icon
52 / 67
Pampeliškový med ... můj historicky první a určitě né poslední :-)
avatar
aideen
autor

Recept jsem si vytvořila svůj, nechala jsem se inspirovat netem:
Dávala jsem 1000 květů pampeliček, 2 pomeranče, 3 citrony. Pampelišky jsem propláchla, pomeranče a citrony nakrájela na kolečka, dala do hrnce, zalila 4l vody a pak cca 40 minut pomalu vařila. Poté jsem odstavila, zavřela pokličkou a nechala 24h tak. Vše jsem ocedila přes plátno, šoupla výluh zpět do hrnce, nasypala 4kg cukru a 3 lžičky kyseliny citronové. Přivedla k varu, vařila 2,5 hodiny vcelku velkým plamenem. Výsledkem je krásný, hustý a chutný med 🙂

Odpověz
6. kvě 2015
avatar

@aideen tak nejvetsi pecka bude nasbirat tech 1000 kvetu🙂

Odpověz
11. kvě 2015
avatar
aideen
autor

@oktarina byl to houbový koš 😊 ale udělej klidně jenom půlku 😊

Odpověz
11. kvě 2015