Jaké budete mít adventní kalendáře?

18. lis 2023

Ahoj holky!
Advent se blizi 🤩🎄 Jake budete mit letos vyrabene kalendare pro deti? Date tip na inspiraci? Ci co melo v minulosti u vasich deti uspech? U nas se teda vzdy libilo uplne vsechno - klasika pytlicky a v nem pernicky, ale letos mam chut na neco originalniho. Dekuji!

merope
18. lis 2023

Já vůbec nevím, byli jsme na akci u kamarádky, která mi dala adventní kalendář pro dítě s nápisem 6.12., tak to bude překvápko i pro mne. A vlastně vůbec nevím, zda mám ještě dělat náš "tradiční", kde mám krabičky, každý den číslo - a k tomu doplňuji sladkosti a úkoly.

mourovatakocka
18. lis 2023

Já dávám každý rok nějaké společné aktivity - pečení a zdobení cukroví, vánoční tvoření , návštěva trhů, zdobení bytu apod., občas to proložím nějakou věcí typu šumivá koule do vany, horká čokoláda se společným koukáním na pohádku, pak jezdíme do lesa dát kaštany, věšíme ptákům laskominy po sídlišti. Pokaždé to nějak napíšu a zabalím dárečky, přiznám se, že dát 24 sladkostí mi přijde jako strašná nuda :D

podestatka
18. lis 2023

Koupila jsem dva kalendáře od Kinder 😃😃😃 Všechny tyhle nápady se mi líbí,ale nemám na ně fantazii, zručnost a především čas 🤔

swan42
18. lis 2023

Nechapu proc anonym... samozrejme zalezi na veku a i pohlavi. Tezko tam budu strkat dvouletymu holohlavymu klukovi nebo trinactiletymu, i kdyz vlasatymu sponky do vlasu 🤷‍♀️

mimi1004
18. lis 2023

Letos ji naši koupili L.O.L. adventní kalendář a já jsem koupila menší lego, stáhla návod z netu a ten má rozstříhaný v mnou háčkovaných adventních ponožkách - ty budu letos věšet už popáté 😊

lenatko91
18. lis 2023

Máme takový filcový s kapsičkama, tam asi dám malému ponožky a nějaké miminěcí křupky.. Má 8 měsíců tak spíš symbolicky.. a pak budu dělat z wc ručiček - sladkosti, gumičky, nálepky, blbiny do vany..

drep
18. lis 2023

Máme domeček s okénky, máme pár razítek, pár magnetek, nějaká gumička, nějaké lego figurky, nějaké maličké schleich zvířátko. Holčička, 5 let

fire85
18. lis 2023

Budu dávat malinké sladkosti typu mila, kinder čokoláda. U nás dáváme az od 5. Prosince , možná tam dám ještě ponožky.hlavne ne žádné hračky, krámu máme doma dost.

sigyn
18. lis 2023

Asi žádný. Max klasický čokoládový. Přijde mi trochu ujeté, jak i před Vánoci se cpou kalendáře různými blbostmi, hračkami...jen aby každý den dítě něco dostalo. To trochu ochuzuje i samotné Vánoce.

jane46
18. lis 2023

Kluk 7 a holka 6 budou mit jako kazdy rok filcovy stromek, kde kazdy den pripnou ozdobu (ten jsem vyrobila kdyz se syn narodil a ma uspech kazdy rok). Pak maji hackovane pytlicky a v nich vanocni ukoly, dobroty a vetsinou bylo rozlozene Lego. (NEDOPORUCUJI nafukovaci balonky, frkacky, pistalky, samolepky, magnetky a dalsi nervy drasajici bordel 😆). No a moje "NIKDY jim nekoupim ty predrazene adventni kalendare" jsem letos porusila musthave adventakem od Playmobilu. Dceri jsem tedy musela taky, bude mit Enchantimals. Jo a par let zpatky jim moje mamka dala ty knizkove od Disney a Marvelu a to cteme doted. Jako za tu cenu to urcite stalo.

aktakd
18. lis 2023

Budeme mít příběhový, každý den příběh a k tomu pár úkolů (koupila jsem polotovar na netu). Sladkostí mají děti i za normálních okolností až dost a nějaký malý blbinky, abych je za měsíc vyhazovala nebo se tu povalovaly, jsem nechtěla. A nějaký drahý s hračkama mi nedávají smysl.
Vloni jsem měla s úkolama a to pak bylo děsně náročný každý den něco dělat. Rok před tím jsme každý den lepili ozdoby na papírový stromeček a ještě někdy dřív jsme lepili figurku do papírového betlému. To bylo fajn.

marketa11112
18. lis 2023

Před lety jsem šila závěsný s kapsičkama. Děti ho chtějí každý rok. Takže už bude sloužit po osmé. Letos v něm budou děti mít magnetky na ledničku s vlastníma fotkama - od miminek po teď. Každý den jednu. Na některé jsou sami, na jiné se mnou či tátou, někde pak spolu. Přidám malé kinder čokolády, na Štědrý den a na Mikuláše kinder vajíčko. Někde bude Lipo, čoko lízátko, lízátko, malý pytlíček s gumovými bonbóny apod. Prostě to, co mají rádi a co jedí ( každé dítě jí něco jiného. Např. Syn nejí žádné bonbóny, dcera by zase nesnedla např. milenu nebo kofilku, oba jedí jen jeden druh lízátka 😏🙄). Ale přemýšlím o tom, že jim sem tam vložím i překvápko typu: zítra jdeme na vánoční trhy, zítra jedeme k babičce, zítra bude v tv pohádka ..atd.

veru181
18. lis 2023

Loni jsme měli v sáčcích rozloženou dřevěnou mašinku, každý den jednu kostičku. Letos razítka a budeme si i na papír odrazítkovávat, kolik dnů zbývá.

me_druhe_ja
18. lis 2023

Klasický čokoládový, s Tlapkovou Patrolou. 😀 nemám fantazii, čas a ani zručnost něco dělat. A hrubě mě to nebaví. 😀 navíc je fakt, že některé dnešní kalendáře jsou mazec, každej den hračka je fakt moc pro mě...

normalnimatka
19. lis 2023

@sigyn tak jde to i jinak, společný nebo nespolečný aktivity, knížka...to určitě neouchuzuje vánoce, ba naopak🙂

alice180
19. lis 2023

Teď trošku mimo téma, ale kdy teda začíná advent. Na netu je, že 3. Stromky se rozsvicuji taky 3. Adventní koncerty začínaji 26. Já jsem si taky myslela, že adventní neděle nemá připadat na 24.12., že tedy advent začíná příští týden 26.11.

jane46
19. lis 2023

@alice180 Posledni adventni Ne muze klidne byt na Stedry den. Jsou to proste 4 nedele pred 25/12, ne 4 tydny. V minulosti u nas den zacinal vecerem predchoziho dne... proto slavime Vanoce vecer 24/12 a Mikulase 5/12. 25/12 je ten den, kdy se Jezis narodil.

nekiaxy
19. lis 2023

Obycejny cokoladovy, s pidi bonbonky. A pak mame dreveny posouvaci kalendar se stromeckem, kde kazde rano stromecek posunou na nove cislo. Ten ma nejvetsi uspech. Hracky odmitam, blbin doma je az moc, vanocni knizky cteme vzdy a pripravy na Vanoce jsou taky nezavisle a nevyhnutelne.

alice180
19. lis 2023

@jane46 děkuju za vysvětlení 🙂

celaskon87
20. lis 2023

Máme osvědčené takto: 24 papírových svačinových pytlíků očíslovaných a navlečených na šňůrce, to máme pověšené na velkém obyvákovém okně vysoko (tak, že sundává dospělý). Uvnitř je vzkaz/úkol a 4 perníčky (máme 4 děti). Jinak obvykle čteme Vánoce pro kočku, tam je 24 příběhů, na každý večer jednu. To mají naše děti také rády. Za mě efektní, perníček potěší ale nezaplácá čokoládou nebo bonbóny a drobnosti typu sponka, autíčko, guma atd nechci, to se pak válí všude.

zekrt
20. lis 2023

U nás mají úspěch jen čokoládové.

ilona87
20. lis 2023

Pytlíky jsem letos zrušila... V noci přidělávát na postel 48 pytlíků.... Už na to nemám. Koupila jsem z Lidlu. Dávám drobnosti, sladkosti.

glimmer
20. lis 2023

já koupila dětem v Německu adventní kalendář od Nutelly ...

tereza0111
20. lis 2023

Nijak to nehrotim a davam "obycejny" od Kinder asi bude proj jednu, pro druhou lentilkovy a pro treti neco co bude mit namalovano hezky obrazek a bude to velke :D A k tomu kazda maly, obycejny, klasicky s malyma cokoladkama. Moc hezke akventaky ma taky cokoladovna Janek. Holky jsou spis na kvantitu nez kvalitu bohuzel, ale tak na MIkulase jim tu radost proste udelam a dostanou kazda 2. Minuly rok jsme byly u kamaradky na Mikulase, ta dostala Harrypotter adventak a silene plakala, ze chcela taky cokoladky :D

journals
20. lis 2023

Nevyrábím, kupuju. Na vymýšlení nemám ani energii ani čas. Ale fandím každému kdo se do toho pustí 👍🏻
Starší bude mít nějaký čokoládový, mladší s ovocnými plátky.

kolka357
20. lis 2023

U nás letos dostanou děti kalendáře Schleich (syn) Enchantimals (dcera), pak máme látkové pytlíčky a tam jim dám nějakou malou sladkost, blbinky do vany apod. ... úspěch u nás měly v loňských letech třeba puzzle, kdy každý den tam bylo pár dílků a o Štědrý den byly puzzle kompletní

nebetka
20. lis 2023

Látkové kornoutky, různě veliké zavěšené na schodišti. Pro tříletou tématika Tlapková patrola, pro desetiletou vše Stranger Things.

arielka222
20. lis 2023

Pytlíky letos nestíhám udělat. Každý dostane svůj Pokemon kalendar. A na Mikuláše naplnené punčochy

nellinka123
20. lis 2023

Opět bude mít pytlíčky na garnýži a okolo toho malinkatá světýlka (ta světýlka tam mimochodem zůstala celý rok a synovi je už zhruba týden pouštíme před spaním). Bude tam mít například Vánoční pyžamo, tričko, ponožky - prostě věc, kterou bych mu stejně o Adventu koupila. Potom úkoly (abychom ozdobili zvířátkům v lese stromeček, aby mi pomohl s pečením cukroví, pomoc s výběrem stromečku a další den s jeho nazdobením, projížďku Vánoční tramvají atd.), zkrátka věci, které bychom stejně dělali spolu a na to se syn těší. Občas mu to proložím perníčkem, nebo už jiným cukrovím. Hračky do kalendáře nekupuji a nikdy jsem je nekupovala. A syn se už ptal, jestli bude mít něco i mladší brácha, aby mu to prý nebylo líto, tak i pro něj mám ponožky, pyžamo a body. V den, kdy bude mít starší nějakou sladkost, tak mladší kapsičku, nebo nějakou "sušenku" pro mimina. A dávám věc do pytlíčku vždy ten den, max den předem.
Pro někoho to může být blbost, pro jiného rodinná tradice 🤷🏻‍♀️ syn bude mít pytlíčkový kalendář už po 4. a moc se na to těší.