icon
152 / 322
borůvkový "cheesecake" z ricotty a zakysané smetany....
avatar

wooow, kam se muzu stavit? 😉

Odpověz
20. črc 2013
avatar

ja se taky hlasim, prosiiiim, mnam mnam!

Odpověz
20. črc 2013
avatar

Panenko marjá já se fakt jednou stavím a proste to sežeru🙂 to vypada dokonale!!

Odpověz
20. črc 2013
avatar

ooooo. No ten je 🙂

Odpověz
20. črc 2013
avatar

recept prosím,to je dokonalý

Odpověz
20. črc 2013
avatar

Hmmm...to bych si nechala líbit🙂

Odpověz
20. črc 2013
avatar

Niky!!! Upeces neco na utery?! Zase mam plnou pusu slin!!! 😀

Odpověz
20. črc 2013
avatar

@sweettweety
@callipa
@katy28
@ala_ala
@oliinka_k
@barborapolakova děkuji moc 🙂 sněden byl za chviličku 🙂 recept hned dodám ten původní byl strašný, takže ho "vyšpekuluji" 🙂

Odpověz
20. črc 2013
avatar

@elvis12 dneska jsem zkusila upéct koláč aby ho mohla i Evča, tak snad ho bude moct 🙂 foto hned dodám 🙂

Odpověz
20. črc 2013
avatar

můžu poprosit o recepty na oba borůvkové koláče vypadají výborně hned bych si dala

Odpověz
20. črc 2013
avatar

vyzerá jak inak než luxusne 🙂

Odpověz
20. črc 2013
avatar

Ingredience:
200g máslových sušenek ( já nahradila 100g sušenek -80g mandlí a 20g vlašských ořeců)
80g másla - možná by stačilo i méně
250g ricotty
3 vejce
130g třtinového cukru
špetku soli
400g zakysané smetany
2 lžičky vanilkového extraktu
cca 250-300 g borůvek
1-2 lžičky želatiny
Sušenky s ořechy ( nebo samotné sušenky) rozsekáme v mixéru a smícháme se změklým máslem. Směs namačkáme do pečícím papírem vyložené dortové formy a dáme stuhnout do lednice. Tak a teď bylo v receptu, že vyšleháme 3 vejce s cukrem do pěny a přidáme ricottu - já bych ale možná prvně vyšlehala žloutky s cukrem a poté přidala vyšleháme bílky, ricottu a vše promíchala ( ale jak chcete ) Tuto směs nalijeme na sušenkový základ a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 175°C...jelikož v receptu není na kolik se má péct ani jak dlouho ( ano recept byl jaksi na dvě věci ) tak vůbec netuším jak dlouho jsem pekla, daná směs by měla ale jakoby "ztuhnout" či se "zpevnit". mezitím co se dort peče si smetanu promícháme s vanilkovým extraktem. Po upečení první vrstvy, dort vyjmeme a pomažeme smetanou a dáme ještě chvilku péct do "zpevnění" smetany. Poté vyjmeme, necháme chvilku zchladnout posypeme rovnoměrně borůvkama a "zastříkneme "panákem" želatiny 🙂

Odpověz
20. črc 2013
avatar

Už se peče 😀

Odpověz
21. zář 2013
avatar

@morgan81 tak jak dopadl ? 🙂

Odpověz
23. zář 2013
avatar

Chuťově výbornej, jen jsi mi trošku zavařila tím "nevim, jak dlouho jsem pekla" 😀 Vypadalo to už ztuhle, ale když jsem tam naložila tu smetanu, tak se mi trošku propadávala dovnitř. Korpus se trošičku rozmáčel, ale drží to všechno pohromadě a je to fakt moc dobrý, všichni chválili 🙂 Takže díky, budu tě kopírovat dál!

Odpověz
23. zář 2013