Makové mléko
Pro dostatek vápníku a při překyselení organismu. Navíc skvělá náhrada mléka kravského ;)
- 200 jemně namletého máku
- 1,7 l vody
Postup:
Namletý mák zaliji vodou a nechám stát při pokojové teplotě alespoň 3 hodiny. Mák si bude sedat ke dnu, tak je nutné ho občas s vodou promíchat.
Po uplynutí doby celý obsah přeliji do mixéru a nechám 2 - 3 minuty na nejvyšší výkon mixovat. Potom nápoj přecedím přes jemné sítko cca 3x.
TIP: Pokud chcete mít mléko co nejčistší a zbavené veškerého máku, sceďte nápoj nakonec přes plátýnko.
Dobrou chuť! 🙂*
Doporučujeme
Jak to chutna?
Odpověz
8. únor 2017
barciba
autor@pajuska252 To je těžké popsat, mák se cítit, ale jen trošku. Někdo říká, že je spíš bez chuti. Chce to vyzkoušet ;)
Odpověz
8. únor 2017
Začni psát komentář...
Odešli


Dělám různá mlika,nejlepsi mi přijde mandlove,je takové chutove neutrální. A v DM nakupuju ovesna,spaldova,abych měla pořád doma v zásobě. ;)