Jaká je naděje, že plod ještě začne růst?

tynkafanny
17. led 2019

Ahoj
chtěla bych se zeptat zda už se to některé z Vás stalo a jestli můžu mít ještě naději.
4.1. jsem byla na ult a vypadalo to na nějaký 4 až 5tt, plod měl ani ne možná 2mm, jenže včera když jsem byla znovu na kontrole tak to vypadalo že se o moc nezvětšil, mě to teda připadalo, že o trošičku ano, ale doktor mi řekl, že přestal růst úplně. Jenže podle včerejšího odběru krve mi hladina hcg roste uplně normalně a vše vypadá v pořádku. Myslíte, že můžu mít ještě naději že to doroste? Setkala jste se s tím už některá? A jak to dopadlo? Já jdu ještě jednou příští týden na ult ta snad to bude v pořádku. Děkuju za rady

merope
17. led 2019

Jestli dobře počítám, tak jsi nějak jako 6-7tt - proto tě zve ještě jednou, tady je na ultrazvuku vidět tak málo a je to tak nepřesné, že se stačí trošku špatně podívat a je vše jinak. Pokud to není mimoděložní (což dutinkou určitě vyloučil), tak uvidíš - až do odhadovaného 8tt může naskočit srdíčko (protože v této fázi nejde často pořádně určit ani stáří těhotenství).

Samozřejmě, že mnoho těhotenství právě takto brzy na začátku prostě zaniká, většina gynekologů tě ani nevezme na utz, protože tam stejně nic moc vidět není.

Držím pěsti.

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
journals
22. led 2019

Ve 4./5.tt snad jeste neni ani jasne, jestli jde o tehotenstvi, nevim, co ti doktor na ultrazvuku meril, ale plod asi tezko, rekla bych. Na takovem zacatku tehotenstvi se da urcit jen HCG, plod tezko meril. Takze urcite neplas a jdi k nemu jeste jednou. Zatim bych se vic nez velikosti ridila prave tim, jestli HCG roste.

ejmate
22. led 2019

@tynkafanny No takhle brzy je vážně předčasné dělat nějaké závěry si myslím. Já bych teda nechodila na první utz takhle brzy, člověk je zbytečně vyplašenej, protože na začátku je to skoro vše stejné, buď tam není nic vidět a někteří doktoři plaší, že je tam jen dutinka bez embrya a bla bla, nebo že je malé nebo bůhví co, ale přitom do příště naroste a je vidět i se srdíčkem.
Na druhou stranu, mě se to stalo předloni. Nejdřív tam byl vidět jen váček, po dvou týdnech i embryo, srdeční akci mělo, ale nepravidelnou, dr. mi řekla, že moc nevyrostlo, za týden jsem šla na další kontrolu, tam už srdce bilo pravidelně ale zase pomaleji než by mělo a když jsem šla na kontrolu znovu po týdnu, srdce už nebilo vůbec. O 4 dny později jsem šla na revizi a když dělali ještě kontrolní utz, tak už v děloze nebylo poznat ani embryo.
Tohle je hrozně individuální. A hlavně je to 50 na 50 i když mrně roste jak má. V prvním trimestru prostě nemáš nikdy jisté, jestli to dopadne. Tam je potřeba akorát přijmout, že to takhle prostě je a je to normální.
Jinak podle HCG se moc řídit nedá, já ho měla při tom zamlklém potratu také pořád jako by bylo všechno v největším pořádku.
Každopádně buď pozitivní, je ještě dost brzy na to, aby dr. už teď věděl, že to je špatné. Jak už psali, srdíčko naskakuje až později, teď se divím, jestli tam vůbec bylo vidět něco jiného než ta dutinka 😉

radu98
25. led 2019

ještě vyčkej 🙂)
já jsem v 6tém týdnu měla jenom prázdnou dutinku a doktor mě strašil, že jde asi o neživé těhotenství 🙂 ...o dva týdny později máme krásně vidět už i srdíčko 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru