icon
1 / 1
avatar

Péti děláš je kynuté? Já znám jen neky...

Odpověz
1. dub 2021
avatar

@jajaneu Ano, tyhle jsou kynuté.

Odpověz
1. dub 2021
avatar

@jajaneu Mně by zajímal recept i na nekynuté. To bude jako štola asi chuťově...?

Odpověz
1. dub 2021
avatar

@88petule já už jiný nedělám... Recept je od paní co má na fb stránky Doma je doma

Odpověz
1. dub 2021
avatar
Odpověz
1. dub 2021
avatar
Odpověz
1. dub 2021
avatar

Tak takhle já hodně podobně dělám štolu. 😄 Ale tak ono je to asi jedno. 😄 Moc děkuji. Uložím si to a jednou zkusím. 🤍

Odpověz
1. dub 2021
avatar

@88petule a mohla bych ja poprosit o Vas recept?tvaroh pridavate primo do testa a pak hnoucate a hnoucate a nechate kynout?

Odpověz
1. dub 2021
avatar

@nagojka Já dělám už čtvrtý rok tyto :
𝓣𝓿𝓪𝓻𝓸𝓱𝓸𝓿𝔂́ 𝓶𝓪𝔃𝓪𝓷𝓮𝓬 🐰
____________________________________
Můžete zkusit jeden velký nebo dva menší jako já, které dozdobíte copánkem. 😉
____________________________________
📖 𝓡𝓮𝓬𝓮𝓹𝓽
____________________________________
500 g hladké mouky
1 balíček sušeného droždí
80 g cukr krupice
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
půl lžičky sušené 🍋 kůry
půl lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
50 ml vlažného mléka
80 g rozpuštěného másla
100 g polotuč. tvarohu z vaničky
2 žloutky plus 1 vejce (příp. 3 žloutky)
100 ml smetany ke šlehání
1 lžička rumu
rozinky namočené v rumu 👌🏻
____________________________________
Smícháme suché ingredience, přidáme ostatní ingredience a těsto pořádně rukama zpracujeme.
____________________________________
Vytvoříme bochánek a necháme ho kynout 45-60 minut v teple a pod utěrkou.
____________________________________
Přendáme krásně nakynutý bochánek na plech, pomažeme rozkvedlaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme 15 minut na 190 °C a poté cca 30 minut na 160 °C. Zkouška špejlí.
____________________________________

Odpověz
1. dub 2021