Smlouva mezi IČO a společností. Hlásí se někde tyto smlouvy?

rampouch99
29. únor 2024

Zdravím všechny, jdu si sem pro radu 🙂.

Začala jsem podnikat v marketingu, mám vícero firem jako klientů a se všemi mám podepsanou smlouvu. Hlásí se tyto smlouvy někde? Jde mi o to, že mám jednu exekuci, a úplně nechci aby s tím klienti měli nějaké problémy či papírování. Samozřejmě s první fakturaci celou částku splatim, proto jsem do toho šla.
Hlásí se tedy někam tyto smlouvy mezi mnou (ičo) a klientem (společnost)?

U HPP to je jasné, tam se hlásí všude vše (zdravko, socko atd), ale nevím jak je to při podnikání, když to si platím sama.

Budu ráda za každou radu, pěkný den..

anniej
1. bře 2024

Smlouvy uzavřené mezi klienty či obchodními partnery se hlásit nemusí. Příjem se pak dokládá a daní každý rok pravidelně, pokud nejsi i účetní, všechny faktury přijaté i vystavené dodáváš účetní, která ti na základě toho bude dělat přiznání 😊 Exekuce se na klienty nevztahuje, to je jen tvá záležitost.

miryp
1. bře 2024

Ne, nikam se to nehlásí, nikomu do toho nic není. Pro orgány veřejné moci je podstatné pouze to, abys platila daně, SP a ZP.
Exekuce se bude týkat pouze příjmů z takového podnikání, protože máš samozřejmě postižený účet exekucí a jakmile tam něco přiteče, tak se k tomu nedostaneš, dokud nebude uspokojena pohledávka věřitele a její příslušenství, náhrady nákladů soudního a exekučního řízení věřitele a náklady a odměna exekutora. Teprve poté ti bude účet odblokován.