Doba určitá a potom mateřská. Jaké mám možnosti?

fimbo
4. bře 2022

Dobrý den všem, obracím se na Vás s dotazem ohledně toho, jaké mám možnosti. Pracuji jako učitelka MŠ, mám smlouvu na dobu určitou (poprvé po původním jednom roceprodlouženou o jeden rok) do 31. 8. 2022. Jsem těhotná a když vše půjde, jak má, tak v druhé polovině září půjdu na mateřskou dovolenou. Nevím tedy, jestli je možné, aby mi ředitelka MŠ smlouvu prodloužila, nebo jestli po uplynutí smlouvy zůstanu doma v ochranné lhůtě a pak na mateřskou dovolenou nastoupím. Máte někdo prosím takovou zkušenost? Děkuji moc!

lachtanice86
4. bře 2022

@fimbo prodloužit by mohla, ale proc by to dělala? Když za 14dnu odejdes na ppm?

konidana
4. bře 2022

@fimbo tak to asi sotva budeš v září chodit do školky a od října na mateřskou. Právě toto je vyřešeno tou ochrannou lhůtou. Abys do školky nastoupila na na 14 dní nebo měsíc fakt nemá smysl, ani bys to pravděpodobně s dětma už před porodem nedala.

pipi_puncocha
4. bře 2022

Možné je oboje, může se stát, že o tebe stojí i po dětech, a smlouvu ti prodlouží, v tom případě není co řešit. Pokud smlouvu neprodlouží, vlezeš se do ochranné lhůty, tj. na mateřskou budeš mít nárok v obou případech.

andelka
4. bře 2022

Počítala bych s tím,že neprodlouží. Proč by to dělala. Nemůže mít na smlouvu člověka,který tam reálně nebude. Blokovala by si místo. Ty to taky nepotřebuješ,další smlouvu na rok. Na co? Prostě od září přijme jinou učitelku. Ty budeš v ochranné lhůtě, normálně nastoupis na mateřskou.

inssomnia
5. bře 2022

@fimbo pro tebe to má jen tu nevýhodu, že myslím nebudeš mít nárok na PPM u druhého dítěte, když mezitím zas na rok nenastoupíš. Já to brzo zjistim :D