icon
178 / 322
je libo čokoládové soufflé ?
avatar

Libo by bylo receptu 😀

Odpověz
26. srp 2013
avatar

je 😀

Odpověz
26. srp 2013
avatar

vrahu 😵 😀

Odpověz
26. srp 2013
avatar

hmm, recept? 🙂

Odpověz
26. srp 2013
avatar

Já bych si prosím jedno dala 😉

Odpověz
26. srp 2013
avatar

co sem komu udelala?! 🙂 boli me zaludek, ale na kazdym rohu se na me smeje cokoladka a jine laskominy! tohle uz je ovsem hardcore. Posilam jedno hlasite zakručení 🙂

Odpověz
26. srp 2013
avatar

a jak se ta dobrota dělá? 🙂

Odpověz
26. srp 2013
avatar

Ingredience ( na 6 mističek )
drcené mandle
150 g kvalitní čokolády
4 lžíce espessa či já udělala z Cara 🙂
2 lžičky hladké mouky ( já měla špaldovou)
100 g třtiového cukru
4 vejce, žloutky a bílky oddělené
máslo či kokosový olej na vymazání formiček
Mističky vymažeme máslem či olejem a vysypeme drcenými mandlemi. Čokoládu nalámeme, zalijeme kávou a necháme rozpustit ve vodní lázni ( či teda by šlo i v mikrovlnce ) , promícháme a necháme vychladnout. Poté do čokolády přidáme polovinu cukru, žloutky a mouku. Z blku si vyšleháme tuhý sníh a postupně do něj zapracujeme zbylý cukr tak, aby nám vzniklo lesklé "těsto" 🙂 poté bílky postupně, nejlépe po malých dávkách přidáváme k čokoládové směsi. Směsí naplníme mističky. Pečeme v troubě cca 15-20 minut na 190°C až se nm na povrchu udělá "krustička". Do hotového soufflé uděláme dírku a plníme čokoládovou omáčkou ( 150ml smetany, 100g kvalití hořké čokolady + jsem přidala lžíci kakaa )
Omáčka:
smetanu si zahřejeme a přidáme čokoládu, kterou v ní rozpustíme, odstavíme z plotny, přidáme kakao a promícháme 🙂
@luciasek07
@bellaver
@regresa 🙂

Odpověz
26. srp 2013
avatar

oj toto, suroviny doma, žádný mlíko v tom, jen nemám ty formičky 😅

Odpověz
26. srp 2013
avatar

@katyxq tak to nacpi do hrnečku, to máš fuk 😀

Odpověz
26. srp 2013
avatar

@babettaboo že by 😀, tak někdy v týdnu, dneska budeme péct špaldové sušenky (inspirace špaldovýma zvířátkama od Zemanky, co jsem dělala, že vezmuna sraz, ale nebylo už co vézt 😀, bezlepkový hnusný jsem vyhodila a špaldový dobrý se snědly doma 😅, budu neskromná - ty kakaový prý lepší než originál, tvrdila moje sestra @alneka)

Odpověz
26. srp 2013
avatar

@katyxq no neke a bude recept k mání ? 😵 sušenky mě velice zajímají 😀

Odpověz
26. srp 2013
avatar

@babettaboo bude, bude, upečeme, nafotím - bylo to 100g jemně mleté celozrnné špaldové mouky nebo 95g té mouky a 5g kakaa, 50g Alsanu (nejspíš by šlo použít i máslo nebo olej, asi dneska část testnu olejovou), 40g sirupu (de světlých ryžového, do kakaových datlového), do světlých mletý vanilkový lusk - uhňácat těsto, nechat v ledničce odpočinout (ztuhnout), mezi fóliema rozválet, vykrájet tvary a uPéct při 180st. na plechu vyloženém pečícim papírem

Odpověz
26. srp 2013
avatar

a nebo té mouky bylo 70g - ú, dám ti pak vědět 😉

Odpověz
26. srp 2013
avatar

@katyxq děkuji 😵

Odpověz
26. srp 2013
avatar
Odpověz
26. srp 2013
avatar

a pokud se dá olej, tak trochu míň než Alsanu, máslao nevím (možná o fous víc ho bude potřeba)

Odpověz
26. srp 2013
avatar

@katyxq Jooo, ty byly tak strašně dobrý 🙂 Jsem si pak ještě načla další pytlík kakaových od Zemanky a nebylo to ono... Kdy zas přijedeš na návštěvu? 😀

Odpověz
27. srp 2013
avatar

@katyxq To zní moooc dobře 🙂

Odpověz
27. srp 2013
avatar

@alneka tak ten rozdíl dělá datlový sirup - neměla jsem ho dost, tak jsem asi třetinu množství do těch kakaových dala rýžového a není to ono, teda jsou pořád moc dobrý, ale jen s datlovým jsou lepší 😉

Odpověz
27. srp 2013
avatar

@katyxq ... však já vím, proč rýžovej nerada 🙂

Odpověz
27. srp 2013