Druhé těhotenství a nevolnosti. Existuje někdo, kdo je měl menší nebo stejné jako v první těhu?

kevi1
12. bře 2021

Ahojte, zaujímalo by ma, či vôbec existuje niekto, kto mal v druhom tehotenstve menšie/rovnaké nevoľnosti ako v prvom. Všetci ma totiž ale fakt hnusne strašia, jak je druhé tehotenstvo horšie, až z toho po nociach nespím a desím sa dňa, kedy to príde. V prvom mi bolo tak nejak normálne zle, skôr ma pálila záha, nevoľnosti trvali asi 6 týždňov, ale vyložene som zvracala len ozaj asi týždeň a pol. To bol krušný týždeň, inak som to vždy nejako zvládla, len som nemohla skoro nič jesť. Zatiaľ som na prelohe 5. a 6.tt a včera ma začala páliť záha, na čo ja dosť trpím aj mimo tehu. Ale z tých nevoľností mám totálnu paniku, jak ma nimi všetci strašia.

jaja01k
12. bře 2021

Já jsem měla v prvním těhotenství hrozné nevolnosti. Nemohla jsem chodit nakupovat, doma otevřít ledničku. Když manžel jedl, musela jsem se zavřít do jiné místnosti. Prostě jsem nemohla jakékoli jídlo ani cítit, do 4. měsíce jsem jedla jen suché rohlíky.
V druhém těhotenství jsem neměla nevolnosti vůbec.
Takže to určitě není pravidlo, že v druhém těhotenství je to horší. Držím palce, ať se ti nevolnosti vyhnou 🙂

crejzy
12. bře 2021

Já asi nepotěším a vlastně z toho ještě nejsem venku :( ale za mě bohužel horší byly a jsou. Každopádně moje kamarádka třeba měla obě těhu stejné, žádný rozdíl ani v nevolnostech. Tohle člověk proste nemůže dopředu vědět...

aniea
12. bře 2021

První těhotenství bylo bez jakékoli nevolnosti, ale druhé už mi bylo o trošku hůř, párkrát jsem zvracela, po jídle mi bylo těžko, nemohla jsem cítit jídlo, ale trvalo to asi 4m a pak to bylo už dobrý.

levandule_k
12. bře 2021

@kevi1 Známá obě těhotenství bez nevolnosti, takže okolí poslat k šípku, nevím, proč ti podsouvají nevolnosti.

kevi1
autor
12. bře 2021

@levandule_k mne príde, že je to také to "mne bolo zle, tak to nastrčím všetkym ostatným". Minule som nikoho nepočúvala, lebo som žiadne tehotné nepoznala a bolo mi celkom ok. Teraz som ešte tehotná nebola a už ma všetci strašili vrátane polky koňa..

levandule_k
12. bře 2021

@kevi1 Upřímně, já jsem si taky myslela, že je rovnice těhotenství = je mi v prvním trimestru špatně a zvracím, prostě jsem neznala žádný případ, když žena nezvrací. Pak tady byla jedna diskutující, co se ptala, jestli je to v pořádku, že nezvrací. No je to na palici. Kdo nezvrací a není mu špatně, je pomalu za exota🙈

V jedné knížce jsem četla (volně parafrázováno), představte si, že čekáte dítě a moc se na něj těšíte, tak moc se těšíte, až se z té radosti každé ráno pozvracíte. To přece nedává smysl. Takže co tam je? Moc se na tebe mé dítě těším a "vůbec mi nevadí", že ještě studuji, že budeme bydlet v 1 kk, že táta nemá teď práci, že porod bude bolet.... Takže pokud je ve vnitř nějaký rozpor, pak je špatně. (Ta knížka je trochu z oblasti ezoteriky). P.S. Nemám potřebu naštvat a urazit někoho, komu je špatně. Současná medicína nevolnosti nijak moc řešit neumí.

tynka9
12. bře 2021

Podle mě to nejde moc generalizovat. Ani v jednom tehotenstvi jsem teda nezvracela, ale v prvním mi bylo fest blbě, čím blíž k večeru, tím hůř. Ve druhém mi občas spatne bylo, ale nic tragickeho. A třetí? Nejhorší že všech. Špatně asi 2,5 měsíce v kuse, i když jsem na něco k jídlu měla vyloženě chuť, tak mi z toho bylo ve většině případu akorát zle...

zmrzlinka
13. bře 2021

Mne bylo u druhého líp....v prvním jsem skončila kvůli zvracení na kapackach v nemocnici

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru