icon
20 / 30
☆ Esᴛᴏɴsᴋý ᴋʀɪɴɢᴇʟ ☆
avatar

☆ Esᴛᴏɴsᴋý ᴋʀɪɴɢᴇʟ ☆
__________________________________________
📖 Recept na kynutý estonský kringel s ořechovou náplní :
__________________________________________
☆ T Ě S T O
300 g hladké mouky 
1,5 lžíce cukru
špetka soli
sušené droždí
150 ml teplého mléka 
30 g rozpuštěného másla
1 žloutek
__________________________________________
Smícháme sypké suroviny, přidáme žloutek, teplé mléko a rozpuštěné máslo. Těsto hněteme rukama dlouho a pořádně. (Dle potřeby přidáme trochu mouky, aby těsto nelepilo.) Dáme pod utěrku na hodinku na teplé místo - třeba pod topení. 👌Mezitím si připravíme náplň. Já mám ořechovou.
__________________________________________
☆ N Á P L Ň
80 g másla
6 lžic cukru
3 - 4 lžičky skořice
100 g mletých vlašských ořechů
1 - 2 lžíce bílého selského jogurtu
__________________________________________
Rozpustíme máslo. Smícháme do něj cukr, skořici a rozemleté ořechy. Přidáme trošku jogurtu.
__________________________________________
Vykynutého těsto rozválíme na velký obdelník. Pomažeme náplní, zarolujeme. Zarolované, rozkrojíme ostrým nožem (pomoučeným) podélně a tyto 2 kusy zamotáme do sebe a pak jen stočíme do věnce. Pečeme na 175° 15 minut na horkovzduch a dalších 10-15 minut na stejné stupně, ale oboustranně. Podávejte klidně teplé.
__________________________________________
☆ D O B R O U C H U Ť ☆

Odpověz
3. led 2021
avatar
Odpověz
3. led 2021
avatar

Také jsem dnes dělala 😉

Odpověz
3. led 2021
avatar

@dano12 Naprosto dokonalý! 😍 Dobrou chuť

Odpověz
3. led 2021
avatar

Tak díky, dnes jsem to viděla u @petuliiik01 a už je v troubě, jsem zvědavá jak to dopadne

Odpověz
10. led 2021
avatar

@darkwitch Určitě výborně. 😍👏👏👏

Odpověz
10. led 2021
avatar

@88petule no na pohled to docela jde, jsem zvědavá na chuť, ale není tam nic co by mělo chutnat špatně.

Odpověz
10. led 2021
avatar

@darkwitch Super! 👏 Věřím, že bude moc chutnat. Kdyžtak dejte vědět. 😉

Odpověz
10. led 2021
avatar

@88petule určitě dam 🙂

Odpověz
10. led 2021
avatar

@88petule tak podávám zprávu, je výborný, myslím, ze dneska budu muset udělat ještě jeden...

Odpověz
11. led 2021
avatar

@darkwitch Tak to mám radost. Já občas udělám i z dvojnásobné dávky, aby déle vydržel. Ale je pravda, že čerstvý je lepší. 🙂 Já ho mám ráda i za horka - nakrájený vytažený z trouby.

Odpověz
11. led 2021
avatar

@88petule ty mi ten recept měnis 😀

Odpověz
13. led 2021