
78 / 322
celozrnný jablečný koláč...
babettaboo
autor@peetule84 už jsme ho snědli 🙂 bublaninu covece to znám jenom název, ale nikdy jsem nedělala na to musím mrknout 🙂
Odpověz
9. kvě 2013
babettaboo
autor@peetule84 no určitě 🙂 pošli mi na Nikolllka@seznam.cz děkuji 🙂
Odpověz
9. kvě 2013
@babettaboo co je to pr.do peč.bez fosfátů
Odpověz
10. kvě 2013
babettaboo
autor@brambora20 kupuju ho v DM od alnatury... je jakoby zdravější, ale jestli normálně pečete z normálního kypřícího prášku tak použijte ten 🙂
Odpověz
10. kvě 2013
@babettaboo díky😉
Odpověz
10. kvě 2013
@babettaboo někam jsem to založila,hned jak to najdu,tak pošlu 🙂
Odpověz
10. kvě 2013
Ingredience:
1,5 hrnku celozrnné mouky ( použila jsem pšeničkou)
1 vajíčko
0,5 hrnku mléka
cca 100 g másla
půl pytlíčku prášku do pečiva bez fosfátů
4 lžíce třtinového cukru
4 lžíce javorového sirupu
5 jablek
skořice
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a přidáme cukr, mléko, vejce, změknuté máslo a vypracujeme těsto. těsto rozprostřeme do vymazané koláčové formy. Dvě vypeckovaná a slupky zbavená jablka nakrájíme na kostky a spolu se skořicí ( dle chuti - cca 2-3 lžičky ) a 1-2dcl vody dusíme do měkka. Zbylé jablka též vyjadřincujeme zbavíme slupky, nakrájíme na plátky a poskládáme na těsto. Do dušených jablek přidáme javorový sirup a rozmixujeme na kašičku, kterou potřeme vršek koláče. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 30 minut.