icon
84 / 157
🤍 🅑🅐🅣🅐🅣🅞🅥🅨 🅒🅗🅔🅔🅢🅔🅒🅐🅚🅔
avatar
Odpověz
27. říj 2020
avatar

🤍 🅑🅐🅣🅐🅣🅞🅥🅨 🅒🅗🅔🅔🅢🅔🅒🅐🅚🅔
______________________________________
Tenhle cheesecake je opět dokonalý! 🤤
Sladké batáty 🤩 Svou chutí mi připomínají dýni, ale přeci jen se mi ten cheesecake z nich zda o fous lepší 👌🤩
______________________________________
🤍 T Ě S T O
______________________________________
350 g hladké špaldové BIO mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku
2 lžičky mleté skořice (můžete vynechat)
40 g kokosový olej
40 g obyč máslo
100 g třtinového cukru
1 vejce
2 - 3 lžíce rumu
3 lžíce selského jogurtu
______________________________________
Přidejte mouku tak, aby těsto bylo mačkatelné do formy a příliš nelepilo. 👏 Namačkáme těsto do formy a připravíme náplň.
______________________________________
🤍 N Á P L Ň
______________________________________
350 g batátu (oškrábeme, nakrájíme na plátky, které dáme na plech upéct do trouby. Cca 20 minut 190 °C. Ještě horké je rozmixujeme se 2 vejci a 0,5 hrnečkem mléka. Přidáme do mísy s 330 g polotučného tvarohu a moučkovým cukrem dle chuti.
___________________________________
Náplň nalijeme na korpus a společně pečeme 40 - 45 minut na 175 °C. Většinou peču horkovzduchem. Cheesecake je hotový, když už není náplň kydlavá.
___________________________________
Cheesecake dejte po vychladnutí na hodinu do lednice. Po vychladnutí si také připravíme tvaroh smíchaný s moučkovým cukrem a trochou pomazánkového másla. Před podáváním krémem ozdobíme a ještě posypeme mixem vysokoprocentní čokolády. 👌
___________________________________
🤍 D O B R O U C H U Ť 🤍

Odpověz
27. říj 2020