icon
11 / 322
domácí chléb z celozrné mouky a slunečnicovými semínky
avatar

Kde se da najit recept? Vypada dobre 🙂

Odpověz
23. únor 2013
avatar

receptik? šup sem s nim 😀

Odpověz
23. únor 2013
avatar

3 hrnky mouky ( bíle, celozrné, jak je libo 🙂 ), 1-2 lžičky sušeného droždí, 1.5 lžičky soli. 1-2 lžičky kmínu, slunečnicová semínka ( nebo jiná semínka dle chuti, ořechy a jiné ). Vše smícháme a přidáme 1.5 hrnku vody a opět pořádně zamícháme. Nechala jsem kynou 6-7 hodin a kolem 5 hodiny jsem promíchala. Troubu předehřát na 230°C. Dát do ní pekáček i s pokličkou ( já měla kulatý skleněný ) a nechat ho pořádně nahřát at je horký. Do něho potom vyklopit těsto, přiklopit pokličkou a péct 30 minut pořád na 230°C. Pak sundat víko potřít slanou vodou a pect ještě 15 minut aby jsme měly kůrčičku 🙂 Snad je to srozumitelný 🙂
@kateczka
@soleikamik

Odpověz
23. únor 2013
avatar

Tak ten taky zkusím🙂

Odpověz
8. bře 2013
avatar

jeee,ten musím vyzkoušet !!!!

Odpověz
8. bře 2013
avatar

@monyliny
@teritera holky u nás už se jinej nedělá, je fakt dobrej a vydrží dlouho vláčný 🙂 ještě chci zkusit kváskový 🙂

Odpověz
8. bře 2013
avatar

@babettaboo a to suché droždí,to je klasické to v kostce ??

Odpověz
8. bře 2013
avatar

@babettaboo teda sušené 😀

Odpověz
8. bře 2013
avatar

@teritera to jsem ještě nezkoušela s klasickým, ale určitě by to taky šlo. ja používám v pytlíčku https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn...

Odpověz
8. bře 2013
avatar

@babettaboo aha,to já ani nevím,že to existuje. Já používám vždy to klasické,ale je fakt,že kynuté těsta jsem zatím moc nedělala. Většinou dělám jen rychlovky. Máte tady v albumu super inspiraci.

Odpověz
8. bře 2013
avatar

@teritera děkuju, moc to potěší 🙂

Odpověz
8. bře 2013
avatar

@babettaboo vypadá úžasně nadýchaně...já zatím co jsem zkoušela pečivo a chléb, tak bylo takové na můj vkus hrozně hutné ☹ mám domácí pekárnu, tak zadělávám v ní, ale pak peču v troubě 🙂

Odpověz
9. bře 2013
avatar

Muzu se zeptat jaka maouka? A vodu pridavas studenou nebo vlaznou? U nektych receptu je to dulezite, proto se ptam;) a muze byt kulaty litinovy hrnec? Nemam pekacek;)

Odpověz
3. dub 2013
avatar

Byla jsem nakoupit tu mouku- meli celozrnou spaldovou, celozrnou zitnou.... A spooousty- jaka je teda nejlepsi? A hladka nebo pohruba?

Odpověz
3. dub 2013
avatar

@jahudka.1 já dávám hladkou, a je úplně jedno jakou 🙂 hodně dělám z celozrnne pšeničné. 🙂🙂 a vodu vlažnou - ne moc studenou, ne moc horkou 🙂

Odpověz
3. dub 2013
avatar

Diky;)

Odpověz
3. dub 2013
avatar

Prosim, prosim- vymazavas ten pekacek? A ty seminka hned na syrovy chleba?

Odpověz
6. dub 2013
avatar

@jahudka.1 semínka hnedkom na syrový chleba a pekacek si hodně nahrej aspoň 20 minut ve vyhraty troubě i s vikem a těsto do něj vyklop "mělo by zasycet " a nemusíš vymazavat pak jenom vyklopis 🙂

Odpověz
6. dub 2013
avatar

Super, diky moc;) jsem na to zvedava, uz mi kyne 6,5 hodiny tak na nej za chvili vlitnu;) jen nevim jestli nemam moc velkej kastrol😀 a taky doufam, ze se to v ty litine upece, ale nemam sklenenej

Odpověz
6. dub 2013
avatar

ahoj Babet, prosím ta mouka hladká a celozrnná v nějakém poměru? zkoušelas i špaldovou nebo žitnou? nebo trošku lepkové a trošku bezlepkové (mám na mysli pohankovou, kukuřičnou, jahelnou, rýžovou). Chlebík vypadá skvěle, ale ráda bych tu pšenici něčím řízla ; ú Díky za odpověď!
@babettaboo

Odpověz
3. srp 2013
avatar

@lukava přímo tento je 1 hrnicek hladký a 2 celozrnny psenicny myslím 😀 jinak peču ještě žofku a špaldovy jsem taky určitě zkoušela...ale z bezlepkovy mohly jsem ještě nezkousela tak nevím :(

Odpověz
3. srp 2013
avatar

@babettaboo to je ten nej recept, podle něj tenhle chlebík peču už asi 2 roky 🙂, nikdy ale nezůstane, hned se sní 🙂

Odpověz
3. zář 2013
avatar

a ten pekáček se vymazává nebo se dává pečící papír? díky

Odpověz
11. říj 2013
avatar

@nikinkab ten pekáček se jenom pořádně nahřeje v troubě a pak se do něj vyklopí těsto 🙂 neznám tento zákon fyziky, ale ten chleba se k pekáčku díky tomu nepřipeče 🙂

Odpověz
11. říj 2013
avatar

ten vypadá mňámozne, o víkendu vyzkouším 🙂

Odpověz
31. říj 2013
avatar

Zkoušel jste někdo z žitné mouky?

Odpověz
27. lis 2013
avatar

@babettaboo tak jsem se navnadila tvým krásným chlebem, a mne v troubě nenaběhl a uvnitř zůstal jakoby mokřejší. mouku jsem dávala 100g bílé, 100g špaldové a 100g celozrnné pšeničné..... vůbec nevím, kde dělaám chybut. v míse to těsto vypadalo slibně....

Odpověz
9. led 2014
avatar

@vecernice tak bych ho možná pekla na menší teplotu o něco déle?

Odpověz
9. led 2014
avatar

@babettaboo no vaham, co jinak. sousedka ho vcera delala jen z bily mouky a super. jenze ja chci aspon castecne celozrnny. tak vaham, kde co zmenit, tys ho della z vetsi casti celozrnny a vypada vystavne... zkusim tu nizsi teplotu, dikh!

Odpověz
9. led 2014