icon
67 / 322
Tatin de Poires - hruškový koláč ........ hříšně dobrý
avatar

Ten vypadá luxusně🙂

Odpověz
26. dub 2013
avatar

mnam!recept prosim!

Odpověz
26. dub 2013
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar

ingredience:
5 pevných hrušek
5 lžic medu (originál je rozmarýnového nebo levandulového) já dala javorový sirup
200 g másla
3 vejce
200 g medu
200 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jadřince a chvilku povaříme aby nám změkly a šli lépe nakrájet do vějířku. Do malé hrnce dáme 5 lžic medu a přivedeme k varu dokud nezkaramelizuje. Med vlijeme do formy vyložené pečícím papírem, potřeným máslem a vyskládáme na něj vějířky hrušek (http://3.bp.blogspot.com/-dcuy6eo4xoU/UHrz3fh8m...). Máslo utřeme vařečkou do pěny. Vejce šleháme s medem dokud nevznikne světlá krémovitá pěna, do které vmícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme máslo.
Těstem zakryjeme hrušky a pečeme cca 50 minut, dokud není špejle čistá. necháme chvilku zchladnou a překlopíme na talíř 🙂
PS: ingredience jsou dělané na formu o průměru 28cm - já jí mám menší a tak koláč je ve skutečnosti placatější 🙂

@oksnov

Odpověz
28. dub 2013
avatar

Už se na něj těším 🙂

Odpověz
28. kvě 2013
avatar

tak do toho jdu!

Odpověz
31. kvě 2013
avatar

@babettaboo mňam, zkusím ho zítra udělat, když mi žaludek dovolí 😀

Odpověz
8. led 2014
avatar

@babettaboo ahoj, prosim te jen dotaz - med je psany, ze se vlije do formy a potom jeste vysleha s vejci. jak teda? 2x 5 lzic medu? zitra ho vyzkousim, vypada luxusne 🙂

Odpověz
7. únor 2014
avatar

Ja jsem blbka, ted to ctu poradne 😀 no jo, bloncka 🙂 pardon 🙂

Odpověz
8. únor 2014
avatar

Děkuji za tip. Je výýýborný 🙂

Odpověz
1. lis 2014