Placenta praev. centr. a accreta, kdy CS a jak to u vás dopadlo?

brokovich
2. kvě 2018

Zdravím. Dle utz a MR mi byla zjištěna vcestná placenta, která s nejvyšší pravděpodobností vrůstá do dělohy. CS mi porodnice předběžně plánuje na 34 či 35 tt. Máte někdo podobnou zkušenost a jak to u vás dopadlo? Děkuji za sdílení vašich zkušeností.

priefi
2. kvě 2018

@brokovich ve kterem jsi tt? Pokud jsi na zacatku, muze jeste jit nahoru. Ja mela vcesnou placentu a vytahla se mi 😉 Rodila jsem prirozene 😉

brokovich
autor
2. kvě 2018

@priefi ve 28 tt. No nejsem si jista, ze ta vrustajici ma moznost se vytahnout

bledulka84
2. kvě 2018

Zkusenost nemam ale moc bych si nezahravala, pokud byste nechtela CS tak brzo, tak asi jedina moznost je od urciteho TT hospitalizace v porodnici, ktera je pripravena na akutni CS, myslim, ze pri tehle diagnoze se muze placenta zacit odlucovat a pak je to ficak...

lucisuska
2. kvě 2018

Placenta praevia centralis... Ve 28.týdnu mi dr. říkala, že se už nevytáhne a prý se plánuje císař nejpozději na 36.týden, ale hrozí krvácení a předčasný porod. Ve 29.týdnu nad ránem masivní krvácení, hospitalizace v okresní nemocnici a napíchání kortikoidů, ve 30. týdnu 2.masivní krvácení v nemocnici a převoz do krajské nemocnice s dětskou JIP a ve 31+6 3.masivní krvácení v nemocnici a porod.
Nepomohlo nic, ani klidový režim v nemocnici... Podle mě je to buď anebo...
A jestli jsem něco nesnášela, tak jsou to komentáře typu "kámoščiné známé ji diagnostikovali ve 12.týdnu a nakonec se vytáhla, takže klid"...🙂 Podle mmě se v tomto týdnu už nevytáhne. Přeji hodně štěstí!!!!

priefi
3. kvě 2018

@brokovich tak snad se vytahne s rostoucim briskem 😊 mi kolem 28tt zacala stoupat, ale stale byla vcestna, ptala jsem se kazdou kontrolu, jak to vypada, dr.se uz na me koukal jak na blbku. A pak konecne byla mimo cesty, ale pro zmenu mi rekl, ze je zase blbe s ohledem na akut.cisare, kdyby bylo treba, ze je v miste rezu. Pred terminem porodu jsem se znovu ptala a rekl mi, at se nestresuji, ze vse bude ok. Nastesti akut.nebyl treba.

brokovich
autor
3. kvě 2018

@bledulka84 Ja nemam problem s brzkym porodem, jen me zajimaji zkusenosti ostatnich.
@lucisuska Dekuji za sdileni zkusenosti. Krvaceni se prave strasne bojim a doufam, ze az do cs takova komplikace nenastane, ale co jsem kde nasla na netu, tak hodne holek s ppc masivne krvacelo a muselo se neodkladne pristoupit k cs. Nedelam si iluze, ze se muze vytahnout, kdyz je vysoke riziko, ze vrusta do endometria. 😕
@priefi dekuji za povzbuzeni, ale vytazeni se konat myslim nebude, jsem v tomto realista.

finist
3. kvě 2018

S touto potencionální dg. se opravdu ukoncuje těhotenství cca ve 35 týdnů. Bohužel nutno počítat, že kdykoliv může dojít ke krvácení, které bude řešeno akutním SC. Nemusi ovšem dojít k ničemu a SC bude děláno az na termin s Vami domluvený. Z vlastní zkušenosti doporučuji nikam moc necestovat a byt v dobre dojezdove vzdálenosti do nemocnice. 100% jistotu, zda bude placenta acretta, se zjistí az pri vlastním SC. Zeptejte se Dr., zda by nebyla vhodná aplikace kortikoidu na dozraní plicní tkane dítěte, v případě hodne předčasného porodu. Hovořím z vlastní zkušenosti, u me nastesti acretta nebyla, pouze placenta praevia .Těhotenství ukonceni akutně pro krvácení ve 34 tydnu a to korporalnim rezem na deloze. transfuze) .Dite i ja vse OK. To preji í Vam

wimbledon78
3. kvě 2018

Pripojuji se s dovolenim k diskuzi a cteni prispevku maminek co to zazily a deli se se zkusenostmi.
Ja u prvni ditete mela tez placentu praevia centr. Tehotenstvi ukonceno akutnim cisarem ve 29tt.
Ted druhe tehotenstvi, 29tt a placenta centralis, doted se nehnula ani o milimetr a doktor rika, ze se uz nepohne.
Rozdil mezi prvnim a druhym tehu je v tom, ze ted opravdu vetsinu dne polehavam, nic nedelam, setrim se maximalne za podpory manzela a rodiny a doted bylo vse bez problemu! Zadne spineni ani krvaceni. U prvniho tehu prislo krvaceni uz ve 25 tt.
Bohuzel jsem nepotkala a ani necetla jeste zadny pribeh, kde by to maminka s touto diagnozou dotahla az k planovanemu cisari 😒
Takze jsem kazdy den a noc ve stresu, kdy to zase prijde 😒 Tehotesntsvi me netesi a uz bych to chtela mit za sebou.
Autorce i sobe preji hodne stesti, bezproblemovy porod(v ramci moznosti) a zdrave miminko!!

soleilll
3. kvě 2018

@brokovich Kamarádka měla to samé, taky plánovaná sekce na 34. tt. Byla velmi riziková i proto, že placenta se posouvala do místa, kde se při sekci řeže děloha, takže si ji hlídali kvůli krvácení nebo předčasnému porodu. Nakonec děloha povyrostla, placenta se posunula, ona pár dní přenášela a porodila přirozeně. 🙂

brokovich
autor
3. kvě 2018

@finist Dekuji za zkusenost. Ano, nikam uz kvuli tomu necestujeme. Jsem z Prahy, porodnice kousek od domu, nastesti. A kde jste rodila?
@wimbledon78 Dekuji za zkusenost. A to prvni tehotenstvi bylo ukonceno taky kvuli krvaceni? Jinak to mam podobne, ze je to druhe tehu, tak mohu odpocivat, pri prvnim jsem musela chodit do prace, tak to bylo celkove narocne.
@soleilll Jak uz jsem psala, moc nadeji na povytazeni si nedelam, no. 😕

wimbledon78
4. kvě 2018

@brokovich my jsme si uz psaly, SZ, jsme obe z cervencovek, pamatujes? 😊 Bohuzel se naplnila moje nocni mura a skoncila jsem v nemocnici kvuli krvaceni i tentokrat. 😒 Pichaji kortikoidy, kapaji infuze a ceka se co bude. V Podoli me neprijali, ze maji plno, takze tentokrat Apolinar. Tak drz palce.

katushka82
Autor odpověď smazal
Zobraz
katushka82
5. kvě 2018

@wimbledon78 já ano. Občas lehké špinění,ale dotáhla jsem to k plánovanému císaři 🙂

wimbledon78
5. kvě 2018

@katushka82 no tak to je skvele!! Dekuji za tvuj pozitivni prispevek. Kez by i ja 😊 Ja uz teda zakrvacela a lezim na udrzeni v porodnici, ale nadeje umira posledni.
Taky jsi mela centralis?

luscinnia
5. kvě 2018

Tak u me diagnostikovana placenta previa centralis asi 20 tt a jednoznacne oznameno, ze tohle jedine cisar. Zaroven jsem dalsi dva mesiceela naprosto sileny kasel z duvodu masivniho GER. Placenta vse vydrzela a az nekdy po 30 tt se posunula. Nakonec indukovany porod 38 tt kvuli preeklampsii. Po porodu masivni krvaceni ze spatne odloucene placenty. Malem jsem to nedala, transfuze jeste 4 dny po porodu. Pak uz jsem nic nezjistovala, ale podle papiru mohla byt i castecne vrostla. Cili... vydrzet muze, vylezt nahoru taky. Drzim palce, jsou to velke strachy, ja kvuli tomu zustavam u jednoho ditete.

ptacatko01
5. kvě 2018

Také jsem měla, udělal se mi i na začátku těhotenství placentární polyp, kvůli kterému jsem krvácela. Kolem 15tt se už vytáhla, ovšem moje radost, že budu moct rodit přirozeně netrvala dlouho. Ve 23tt mi praskla voda, i přes hromadu testů se nezjistila infekce. Nakonec jsme vydržely do 26+1tt, kdy malá musela ven akutním císařem. Byla jsem šťastná že přežila, takže císař by to poslední co mě trápilo. Malá to všechno vybojovala a je to krásná zdravá holčička. Přála bych ti aby se ti ještě vytáhla, i když u vrůstající to asi nepůjde. Hodně se šetři, hodně polehávej, ať to dotáhnete co nejdále. Na nedonošeňátka jsou v čr vybavení špičkově. Přeju hodně štěstí, ať vydržíte co nejdéle a aby vše šlo hladce. Císaře se neboj, sice to bolí, ale štěstí z děťátka to přehluší 😉 Já mám hodně bolestivou menstruaci, takže mě ta bolest po císaři ani nijak nešokovala, není to tak hrozné. Držím palečky.

katushka82
13. kvě 2018

@wimbledon78 ano měla

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru