icon
avatar
barciba
8. únor 2017
105 

Makové mléko

Pro dostatek vápníku a při překyselení organismu. Navíc skvělá náhrada mléka kravského ;)

  • 200 jemně namletého máku
  • 1,7 l vody  

Postup:      

Namletý mák zaliji vodou a nechám stát při pokojové teplotě alespoň 3 hodiny. Mák si bude sedat ke dnu, tak je nutné ho občas s vodou promíchat.

Po uplynutí doby celý obsah přeliji do mixéru a nechám 2 - 3 minuty na nejvyšší výkon mixovat. Potom nápoj přecedím přes jemné sítko cca 3x.

TIP: Pokud chcete mít mléko co nejčistší a zbavené veškerého máku, sceďte nápoj nakonec přes plátýnko. 

Dobrou chuť! 🙂*

avatar

Dělám různá mlika,nejlepsi mi přijde mandlove,je takové chutove neutrální. A v DM nakupuju ovesna,spaldova,abych měla pořád doma v zásobě. ;)

Odpověz
8. únor 2017
avatar

Jak to chutna?

Odpověz
8. únor 2017
avatar
barciba
autor

@golla Mandlové je moc dobré, také ho miluji, ale makové je finančně úplně někde jinde ;) Ráda bych jedla zdravě, ale zároveň i ekonomicky 🙂

Odpověz
8. únor 2017
avatar
barciba
autor

@pajuska252 To je těžké popsat, mák se cítit, ale jen trošku. Někdo říká, že je spíš bez chuti. Chce to vyzkoušet ;)

Odpověz
8. únor 2017
avatar

@barciba no ta domácí výroba je oproti kupovanemu výrazně levnější.
Pak ekonomický vychází parádně i kokosove. ;)

Odpověz
8. únor 2017
avatar
barciba
autor

@golla Ještě jsem z kokosu nedělala, určitě vyzkouším 🙂

Odpověz
8. únor 2017

Začni psát komentář...

sticker
Odešli