Jaké zdroje informací používáte?

8. led 2023

Jsem poprvé těhu a tak samozřejmě hodně čtu a dohledavam si info... Ale je mi jasné že ne vše je důvěryhodné. Tak mne napadlo jaké zdroje využíváte vy? Nějaké knížky, weby, imstagramove profily 🙂 cokoliv ❤️

levandule_k
8. led 2023

Těhotná ještě nejsem, ale četla jsem knížku od M. Odenta Znovuzrozený porod a nadchla mě. Hodně se mi líbila i knížka Prvotní otisky od A. Janova, to je spíš psychologie, jak nás ovlivňuje porod, než příprava na porod, respektive si člověk uvědomí, jak může být porod důležitý. A mým zdrojem informací je jedna dula se kterou se znám.

lvl16
8. led 2023

V prvním těhotenství jsem se nejvíc spoléhala na rady gynekologa a měla jsem v něj naprostou důvěru 🙂. Co se týká období po porodu, tak už v těhotenství jsem sledovala na instagramu profil „on track baby”, který se hodně věnuje vývoji děťátka, reflexům, dosahování milníků a podobně… Některé informace ovšem odporují informacím, které jsou běžně v Čechách dostupné (například nedoporučují zavinování dětí), tak je na Tobě, co Ti bude dávat smysl 🙂. Určitě se před porodem hodí kurz první pomoci pro miminka. Ať už v porodnici, on-line, nebo jakkoli jinak 🙂. Já byla na kurzu v porodnici, teď před druhým porodem chci zakoupit on-line kurz od mklife (https://mklife.cz/kurz-prvni-pomoci-pro-maminky/) 🙂.
Pak jsem v těhotenství občas nakoukla do knížky Těhotenství bez strašáků.

martulka88
8. led 2023

Aplikace těhotenství+, moji doktoři v rizikovce a moje sestřička a maminka 😊 Ale spoustu věcí jsem znala z dřívějších let, jelikož jsem si pročítala internet a sledovala prpfily na youtube. I můj muž, když se jednalo o těhotenství či cokoliv okolo syna a výchovy (plazení, lození, chůze, jídlo atd...) tak si i sám informace vyhledával na google a videa na youtube.

petulkadodo
8. led 2023

Vývoj miminka jsem sledovala v mobilní aplikaci. Hezký průvodce těhotenstvím a porodem je knížka Vulvou porodní asistentky. A po porodu jsem pak četla knížku od Kiedroňové Rozvíjej se děťátko.

cikitkapb
8. led 2023

Jenom ne Rozvíjej se děťátko. Samozřejmě nevím, jakou cestou chceš jít, ale Kiedroňová je typický zastrašovatel a při čtení jejích knih v mnoha matkách vyvolává pocit, že jsou naprosto nekompetentní k péči o dítě (to mi nezávisle na sobě řekly 4 kamarádky). Záleží na tom, co všechno by ses ráda dozvěděla. Pokud jde o výchovu tak Děti jsou taky lidi, nebo Nevýchova. Pokud o ty praktické záležitosti, jako jak koupat, přebalovat, atp. tam jsem se řídila instinktem a vybrala si co, co nejvíc ladilo s mým nastavením.

petulkadodo
9. led 2023

@cikitkapb A mně ta knížka zrovna přišla docela užitečná a s hezkými tipy na podporu rozvoje miminka. Jsou tam hezky popsány všechny fáe psychomotorického vývoje dětí do 1 roku. Určitě jsem si u ní nepřišla nijak nekompetentní, ani mě nezastrašovala. Ale každému vyhovuje něco jiného. Nevýchovu apod. jsem pak začala číst až po tom roce, když se začal syn víc projevovat jako osobnost 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru