Špatné přisávání. Co se s tím dá dělat?

narya89
17. srp 2021

Dobrý večer. Dcera (5 týdnů)se začala před pár dny hůř přisávat - málo otvírá pusinku, takže dlouho trvá vychytat moment, kdy jí přisát a i když se jí snažím správně polohovat (záklon hlavy, volný nos, brada v prsu) a přisát ve správnou chvíli, tak chvíli pije dobře a vzápětí se opět ozve mlaskání a neudrží podtlak, takže jí prso můžu klidně vytáhnout. Nedrží jen bradavku, takže mě prsa nebolí, ale nemá tam ten podtlak, takže nasává hodně vzduchu a pak dlouho odříhává a bolí jí břicho.
Jinak přibírá krásně, víc než průměr, takže si asi vytáhne mléka dost i docela rychle. Napadla mě kratší uzdička, ale to by asi méně přibírala a byl by to problém od začátku, nebo ne? Vyzkoušely jsme i savčí polohu a stejný problém. Je to trochu lepší u pravého prsa, kde je trochu menší bradavka, takže jí stačí otevřít pusu napůl, ale i tam někdy mlaská.
Dá se s tím prosím něco dělat a případně co? Bojím se, aby se mi kvůli tomu nezačalo tvořit málo mléka, protože někdy se kvůli tomu odříhnutí musí po chvíli odpojit a už se třeba v polospánku znova nepřipojí, což zkracuje dobu kojení.
A má cenu jí odpojovat a zkoušet znova připojit, nebo se tím naloká ještě víc vzduchu?
Děkuji za odpověď.

zoli16
17. srp 2021

@narya89 Takhle jsem to měla, když měla dcera dudlík (byl jí asi tak měsíc). Sebrala jsem ho a vše se dalo do pořádku. Trochu očistec, ale už jecto za námi a od té doby pohoda😉

sirinfirst
18. srp 2021

Ideální by bylo, kdyby vás viděla dobrá LP, takhle se těžko radí, čím to je. Ale dudlík mě taky napadl.

narya89
autor
18. srp 2021

Díky, ale dudlík jsme ještě nedávaly.

martinau5
18. srp 2021

S dovolením se tady připíchnu. Mám stejný problém se skoro stejně starým dítětem.

maaaadlaaaaa
18. srp 2021

@narya89 Já měla problém, že malá neefektivně sála a pouštěla si tam vzduch a nechtěla moc otevírat pusu. LP mi řekla, ať si dáme týden v posteli a dávám k prsu co to jde a trénujeme samoprisati, kdy dítě hledá a otevírá pusinku víc. Přijde si na to a pak už to je v pohodě. Takže tělo na tělo a nechávat přisát a nedávat ji prso rovnou do pusy zadarmo. Při kojeni na boku dát prso ne do úrovně jejích úst, ale drobet výš pod nos, aby taky musela hledat a donutilo ji to pusu otevřít vic a capnout. Snad to pomůže, byt Vámi zkusila bych kontaktovat LP z okolí. Pojišťovna je většinou proplácí.