bpw_cr
    5. bře 2020    Čtené 153x

    Rady nad zlato od zkušených

    Často se ptám sama sebe, co bude po mateřské. Syn se pomalu dostává do věku, kdy začínám uvažovat o školce a to znamená, že mě čeká návrat do práce. Místo mám sice jisté v bývalé firmě, ale jen na poloviční úvazek a čím dál tím víc přemýšlím nad tím, že by to chtělo nějakou změnu. Dokonce jsem začala přemýšlet i o podnikání. 

    Proto když jsem narazila na info o akci Equal Pay Day, zaujalo mě to. Myslím, že je to skvělá příležitost jak se posunout někam dál – a po přečtení zkušeností ostatních žen bylo rozhodnuto. Už jenom samotná myšlenka projektu se mě hodně dotýká, protože jako žena a maminka jsem se setkala s tím, že opravdu platové podmínky pro obě pohlaví nejsou stejné. Jsem typ člověka, který si nerad na něco stěžuje a nic nedělá. Kromě toho, třeba budu mít možnost seznámit se s dalšími ženami v podobné situaci. 

    Akce se koná 27. a 28. března v hotelu Clarion. V pátek probíhají workshopy a v sobotu mentoring. Na ten se obzvlášť těším – budu mít možnost promluvit si s lidmi, kteří dřív byli ve stejné situaci jako já. To může hodně namotivovat a doufám, že mi to dodá inspiraci, kam se posunout dál. 

    Super je, že s sebou můžu vzít i syna – na akci je totiž dětský koutek, a je vedený Baby Office, takže kvalita. Mám zajištěné hlídání. Pro mě to znamená, že si den užijeme já i syn a nemusím obvolávat příbuzné, aby mi malého pohlídali. Je to jeden z hlavních plusů celé akce – v dětském koutku je zajištěný program, takže se nestane, že by se syn nudil a z akce si něco odnese. Vyzkouší si aspoň, jaké je to ve školce.

    Už jsem koukala, jaké mentorky a přednášející na akci budou a vybrala jsem si, kam se chci podívat. Celkově se na akci moc těším, bude to zážitek!