Krůtí stehna pomalu pečená na pivu

Potřebujete
- 2 celá spodní krůtí stehna
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián
- zelená petrželová nať
- 500 ml kvalitního piva podle vlastního výběru
- 1 velká cibule
Krůtí stehna si omyjte, osušte, osolte ze všech stran a opepřete. Dejte je do velkého pekáče s víkem, ideálně litinového.
Posypejte bylinkami a podlijte pivem. Do piva přidejte najemno nakrájenou cibuli.
Pečte v troubě vyhřáté na 110-120 °C, asi 6 hodin, až se maso začne úplně rozpadat. Může to být dříve i později. Záleží na velikosti stehen.
Poté přidejte teplotu na 200 °C a dopékejte bez víka asi 15 minut.
Výpek s pivem můžete scedit a zredukovat prudkým varem v hrnci na plotně.
Podávejte ideálně se šťouchanými bramborami, bramborovou kaší nebo výborným domácím chlebem. Posypané křupavou cibulkou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Doporučujeme
Začni psát komentář...
Odešli

