Cestování v těhotenství a s miminkem

andrejka_the_mum
10. zář 2016

Ahoj holky,

miluji cestování, ale nejsem "hazardér", a tak se ptám, kam jste cestovali poblíž ČR nebo v ČR během těhotenství nebo první rok s miminkem. Chtěla bych se vyhnout letadlu. Rakousko, Maďarsko, Slovensko, Polsko, Německo.... máte nějaké hezké tipy na výlety?🙂
Pa paaa a ať se Vám všem moc moc daří!

sara84
10. zář 2016

Jezdili jsme dokud nelozil,.predsi jen kvuli hygiene, tj do 5-6m a pak az chodil.Letos jsme byli u baltua paradni dovolena. ( Wladyslawowo- Hel) Zalezi jak bude male zvladat auto. Syn mi v aute do roka kricel pri jizde delsi nez 40min, letos ma 1 a 1/4 roku a cestu 8h k mori dal vpohode 🙂

majus6
10. zář 2016

V tehotenstvi nikam, prvni rok lyzovacka v Italii, Dansko, Francie, Lucembursko, vsechno autem, nase deti zvladaji perfektne. Lozit jsme nechavali v prirode, ne na verejnych mistech. My se drzime v Evrope, zadna exotika, cestovali jsme hodne i pred detma. Letos jsme dali 3 tydny po Pobalti, parada, ale to mladsi bylo uz 1,5 roku. Myslim, ze zalezi na vasich zkusenostech, sami poznate na co mate a do ceho se vam chce. Spime pod stanem, varime si sami...

liliprili
12. zář 2016

Ahoj, cestovani s miminkem uz v dnesni dobe neni zadny problem, vetsina mist je pro deti dostatecne uzpusobena, daji se pujcit v hotelu postylky, zidlicky apod., v nekterych centrech a sportovnich strediscich je mozne zapujcit sportovni kocarky (takovety trojkolky) pro cestovani prirodou, nositka, krosnicky i dalsi veci, takze s sebou toho ani nemusite moc vozit 🙂 dalsi strankou je ovsem to, jake bude vase miminko...to je vec, kterou dopredu nikdo nevi, neda se odhadnout, jak bude snaset cestovani autem, pobyt v cizim prostredi. To se proste musi vyzkouset. Pro zacatek bych asi pro vylety volila znama mista, kde uz jsem byla, nebo mam doporuceni od nekoho, kdo tam byl, pro tu jistotu, ze vim, kam jedu a ze i s miminkem to tam jde zvladnout.
A k cestovani v tehotenstvi? No asi takhle, zatim jsi na zacatku tehotenstvi, kdy vsechno jeste vypada pohodove a ruzove. Ja jsem si ze zacatku taky planovala, jak budeme vyletovat, ze budu chodit denne na prochazky. Hahaha. Pak me prepadly (prave kolem toho 9. - 10. tt) nevolnosti, silena unava, brutalni pokles energie a me bylo tak zle, ze jsem byla kolikrat rada, ze jsem se doplazila z postele do obyvaku 😀 jsou holky, ktere o tehotenstvi ani nevedi, jine trpi kazdy den. Takze cestovat klidne, ale pocitat s tim, ze puvodni plany rozhodne nemusi vyjit. Muze ti zacit byt spatne v aute, zacne ti vadit drncani...a rozhodne brat v potaz to, ze to mimco nam prece jen bere spoustu sil a energie a zpusobuje v nasem tele velke zmeny. Me treba dost zaskocilo, kdyz jsme cca mesic zpatky byli s manzelem na dovolene v Krkonosich, ze najednou mi dela problem jit do kopce. To jsem se plouzila jako snek, okamzite zadychana, silne rozbusene srdce. A to si troufam tvrdit, ze normalne jsem ve skvele kondici, cely zivot sportuju.
Dulezite je proste delat jen to, na co se zrovna citis, nedelat zadne plany dopredu a spis program prizpusobovat svemu aktualnimu stavu 🙂 potom bych si jeste ohlidala jidelnicek a radeji se ptala na to, co presne jidlo obsahuje (hlavne koreni a bylinky) a pro jistotu bych nikde nepila vodu z vodovodu.
Na cestovani autem doporucuju poridit tehotensky pas do auta, ktery cestovani vyrazne zprijemni, pas nikde netlaci, a hlavne zajisti bezpeci pro miminko v pripade jakekoli kolize. S sebou mit vzdy sbalenou nejakou malou svacinku a dostatek piti.
A uz ten roman ukoncim 😀
Cestovani zdar 😉

lennus
12. zář 2016

@andrejka_the_mum My jsme od mala cestovali dost po ČR, navíc rodina bydlí 3hod. od nás, takže jednou za měsíc k nim, v 5měs. do Německa ke kamarádům, v 8měs. do Slovinska k moři, další rok už letecky do Řecka, to měl 1,5roku, potom do Anglie ve 2letech a čeká nás se skoro 3leťákem USA. Podle mých zkušeností, a to je náš malý dost živý, je dobré začít od malička, přijde jim to přirozené a náš je fakt dobrý cestovatel, prostě je zvyklý na změny, být v autě, jen je potřeba se vybavit - knížky, písničky, hračky, jídlo. Když jsou v pohodě rodiče, bude taky a já nesouhlasím s názorem, že malé dítě z nějaké zahraniční cesty ještě nic nemá, pro mě je důležité, že vypadnu a je to změna, užiju si to a dítě vnímá, že já jsem v pohodě a bude taky. 😉 My cestovali rádi před dítětem a jde to i s ním. Vlastně s dětma jde dělat hodně věcí jako dříve, jen se jim to prostě trochu přizpůsobí.
Jinak i v těhotenství jsem výletovala, cestovala - byli jsme autem v Chorvatsku na dovolené, v rámci možností sportovala, jen to chtělo už ubrat zátěž a poslouchat své tělo, víc odpočívat, prostě pokud je vše v pořádku, netřeba se omezovat. V druhém trimestru je let nejbezpečnější, jsem těhotná a letíme za dva týdny.
Přeju příjemné cestování! 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru