Ahoj, chtěla bych se zeptat na porodnici v Motole - na nejčerstvější vaše zkušenosti. Vím, že diskuze o Motolu tu již je (ale má název Motol-byl problém s píchnutím epudurálu), ale samotné téma porodnice Motol jsem nenašla. Zajímá mě hlavně to, jestli vám tam bylo umožněno být s manželem i během I. doby porodní ne jen na samotný porod.
Ahojte 🙂 Nájde sa tu nejaká maminka zo Slovenska, ktorá rodila v Motole? Ak áno, musela si mať so sebou s dokladmi aj cestovný pas? Žiadal ho od teba niekto? Ďakujem za každú odpoveď!!
Tak to mám čerstvé za sebou a musím říct, krásné porodní saly a skvělý personál na porodnim.
@ivuska02 ahoj🙂 Pas ani rodný list nepotrebovali
Ahojky. Chci přidat svou zkušenost. Rodila jsem ted v únoru. Bolesti mi začaly kolem 18:00 a kolem 21:00 jsem už byla na monitorech. Mela jsem výbornou porodní asistentkou. Jmenovala se Braunová. Když jsme přišli tak nejdřív uložila me a pak oblékla a přivedla přítele. Byl semnou od začátku do konce. Mala se narodila 23:30. Komplikace nastaly když placenta nesla ven. Museli me prispat a vyndat ji. Ztratila jsem dost krve, nebýt v nemocnici tak už tu nejsem 🙂. Malou mi položili ještě neumytou na prsa, nechali ji prisat. Dotepat pupečník také nechali 🙂 Prostě paráda. Zatím co se snažili vyndat tu placentu mel malou přítel. Bylo to fakt úžasné 🙂 Nejhorší vzpomínky mám na tu placentu. Co se týče šestinedělí tak tam kromě jedné sestřičky byly jinak všechny bajecne . Jediné co bych zpětně vytkla je ze moc neporadili s kojením. Rozjelo se mi az doma. Jinak ale motol je špička a doporučují 🙂 Krásné se o nás postarali!!
@lenpreinfo Dakujem velmi pekne za odpoved!! 🙂
Ahoj holky, půjčují v Motole monitor dechu? Když si o něj požádáme? Případně za kolik? Děkuji za odpověď.. 🙂
A ještě prosím kolik stojí epidural? Děkuji 🙂
Ahoj holky, mate nekdo prosim zkusenost s odberem pupecnikove krve pro vlastni ucely v Motole? Dnes jsem tam xkrat volala a nedari se mi dovolat, abych zjistila nejake informace :(
@jajus92 Monitiry dechu nepůjčují, je tam odkaz na půjčovnu www.mladatko.cz, kde půjčují i váhy, odsávačky...
@naste moc děkuji.. vy máte zkušenost s tou půjčovnou? Prohlédla jsem si jejich stránky a vypadá to dobře. Nejsme z Prahy, tak se ještě podívám po nějaké půjčovně poblíž.. ale nemyslím si, že najdu konkurenci této půjčovně. 😊 a s tím epidurálem jste mne také potěšila.. slyšela jsem, že když ho chce někdo dobrovolně musí se za něj platit. Nebo, že v některých porodnicích se za něj platí. Takže se platí jen za účast otce u porodu? 😊 ještě jednou děkuji
Maminky, co jste již rodily - mohli jste si zvolit polohu při porodu, nebo vás "nutili" být v leže na zádech? Případně ještě s těma zvdviženýma nohama?
Obávám se, že odběry pupečníkové krve nedělají (minimálně ji neuskladňují...)
@bonbbonek Minimálně do téhle pozice navigují, když si sama aktivně nehledáš jinou (já ve chvíli, kdy se malej začal hejbat, příliš neřešila okolí... měla jsem poměrně rychlý porod - po klistýru (který nabízí, ale nevnucují), jsem byla tak 30-45 min ve sprše a z ní jsem vylejzala s tím, že se mi motá hlava a musíl si lehnout, abych sebou nesekla. Tak mě nechali na boku. když se malý začal hýbat, tak mi sestřička zvedla horní nohu na jeden "stojánek" a pak vím, že na vlastní porod jsem byla na zádech a s nohama na "stojáncích"... vlastně ani nevím, jestli mě odnavigovali, nebo otočili... asi kombinace obojího. Ale jak říkám - já v tu chvíli okolí moc nevnímala.)
@cilkat. Je to mozne no, ja si rikala ale kde jinde by to delali, kdyz ne v motole :/ vim, ze svagrove v podoli odebrali... Budu zkouset volat dal a snad se to nekdy podari, aby mi nekdo rekl jak to je 🙂 dekuji
Ahoj, my rodili v pátek 5.5.2017 a jsme moc spokojeni. Porodní sál je krasne vybaveny, je tam pět porodnich pokojů kam se dostanete i s tatínkem a muže byt po celou dobu s vámi. Sestřičky, doktorky i asistentky jdou profici a jsou všichni moc milí a vstřícní. Porodní plán jsme meli ale upřímně ani nebyl treba. I přesto se však na vše ptali, vše s námi konzultovali a informovali. Po porodu je miminko hned přiloženo na bříško maminky a nechává se dotepat pupecnik. Pak stříhá tatinek pokud chce. Pak miminko položí hned vedle vás na vyhřívané lůžko kde ho prohlédne dětská lékařka a pak vam ho hned zase daji. Jsou to minutky, mezitím je porozena placenta a zkontrolovan stav rodičky. Po hodině si miminko odvezou na novorozenecké kam za nim po cca další necelé hodince prevezou i vás. Pak jste již spolu na pokoji, miminko pokud vysloveně nepozadujete opak mate celou dobu u sebe. Jsou tu dvojí sestřičky ty "gynekologicke" a "miminkovske" je to zde jako všude takze občas se objeví horsi sestra, občas lepší. Ale tech které byly moc fajn bylo 90%. Z obou oddělení. Pokud je vše ok a miminko přestane ztrácet na váze a maminka je v poradku tak se jde většinou třetí den kolem poledne domu. Pokud jsou miminka narozena az pozde vecer tak se to muže protáhnout do 4. dne. Ale i tak je to myslím fajn (u spontánního porodu, po císaři nevím). Obecně motol muzu jen doporučit.
@bonbbonek poloha je na vás, ale verte mi ze kdyz lezite tak se rozhodne v poslední fázi nezvednete. Většinou pomáhají, aby se miminko stocilo spravne do porodnich cest - tam je dobra poloha na boku a pak na samotný Porod je to takový polosed, kdy si maminka chytne nohy pod koleny a postupně tlačí. Za me nejúčinnější a nejrychlejší.
Ahoj holky, mohu poprosit ještě informaci co porodnice nabízí. Mám na mysli porodní vložky, košile, oblečení pro miminka, pleny atd.? Děkuji
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@jajus92 Posílají ho. (Resp před rokem posílali.)