní telefon, neměl ho ani jeden z nich, nejezdili k moři a na prázdniny byli jen doma na chatě a vyrostli z nich slušní a skromní chlapi, kteří nikdy nestrádali, protože mají milující mámu, která jim místo toho vytvořila zázemí, dávala jim vždy lásku. Jejich mladší bratr měl jiného tátu, který měl dost peněz, ten kluk měl vždy vše ještě předtím než si vzpomněl, všechny technické vymoženosti, oblečení, prostě nikdy po ničem nemusel toužit, na nic si ušetřit a když se táta v pubertě rozvedl s mámou, tak ten kluk přestal tohle všechno mít a začal krást, naštěstí už se z toho vyhrabal, ale to jak ho tím dostatkem všeho zkazil bylo pro všechny náročné a nejvíc tím ublížil jemu samotnému. Někdy méně je více, i já uznávám jiné hodnoty než jsou ty materiální...Takže na tohle bych ohledy nebrala, dokud mají děti slušné bydlení, mají plnohodnotnou stravu a co na sebe, není na tom podle mně z tohoto úhlu pohledu nic k řešení.

aaababy
16. bře 2015

@evulina77 oni se vedome uzili bez ochrany tak ze o tom oba rozhoduji. Nechapu zeny co si mysli ze je to jen jejich vec a chlap at plati. Pak se mu znici vztah,predhodi se mu role otce a nazdar. Dite by melo byt chtene a porodit dite za kazdou cenu hlavne ze se narodilo je nezodpovedne!! Vzdyt se ona sama zavaze na dalsich x let kdyz uz ma dve deti trochu samostatne.

evulina77
16. bře 2015

@evcann jako promiň, ale pokud čekám dítě, už je pozdě to řešit. Navíc děti se rodily i za války a při hladomorech...

evcann
16. bře 2015

@evulina77 ale no tak 😀
@aaababy tak tak, presne

leniknumber11
16. bře 2015

@tarra27 ok pokud byl ten 12tt myšlen v žertu, dobrá...vzhledem ke psanému slovu to nemůže člověk rozpoznat... to že se mamka postará a pomůže je v pořádku a pokud tak vztahy v rodině fungují, že si navzájem pomáháme je to nádhera, co víc si přát...já jen že některé příspěvky vyzněly, že je to automatické...na to jsem reagovala...ale to jsem netušila, že říct jim to až později byl žert. pak je to samozřejmě v pořádku...
jak říkám pravdu máme všechny, píšeš že je mimo potrat pokud není dítě postižené...pro někoho je i v tomto případě dítě dar a na potrat by nešly... a krásné na tom všem je, že se každá rozhodujeme tak, jak myslíme že to bude nejlepší 🙂

aaababy
16. bře 2015

@amazonka.k a ted tu o Karkulce. To ze z nej vyrostl dobry clovek neznamena ze se v detstvi citil dobre. Mozna uz se tesil az bude dospely a bude zit jak by si pral jako dite. Tim chces rict ze deti dnesni doby nemuzou byt slusne vychovane aby z nich byl slusny clovek?? Nekdy je to novodobe impulsem pro to ze ty deti vyrostou a udrzi si ten standard ve kterem vyrostly a vedou k tomu i sve deti. V kazde dobe je neco noveho a me jde o to aby deti mely stastne detstvi a mohly udrzet krok s vrstevniky.

tarra27
16. bře 2015

@evulina77 pokud nekomu přijde normální jít na potrat když má zdravé dítě a bere to jako věc která není mimo(špatná), pak se nedivme, jak jsou vychované děti, pozdeji dospělí lidé a tomu jak se chovají....netřeba dál rozebírat.

aaababy
16. bře 2015

@amazonka.k a v cem je dnesni svet smutny? Ja jsem spokojena deti stastne a tolik moznosti a vymozenosti co dnes je o tom se nasim predkum ani nezdalo. Staci si plnit i male sny.

tarra27
16. bře 2015

@leniknumber11 ono to vyzní jinak v textu....já nejsem proto že prarodiče se mají snažit a přetrhnout....rozhodně je zodpovědnost vždy na rodičích miminka, o tom žádná. jen mi přijde mimo řešit to pozdě a navíc potratem. Vím, že nikdy neříkej nikdy....ale kde to jsme abychom potrat braly jako nornální běžnou věc??? no tak jsem otehotněla, no což, pujdu na potrat a bude vše dobré....jako do samošky pro kakao...to mi vadí.

amazonka.k
16. bře 2015

@aaababy To netvrdím, ale vím, že ani jeden si na své dětství nestěžuje, vyrostli jak štˇastné děti a oba mají pěkné vzpomínky. Tedˇ budu upřímná - sama bych byla jako dítě daleko štˇastnější, kdyby má máma se mnou sánˇkovala někde na kopečku za domem, než aby koukala na baru na horách s notebookem jak jezdím na snowboardu - je omylem nás dospělých, když si myslíme, že děti potřebují spoustu materiálních věcí, stačí jim daleko méně věcí, ke kterým potřebujeme finance a více zážitků a pocitů, které si za ně nekoupíte...Spokojené děti se podle mně dají vychovat i ve skromných podmínkách.

amazonka.k
16. bře 2015

@aaababy Smutný se mi zdá ten co popisujete, dnešní vlastní svět si každý tvoříme sám, ale tak to prostě je, jsme každý jiný a vnímáme to odlišným způsobem, nemusíme v tom být zajedno..

aaababy
16. bře 2015

@amazonka.k kdyz vezu 4 deti se snowboardama na hory tak s nima opravdu nebudu sankovat to se ani nehodi. Deti nemaji ujmu maji tam sve ,,klucici" zalezitosti.

nov777
16. bře 2015

@amazonka.k Zni to sice pekne, ale zaroven je to takove naivni. Zrovna mam mezi klienty slecnu z takovych skromnych podminek a je mi ji spis hodne lito. Sikovna, chytra holka a tesne pred tricitkou dohani veci, ktere si clovek bezne zkusi ve dvaceti. Nemela zazemi ke studiu a i kdyz se clovek opravdu snazi, tak to nikdy nebude jako, kdyz to zazemi mas. Ja taky pri vs pracovala, ale kvuli praxi a penezum na obleceni a veci, co chci navic. Ona by si musela vydelat na vse a to pri prezencnim neni realne.

zuny
16. bře 2015

@bella_001 Ono je to těžké rozhodování, věřím.Měla byste si rozmyslet, co chcete - jestli jste připravená znovu zažít kolotoč okolo miminka, psychicky a fyzicky (otce nepočítaje, ale starší děti můžou pomoci) nebo jestli je pro Vás nová práce důležitější než mít další dítě. Pokud jste na rodičích finančně závislá, měla byste to rodičům říct hned (dokud je možné na potrat jít), v tomto případě myslím, že mají právo se vyjádřit i oni.

aaababy
16. bře 2015

@amazonka.k ja si s prominutim myslim ze vubec nevite o cem ten jiny svet je. Mate svoji skatulku mozna nemate ani na vyber po financni strance a proto to prezentujete. Nevim neznam. Muj nazor je ze zivot je kratky a z kazdeho obdobi mame mit nam prijemne vzpominky a ne cekat az budu dospely aby si zkusil lyze nebo se ucil ve 20l zapinat pocitac. Deti maji i svuj svet. V patek vecer se u nas sejdou deti kamaradi a zapnou si film s pizzou i kdyz mi pizza nesedi tak to prekousnu. Neumim si predstavit ze se sejdou u knizky a budou chroupat jablicka.

77moona
16. bře 2015

Někdo tu psal, že by mělo poslouchat srdce a vypnout hlavu a to mi přijde jako naprostý nesmysl, zrovna v téhle věci by člověk měl především přemýšlet, protože ač velké srdce děti nezabezpečí.

terkakerka
16. bře 2015

já vím, že tato situace není k s míchu, ale kam se hrabe turecká telenovela 🙂

aaababy
16. bře 2015

Nikomu nepreju nic zleho ale co kdyby se dite narodilo nemocne? V mate 2 zdrave trochu samostatne deti. Nemate partnera a jste zavisla na rodicich. Pokud otec ditete zajem nema co by nasledovalo? Nemate oporu v partnerovi a vasi rodice maji taky pravo na soukromy zivot.

aaababy
16. bře 2015

Mozna by jste to mela probrat s otcem a pokud on je proti bude vychodisko jen jedno. Nikomu bych o tom nerekla a nechala to jen mezi vama.

somalicats
16. bře 2015

@nov777 Můj ex, pokud chtěl vystudovat VŠ, musel zároveň pracovat, neměl nikoho, kdo by ho na VŠ finančně jistil. A zvládnul to, sice mu to trvalo trochu déle, vzal i na své vzdělání podřadné práce, ale dal to a naučilo ho to, že nic není zadara. Já jsem vystudovala dvě VŠ, na té druhé jsem se už musela udržet bez příspěvků jiných, a taky to šlo 😉. Mám výdělky na mé poměry slušné, takže dětem do určité míry dopřeju, ale právě jen do té určité míry, neb se musí taky mimo jiné naučit, že peníze na stromě nerostou a když se chci mít dobře, tak pro to taky musím něco udělat. Starší dcera chodí do 6. třídy, bydlíme v Praze, ale ve značkovém oblečení rozhodně nechodí a tablet či dotykáč taky nejsou žádná automatika. Tablet nemá a do loňska neměla ani dotykáč, teď už ho má, neb starý tlačítkový telefon dosloužil a s ex jsme se domluvili, že tedy dotykový telefon dostane. U nás je to ale o tom, že tyhle věci nebereme jako hračky, ale jako pomůcky k práci, proto i notebook dostala až ve chvíli, kdy jim do výuky zařadili informatiku.
Primárně je to o tom, jaký vzor člověk svým dětem předá. Nemůžou být v kolektivu vyloženě za socky, ale taky nemůžou mít vše, na co si vzpomenou. Vede to ve finále k tomu, že se nenaučí být finančně gramotní (musí mít všechno hned, nenaučili se počkat, až vydělají), jsou stále závislí na přísunu peněz od rodičů. Pár takových příkladů mám ve svém okolí.

aaababy
16. bře 2015

Ono je znackove a znackove. Ja koupim boty ve zdr.potrebach ale teplaky a bundu v lidlu.

nov777
16. bře 2015

@somalicats V podstate souhlasim. Ale uprimne tvuj muz bude spis vyjimka nez pravidlo. Vetsina tech v mem okoli, co pochazi z prostredi, kdy jim ridice rekli, ze vs nedokazou hradit, proste tu vs nema. A kdyz to budu fakt pocitat, tak ja jsem treba stala na vs plus minus pet tisic jen kolej, jizdne a jidlo. Obleceni, knihy, drogerie atd je dalsi naklad. Neumim si predstavit, jak clovek dlouhobe tohle vydela kazdy mesic na brigade a u toho chodi plne prezencne do skoly. Samozrejme je to jine, pokud clovek chodi do skoly jen v nutnych pripadech a ono to nejak klapne. Otazka pak je, jak kvalitne to studium probiha. Taky jsem pak po vs delala dalsi, ale dalkove a to je jina liga, predevsim pokud jde o cas traveny ve skole a kvalita studia teda taky. Nedavno jsem na seminari potkala kluka, ktery je o pet let mladsi nez ja a chodi na stejne odborne seminare, protoze to rodice dokazou uhradit. Nechapu, kde bych na to brala pri studiu. Takze vzdelani proste je o penezich.

somalicats
16. bře 2015

@aaababy Asi tak. Tohle já teda neberu za značku, pro mě značkové = adidas, benetton a spol 🙂.
Mladá chce ve svých skoro 12 letech chodit pěkně oblíkaná, fajn, nemám s tím problém, navíc stejně nemá po kom dědit oblečení, neb je z naší i širší rodiny nejstarší dítko, ale to neznamená, že jí koupím šaty za dva a půl tácu, které viděla minulý týden v Marks and Spencer 😀