Orgametril. Poškození plodu, špatný vývoj?

platera
2. bře 2024

Ahoj ženy,
jsem tady nová chtěla bych se poradit o tom, co se mi stalo, protože mám strach a nespím z toho. Omlouvám se za delší story.
Brala jsem na posunutí menstruace kvůli absolvování jednoho výcviku v bazénu orgametril, mám kratší cykly a menstruaci jsem v poslední době mívala 24. den cyklu. Orgametril jsem brala jednu tabletu 20. až 26. den cyklu. Následně jsem čekala menstruaci, ale ta ani po delším čekání nepřišla a dle těhotenského testu jsem těhotná.
Podle kalkulačky je to nyní šestý týden. Byl to pro mě trochu šok, protože mám nízké amh a vyšší fsh a otěhotnění jsem čekala, že bude spíš problém...
Nyní k mému dotazu, musela jsem být už těhotná během užívání orgametrilu, mohl poškodit plod? Můj gynekolog říká, že ne, ale úplně všude se píše, že se v těhotenství vůbec užívat nesmí.

Máte nějaké zkušenosti? Stalo se vám to s orgametrilem někomu také? Jsou děti v pořádku?
Moc děkuji za každou odpověď!

squezy
2. bře 2024

@platera booooze!!! Doktor ti řekne, že to nemůže uskodit,a ty se presto radis tady??? Ne,orgametril neublizi. Je to progesteron, který se naopak dava v prvnim trimestru pro udržení těhotenství. Samozřejmě,pokud plod není geneticky zdravy,tak nepomůže ani orgametril a telo si poradi,ale vazne ma v tomto doktor pravdu.

platera
autor
2. bře 2024

@squezy Děkuju ti za odpověď.
Vím, že bych měla věřit svému lékaři, na druhou stanu i v příbalovém letáku se jasně píše, že se v těhotenství užívat nesmí, tak je pochopitelné, že člověk znejistí....

squezy
2. bře 2024

@platera ja pribalove letaky nikdy nectu, protože jinak bych nedala zadny prášek do pusy 🙂 Neboj,bude to dobré.

billiejean88
2. bře 2024

@platera Jak píše @squezy, můžeš byt úplně v klidu. Stalo se mi úplně to stejne co tobě a narodila se mi krásná zdravá holcicka, už má 2 roky 😉

platera
autor
3. bře 2024

@billiejean88 Děkuju za reakci 🙂.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru