52 / 322
    Crème brûlée - vanilkový a čokoládový :)

    Prosím o osvědčený recept, Niki...🙂

    13. dub 2013

    @styna87
    ingredience:
    250 ml 12% smetany
    250 ml smetany ke šlehání
    1 lusk vanilky, rozpůlený a vyškrábaný
    4 žloutky
    70 g co nejjemnějšího cukru krupice + na posypání
    Všechnu smetanu a vyškrábaný lusk dám do kastrulku a na mírném ohni pomalu prohřívat těsně bod bod varu a odstavíme 🙂 Ze žloutku a cukru vyšlehám sníh do zbělení k tomu přidám ohřátou smetanu ( vyndám lusk) a prošlehám....vrátím na plotýnku a vařím cca 7minut ( krém by měl držet na zadní straně lžíce ) naplníme mističky, které dáme do pekáče nebo zapekácí mísy a naplníme vodou tak aby sahala do půlky mističek ... pečeme v předehřátě troubě na 160°C cca 25 minut ( do zpevnutí )...necháme 3 hodiny tuhnout.... pak posypat cukrem a zkaramelizovat čili udělat krustičku - bud jestli máš v troubě funkci grill, nebo nějakej plamínek a nebo jsem teď vyčetla rozpálit nad plamenem lžíci a přikládat 🙂 já to zkoušela tou funkci gril v troubě a teda nic moc - stará trouba no 😀

    14. dub 2013

    jo a do čokoládovýho jsem přimíchala jenom rozpuštěnou více-procentní hořkou čokoládu 🙂

    14. dub 2013

    v Anglii jsem to karamelizovala "plamenometem" na zapalování vařičů ...pecková věc

    13. lis 2013