Jak přestat kojit?

kikitt
11. pro 2017

Dobrý den, .dcera rok a dva měsíce. .nic nechce jist, pit. .jen Mé mléko. Kojit již nechci
. V noci od srpna co hodinu chce prso. Jsem živý dudlík. Prosím o radu, jak utnout kojení, jak naučit pit, jíst. .VŠE odmítá s brekem a vztekem a přitom jsem i zkousela pul dne ji nedat prso, pak něco k pití, jídlu, stejne nic a nakonec vysaje obě prsa a je spokojena. Rady tipu koj, je to zdrave, koj dokud můžeš atd. .sem nepište. Jen rady, kdo zazil to same a nějak to vyresil. Díky

eldrag
11. pro 2017

ty jo, no neřešila jsem, ale zkusila bych nabidnout sladke ovoce, lžičku na hraní at si s ní mava, ožužlava, případně brčko, při jidle ji mějte na kline, at vidi cose se a jak se ji... Nic vic me nenapada, hodně štěstí.

kikitt
autor
11. pro 2017

Tohle VŠE vyzkoušeno :/

leki
11. pro 2017

Zkusila bych zamestnat krmenim tatinka, je li to mozne, a nejlepe nebyt v dosahu. Kamosce to pomohlo s krmenim a uspavanim bez prsa, ale mimco bylo o kus mensi. Ted ma skoro dva roky, jidlu moc neda, ale kamoska chce prestat uz definitivne, tak planuje welness vikend a tatinkovu peci o mrne. Pry by to melo fungovat, ze to dite pozna, ze neni zbyti.. Ale zatim se jen psychicky odhodlava, tak vysledky nemuzu potvrdit

bednaluca
11. pro 2017

třeba prostě to mlíčko potřebuje? Tím neryju, jen si myslím, že by to chtělo zjistit důvod.. Třeba pro ni znamená jistotu, tulení, maminku...nejde jen o jídlo 🙂
u nás to je podobné, dcera (16měsíců) je dosti samostatná, hodná, ale prostě prso jede nonstop.. jsem KO, chci další mimčo, ale nenapadlo mě přestat kojit..

bednaluca
11. pro 2017

jinak-opravdu pomáhá zaúkolovat tatínka, zmizet z dohledu..🙂 zkoušet a zkoušet..🙂 přeji pevné nervy..

rajani
11. pro 2017

Dobra laktační poradkyně poradi jak na to (i bez breku).

jitka0a
11. pro 2017

@kikitt Kamarádka to vyřešila tak, že dala malou na víkend k babičce a pak si zalepila bradavky, že má auva a byl klid. Tatínek není k dispozici. Malá měla asi rok a půl a nechtěla nic jiného a navíc kámošku i šíleně kousala. Pak malá přišla na to že prostě musí jíst i něco jiného a postupně se s tím smířila. A příkrmy jste zkoušeli nebo ne?

hanih
11. pro 2017

@kikitt Já to zažila a radím kojit a trpělivě nabízet normální jídlo. Dcera taky skoro nejedla, kolem třináctého měsíce dokonce přestala jíst úplně, byla jen na mateřském mléce. Když nebylo mléko, nejedla nic. Zlepšilo se to v cca patnácti měsících, kdy začla trochu jíst, pořádně jedla až kolem dvacátého měsíce a v jednadvacátém jsem skončila s kojením. Už v tom roce jsem dostávala rady, jak mám přestat kojit, že se rozjí, ale přišlo mi to jako dost drastické opatření a i doktorka se mnou souhlasila s tím, že je nesmysl brát jí to jediné, co je ochotná sníst. A to na tom dcera už byla i tak, že jí to mléko nestačilo a dokonce začala i hubnout, takže jsem ji dopovala i nutridrinkama, aby něco přibrala. Mimochodem, teď jsou jí dva roky a dva měsíce a zas mi s jídlem stávkuje - snídani ještě sní, ale oběd jak kdy, odpolední svačinu maximálně když je to bábovka, dopolední nejedla nikdy, večeři taky jak kdy, ze syrové zeleniny do ní dostanu maximálně okurku, ovoce sní jedině v ranní kaši, mléko a jogurty odmítá... Trochu z toho mám strach, protože je oproti vrstevníkům malička, ale prostě nabízím, nabízím a nabízím a doufám, že se to zlomí.

kikitt
autor
11. pro 2017

@jitka0a ano VŠE trpělive zkouším od půl roku a neuspesne. ..

kikitt
autor
11. pro 2017

@hanih také ji mléko nestačí a vůbec nepřibírá.kojit do dvou let nechci. Už ted nechci..Děkuji za rady

sahrazad1
11. pro 2017

@kikitt tak já mladší dceru kojila dva a půl roku 🙂. Pak jsem chtěla před nástupem do práce přestat. Mazala jsem si bradavky sádlem, na to pepř, v domnění, že ji to nebude chutnat. Prd. Pila jako vždycky. Pak jsem zkusila chilli, česnek, bez úspěchu. Nakonec pomohlo pevně si zavázat prsa, a prostě nedát. Brečely jsme nějakou dobu obě, ona touhou po prsu, já bolestí. Nakonec se ale povedlo.

usvitka
11. pro 2017

Opravdu bych před nějakou nevratnou změnou zkusila prostě na víkend odjet a zanechat dítko tatínkovi/babičce. Pokud by to bylo moc kritické, po víkendu by ještě laktace měla být a může se při nejhorším vrátit k tomu, co alespoň trochu funguje. Já odstavovala prsomilku obecnou v cca 19 měsících, v kombinaci s těhotenstvím už to pro mě bylo prostě neudržitelné (únava, bolest,..). Ale je pravda, že s nejezením zkušenosti nemám, takže má rada se zaměstnáním tatínka u nás fungovala, u Vás nemusí..

odula
11. pro 2017

@usvitka Zapojit tatinka a odjet mi radila i nase pediatra. :D zda se mi to ponekud drsny, ale vzhledem k tomu, ze uz taky melu z posledniho, to planuju na vanocni prazdniny. tak uvidime. Jo, jinak taky rikala, ze kdyz jsou deti zdravy, tak se sami hlady dobrovolne neumoří. že se nemám bát, že by nezačala víc jíst, když se zavře mléčnej bar. 😉

usvitka
11. pro 2017

@odula Je to celkem radikální, ale pokud dítě nechce jíst je to jedno z mála (pro mě) logických rad. U nás se celkem jí, takže bohatě stačilo se "schovat" a hodinku před spaním se neukázat, tatínek okoupal, šel si sní lehnout, cca 10-15 minut se ozývalo volání "mami, maminka,..", manžel celou dobu hladil, povídal, tulil, pak jsem nastoupila já, přitulila, hladila, zpívala a prso najednou nebylo tak důležité. Ano, možná to zní krutě, ale už jsem fakt mlela z posledního, tak jsme to vyřešili takhle a cca po 2 dnech pochopila, že prostě za chvíli dojdu a že se postupně potulí s mámou i tátou a je to vlastně fajn a nikdy nebyla nechaná samotná. Ale taky záleží na věku dítěte, jistotě rozhodnutí rodičů, atd.

tinaprofi
11. pro 2017

Mozna je na case sahnout po necem co funguje spolehlive..proste ji tu kozu nedej..

normalnimatka
11. pro 2017

nejdřív bych zkusila zmizet na pár dní. je teda docela ještě maličká, ale třeba bych tam byla, přes den se prostě snažit ji zabavit, aby nechtěla (ale úplně ideálně nejdřív zkrouhnout prso JEN na uspání jednou přes den a jen na uspání večer a na buzení v noci - pokud se neumí uspat jinak), což teda bude mít hlad abude chtít - no, to je blbý, ale hlady neumře. já nevim..asi bych byla fakt radikální:( prostě ji odstavit a čekat, co to udělá s jejím jezením. kdyby se to nehlo, už to podle mě není normální a začala bych po doktorech zkoumat, jestli není něco špatně v dutině ústní apod. a kdyby to fakt nešlo ani pak, můžeš se holt znova rozkojit, nebo přejít na UM. ale teda nezávidim, na hovno situace:( ale myslim si, že se dcerka fakt rozjí, bude muset.

kuliseks
11. pro 2017

A co zkusit na čas přestat nabízet něco jiného. Prostě jakoby utnout jiné možnosti a po nějaké době omezovat kojení a spíš lákat na to, co jíte vy.. aby byla zvědavá, nad čím se tak rozplýváte a tak.. náš syn teda nemá s jídlem problémy a kojení přestalo samo nějak od sebe.. najednou chtěl spíš hned ráno dělat jiné věci než cucat, ale taky když má své jídlo, tak moc nechce, když my sedíme a jíme taky. Vždycky chce to, co máme my.

nedbi
11. pro 2017

Přestala jsem kojit dceru v 18 měsících, protože uz jsem byla vystavena. Byla jsem pro ni prave spis živý dudlík, a to hlavně v noci. Na vikend jsem ji dala k babičce a po příjezdu, kdyz chtěla pit, tak jsem ji říkala, ze mamka nemá. Pomáhalo zaměstnat jinou aktivitou. V noci spala s tatkou, ja šla za starší dcerou. Celkem v pohode se s tím smířila, parkrat se chvilku vztekala nebo plakala, ale pochopila po par dnech. S jídlem tedy velké problémy nikdy nemela, ale kdyz jsem přestala kojit, tak zacla jist více. Drzim pěsti, ať to jde dobre

vetyver
11. pro 2017

Nuceny odstav kolem 17 měsíce, už jsem nemohla. Děti jsou od sebe 21m, buď jsem byla těhotná nebo kojila, syn na mě fixovany strašně.... Týden! Jsem spala s dcerou v pokojíčku a uspaval manžel. I když se v noci vzbudil, prostě nabízel vodu, UM... Nakonec už ho prsa nezajimaly, zapomenul. UM žádný nevzal, nakonec má na noc strašně slabouckou domácí šťávu... Konec kojení jsme oslavila. (P. S. Do teď hodin uklidní když si hlavu položí na moje prsa, nejlépe naostro, asi bude hornak 😀

vetyver
11. pro 2017

A držím moc palce, vydržet a odolat okolí (proč už nechces kojit, jsi sobec, vždyť je to to nejlepší atd...) já jsem měl odpověď, že už mi to nic nepřináší a jsem akorát zpruzela a proto nejsem spokojená máma a tu on (oni) potřebují nejvíc. Tečka ;)

mysicka_lb
11. pro 2017

Zkoušela jste homeopatika Ricinus communis 30CH? Způsobují, že dítěti přestává mlíčko chutnat, a zároveň pozvolné snížení laktace. Není to žádný násilný radikální krok. Já jsem takto přestávala kojit bez jakéhokoli fungování tatínka, babiček apod. A bez jakýchkoli slziček.

normalnimatka
11. pro 2017

nojo, že mě to nenapadlo!

homeopatika ricinus a pak jdou ještě homeopatika vyloženě na potlačení laktace.

akorátže v tomhle případě asi zas tak pozvolný odstavení není žádoucí. dost možná je potřeba rychlý odstavení, aby dítě dlouho nehladovělo a co nejdřív vzalo na milost normální stravu. ale možná by stálo za hřích zkusit nejdřív homeo, jestli to něco udělá.

kikitt
autor
12. pro 2017

@mysicka_lb nezkoušela. .Prosím o stručnejsi popis. Děkuji

kikitt
autor
12. pro 2017

Díky všem moc
..ano, jsem úplne vystavena. ...

ninive211
12. pro 2017

Sestra teď byla s mladší dcerou (19 m) v nemocnici, při příjmu ji primář sprdl, jak to, že ještě furt kojí a že ať se nediví, že jí děcko nic nejí, když je mléčný bar furt k dispozici. Že jídlo je vizitka matky a a prý prostě jí nedejte nic jinýho, však žádný děcko dobrovolně hladem neumře. No ségra z toho byla dost špatná,připadala si pak jak nejhorší matka a hlavně byla naštvaná na toho doktora, protože ono se to hezky radí (prý sám vychoval 3 děti), ale kdo nemá doma nejedlíka, nezažil...do roka snědla zeleninového příkrmu vždy tak jednu dvě lžičky, jedla akorát trochu ovoce (a to ještě jak který), jogurty (taky jak kdy, většinou snědla tak půlku, tedy cca 70g?) a suchý rohlík.

normalnimatka
12. pro 2017

@ninive211 no, co dodat..doktor debil, chytrej jak rádio a ještě bez pokory🙂)))) asi netuší, že who doporučuje kojit MINIMÁLNĚ do 2 let, žejo...

normalnimatka
12. pro 2017

@kikitt
o těch homeopatikách gůgli, je na netu spousta informací. nejlepší je brát oboje najednou.

astyna
12. pro 2017

@normalnimatka

WHO by mělo z afrických matek radost 🙂 ona je jedna stránka mince, že dítě nepřibírá, druhá, že žena kojí.

normalnimatka
12. pro 2017

@astyna tak jistě, tam se myslí kojení jako doplněk stravy, ne hlavní, natož jediná složka:D
jen mě fascinuje, že tohle vypustí z pusy doktor a ještě jako vyloženej útok na tu mámu. to není úplně profesionální a kdo neměl doma nejedlíka, nemůže chápat.

ninive211
12. pro 2017

@normalnimatka Ano za předpokladu, že dítě přibírá. No ségra za poslední měsíc dva už tak hodně kojení omezila, prostě kojí ve dne jen před spaním a v noci to omezila na 1x-2x a pak večer na usnutí, jinak už nedá, i kdyby malá řvala, ona si spíš vymrčuje a vymýšlí. Ale stejně malá jí jen o malinko líp. No a na doktory to bylo jak hadr na býka- Nejí "normální jídlo"? A vy kojíte? No tak to je pak tím, to se nedivte, tak ji prostě nekojte! Přitom ji to taky spíš už otravuje, že se jí malá sápala furt do výstřihu, ale tak když nejedl normálně, tak byla ráda, že má aspoň nějaké živiny z toho mléka.