Amniocentéza kvůli vysokému HCG a malému množství plodové vody - má někdo podobnou zkušenost a jak dopadly výsledky?

jenssy
15. kvě 2021

Ahoj holky,

minulý pátek jsem podstoupila AMC kvůli vysokému HCG a malému množství plodové vody (oligohydramnionu). Máte prosím někdo stejnou zkušenost? Jak Vám nakonec dopadly výsledky? Jaké Vám případně vyšly příčiny oligohydramnionu nebo vysokého HCG? To HCG si vysvětluji tím, že jsem původně čekala dvojčátka, jedno zamlklo. Ale to malé množství plodovky prý může ukazovat na vývojové vady nebo špatnou funkci placenty...zatím víme jen to, že jsou vyloučeny ty základní 3 vývojové vady (Down, Edwardsův a ten poslední jsem zapomněla). Jak dlouho jste v Gennetu čekali na výsledky? Moc děkuji za Vaše zkušenosti, mám hrozný strach.

lidija1234
16. kvě 2021

Ahoj, byla jsem na tom podobně akorát mě tedy vyšel vysoké riziko chromozomu 12 což mě nikdo nebyl moc schopný říct co to u dítěte může způsobit. Nervy jsou šílené při čekání na výsledky, každopádně bych se snažila být co nejvíce v klidu 🙂 já byla minulý týden v pondělí a tenhle týden ve čtvrtek jsem měla výsledky a vše dopadlo v pořádku 🙂 budu držet palce🍀 jinak těch příběhů kterým to vyšlo špatně je mnohem méně, všechny co znám tak to dopadlo dobře🙏🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru