icon
22 / 322
cheesecake s bílou čokoládou a malinovou omáčkou :)
avatar

ach....... ☹

Odpověz
18. bře 2013
avatar

mnaaam copak to je za dorticek? 🙂 mas fakt nadherne album 🙂 vcera jsem si koupila cerstveho lososa tak si ho udelam podle tveho receptu 🙂

Odpověz
18. bře 2013
avatar

@barunkaberu jednou za čas přece malá neřest nevadí 🙂 ba naopak je za odměnu 🙂
@gabinka11 tak to mě těší a doufám že bude chutnat tak jako mě 🙂 dortík je ze sýra, proto cheese 🙂

Odpověz
18. bře 2013
avatar

Ingredience:
150g máslových sušenek ( já nejradějí dělám z lotusek )
60g másla
250g mascarpone
250g philadelphia ( já dělala z domácího sýra - viz album-, cheesecakekáři prominou ale u nás prostě nejde sehnat :/ )
1 smetana na šlehání
400g bílé čokolády
maliny ( či jiné ovoce )
třtinový cukr
recept:
sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem, vytvoříme "těsto" které namačkáme rovnoměrně do dortové formy a dáme chladit. Rozpustíme si čokoládu nad párou a necháme trochu vychladnout, mezitím si vyšleháme smetanu a přidáme mascarpone a nakonec i čokoládu a vyšleháme do hladka. Hotovou směs nalijeme na vychladlý sušenkový základ a necháme chladnout ( já nechávám přes noc ). Maliny si na panvičce orestuju s cukrem a polívám pak kousky cheesecaku 🙂

Odpověz
18. bře 2013
avatar

@babettaboo jo ahaa..😀 ten nazev dortiku tam jeste nebyl kdyz jsem to komentovala 🙂 tak pritel miluje cheesecakes takze mu ho udelam (kdyz bude hodny ) 😀 pak pisnu jestli se povedl 🙂

Odpověz
18. bře 2013
avatar

Tak tohle je podraz na celé čáře 😀 Cvičím, počítám si kJ a pak mi sem dáš takovou fotku😀 Mňam, mam na něj totální chuť 😀

Odpověz
18. bře 2013
avatar

ty blaho musim vyzkouset.. a jaky muzu pouzit syr kdyz nemam domaci?

Odpověz
27. bře 2013
avatar

@renaticickaka Reni originál by měl být ten philadelphia nebo buko, někdo to nahrazuje lucinou nebo tvarohem 🙂

Odpověz
28. bře 2013
avatar

@renaticickaka já používám mascarpone, je to mnohem lepší a nemusí se dávat tolik čokolády. A lépe to tuhne 🙂

Odpověz
6. dub 2013
avatar

Já používám na cheesecake Pic-frish z Lídlu na půl s tvarohem a bílé čokolády dávám jen dvě, takže 200g a sladké mi to přijde akorát. Ale vytvořila jsem si na tom sakra závislost 😀

Odpověz
9. srp 2013
avatar

@zuhur jeee ten občas použiju taky 🙂 je to tak žravé co 😅

Odpověz
10. srp 2013
avatar

@babettaboo už mám doma nachystané na ostružinový 😀 😅

Odpověz
10. srp 2013
avatar

Ahojky, můžu se prosím zeptat, jakou používáš čokoládu a jestli je možné ji vynechat? Hledám inspiraci na dceřin dort k 1.narozeninám (abych nemusela dělat zvlášť pro ni a pro nás). A taky, jestli si myslíš, že můžu nahradit polovinu množství másla kokosovým olejem? Nepeču a ani jinak netvořím, tak nevím, jen mě to napadlo, že by to nemuselo být špatné. Díky za odpověď.

Odpověz
21. zář 2013
avatar

@pajenka určitě by šla čokoláda vynechat, používám jakou zrovna seženu 🙂 a korpus doporučuji teda udělat z mandlí a datli ( v albu mám dreamcake a tam je návod ) a nebo jestli máte zavedené orechy ( mandle a kešu ) udělala bych rovnou ten dreamcake je opravdu moc dobrý 🙂

Odpověz
23. zář 2013
avatar

Ještě jeden dotaz, na jak velký dort (průměr) stačí tyhle ingredience? Děkuji.

Odpověz
27. pro 2013
avatar

@pajenka já mám formu v průměru 20 cm 🙂

Odpověz
27. pro 2013
avatar

@babettaboo Mám půjčenou a má 23cm, mám ty poměry trochu upravit, ať toho nemám málo? Budu to dělat poprvé, tak se hloupě ptám, díky za rady

Odpověz
27. pro 2013
avatar

@pajenka bude to placatější no, tak bych možná dala o trochu víc sýra, mascarpone nebo smetany 🙂

Odpověz
27. pro 2013
avatar

@babettaboo Děkuju 🙂

Odpověz
27. pro 2013