
@pltka teeeda hrašek neznám, to musím taky někdy zkusit 🙂
@babettaboo zkus, dělala to moje máti a já teď tak dvakrát denně 🙂 Na máslovou zásmažku vyklopím celou konzervičku hrášku, přiliju smetanu, provařím, přisolím a mňamka ;)
@babettaboo a jíš to bez přílohy?
@brambora20 s bramborem 🙂
Můžu poprosit o recept?! Já to ve školní jídelně milovala 😵
@brambuurka
Ingredience:
čerstvé či mražené fazolky
1 smetana - ale když nemám dělat to i bez ní 🙂
2 cibule
mouka
ocet
sůl
dle chuti - pepř, paprika či cukr
fazolky vaříme v mírně osolené vroucí vodě a scedíme. Vývar z fazolek si schováme. Osmahneme cibulku do zlatova a zaprášíme moukou - osmahneme a přidáme fazolkový vývar ( tolik -dle toho kolik chceme omáčky) smetanu a chvilku povaříme... přidáme fazolky ochutíme solí, octem pepřem, paprikou či cukrem dle chuti 🙂 tak snad to bude k pochopení 🙂
@babettaboo Děkujiiii 🙂)
@pltka
@babettaboo Fazolky na smetaně miluju!! A momentálně ujíždím stejně, jako Peti Ty 🙂 Jen teda hrášek s baby karotkou na kyselo 🙂 Dávám kysanou smetanu a ani není potřeba dávat ocet... A kupuju v Lidlu hrášek s karotkou ve sklenici - je to ideální velikost 🙂
Tak to bych si přesně dala. Já teď ujíždím na hrášku na smetaně s vajíčkem a bramborem 🙂