icon
18 / 322
Sušenky z arašídového másla a celozrno/špaldové mouky :)
avatar

můžu poprosit o recept? ..vypadají úžasně 🙂

Odpověz
9. bře 2013
avatar

@peetik
igredience:
150 g arašídového másla -( já si ho dělám sama z nesolených arašídu a olivového oleje 🙂 )
100 g třtinového cukru
1 vejce
1 prášek do pečiva
půl hrnku kefíru nebo mléka
1 lžička skořice
1 lžíce holandského kakaa
1 hrnek celozrnné mouky
3/4 hrnku hladké špaldové mouky
V míse smícháme arašídové máslo s třtinovým cukrem a vejcem, zřeďte mlékem nebo kefírem a promíchejte. Nyní přisypejte obě mouky, skořici a prášek do pečiva. Raději nedávejte veškerou mouku najednou, každá mouka saje jinak. Potřebná konzistence je trochu lepivá. Těsto si rozdělte na dvě poloviny a do jedné z nich vmíchejte lžíci kakaa. Na pečící papír dáme kopeček svétlý a vedle tmavý a splácnu 🙂.Pečeme v předehřáté troubě cca na 170 - 180 stupňů asi 12 - 15 minut - dle velikosti sušenek. Ještě se dost roztáhnou, já měla hodně veliký a byly tam 25 minut teda 🙂

Odpověz
9. bře 2013
avatar

@babettaboo Děkuji, děkuji.. 🙂 co nejdřív vyzkouším...už pokukuji i po ostatních dobrotách v albu. Super inspirace 😉 Ještě jednou díky 🙂

Odpověz
9. bře 2013
avatar

ju to vypada dobře a zdravě🙂 začnu mlsat zdravě😀

Odpověz
15. bře 2013
avatar

Tak ti opět prolízám album (naprosto na něm závislačím a nechápu proč ještě není ve "vybrali jsme" takže jsem hned přispěla svým hláskem - což znamená, že nechápu proč jsem to ještě neudělala) a teprve dnes jsem si všimla, že si děláš domácí arašídové máslo. Takže moje otázka zní - jak?

Odpověz
9. srp 2013
avatar

@zuhur diky diky 😵 nesolené arašidy + o.olej a tyčovým mixerem rozemelu na požadovanou konzistenci 🙂

Odpověz
10. srp 2013
avatar
Odpověz
10. srp 2013